lauantai 31. maaliskuuta 2012

Nettishoppailua

Monet bloggaajat ovat tehneet nettiostamisen abc-postauksia, mutta tämä postaus ei ole opas nettiostamiseen, vaan haluan kertoa teille kokemuksiani käyttämistäni nettikaupoista. Moni miettii, onko ulkomailta ostaminen turvallista. Tähän on syytä ryhtyä mielestäni epäillen, mutta omat kokemukseni ovat olleet hyviä. Kannattaa etsiä aina arvosteluja nettikaupasta, josta olet tilaamassa. Maksamiseen käytän luottokorttia, koska se on mielestäni turvallisin vaihtoehto, enkä osannut siirtää PayPal-tililleni rahaa :D Ei saa nauraa..

HQHair

HQHairista löydät edullisesti esimerkiksi hiustuotteita, mutta meikkejä on myös saatavilla. (esim. Urban Decay, Nars..) Itse olen HQHairilta tilannut kaikki Urban Decayn meikkini ja Violent Lips huulitatuointeja. Lähellä oli etten tilannut uusia TIGI:n muotoilutuotteita, mutta jätin tilaamatta, koska niihin olisi tullut neljän euron postarit. (Ai että olen nuuka!).

En ole varma, sijaitsevatko HQHairin toimitilat EU:n sisällä, vaikka ovat ilmeisesti Brittien saarilla(?). Tästä on ollut erimielistä keskustelua netissä, enkä varmaksi osaa sanoa. Tämän vuoksi varmistan, että tilaukseni arvo on alle 44€, jotta se ei joudu tulliin. Jos haluan tilata enemmän, teen useamman tilauksen, sillä HQHairilla ei ole postikuluja. (Siksi vähän ihmettelin noita hiustuotteisiin lisättyjä postareita, mutta meikkejä tilatessa niitä ei ole ollut).

Tilauksen käsittely on ollut nopeaa, sillä pakettini on lähtenyt postiin viimeistään kolme arkipäivää tilaamisesta. Minulle se on saapunut n. viikon kuluttua postituksen jälkeen. Pienet meikit on aina pakattu pahvilaatikoihin, joka ovat olleet pullollaan vaahtomuovia, ei siis pelkoja rikki menemisestä. Poikkeus oli Naked-palettini, joka saapui kevyesti muovitetussa kirjekuoressa. En tiedä mitä he olivat siinä ajatelleet, kyseessähän oli sentään luomiväripaletti, joka on erittäin herkkä menemään rikki. Ehjä se oli kuitenkin, joten ei valittamista.

Viimeksi tehdessäni tilausta, yksi tuote jäi jälkitoimitukseen ja sain useita sähköpostiviestejä, joissa pahoiteltiin viivästystä. Viestejä tuli jonkun aikaa, kunnes he lähettivät pahoittelun, että tilaamaani tuotetta ei ole ollut saatavilla, enkä tule sitä saamaan. Minun ei tarvinnut mitenkään olla yhteydessä asiakaspalveluun, eikä tilaamastani tuotteesta (jota en siis koskaan saanut) veloitettu. Noh, säästimpähän rahaa, sillä en olisi välttämättä sitä tarvinnutkaan.

Nonpareil Boutique


Nonpareil Boutiquesta saa edullisesti meikkejä. Itse olen tilannut sieltä lähinnä NYX cosmeticsin tuotteita. Hinnat ovat todella alhaiset, jos vaikka vertaa suomalaiseen Pretty.fi:in. Tilasin alun alkaen Nonpareil Boutiquesta siksi, että se oli ainut nettikauppa, josta löysin NYX:in Taupe-poskipunan, joka on täydellinen varjostuksiin.

Postikulut määritellään sitä mukaa, paljonko tuotteita tilaat ja alhaisimmat postarit ovat varmaakin 9$. Plussaa siitä, että postikulut voi laskea ennen kuin tarvii tehdä käyttötiliä sivustolle. Näet postikulut, kun lisäät tuotteen ostoskoriin ja merkitset maaksi Suomen.

Toimitus on ollut myöskin nopeaa. Tilaukseni on käsitelty kolmen päivän sisällä ja tilaus on saapunut siitä n. viikossa, vaikka tavarat tulevatkin jenkeistä. Tässäkin täytyy olla tarkkana, että tilaus ei mene postikuluineen yli 44€ tai se joutuu tulliin.

Tilaus saapui hyvin muovitetussa pahvipaketissa.

Viime tilauksessani oli käynyt moka ja sain yhden väärän tuotteen. Lähetin sähköpostia asiakaspalveluun (englanniksi tietenkin) ja he pahoittelivat asiaa ja lähettivät minulle puuttuvan tuotteen. Puuttunut tuote saapui yhtä nopeasti, kuin ensimmäinenkin paketti.

SigmaSigmalta voit ostaa hyviä meikkisiveltimiä. Olen ollut tyytyväinen omiini. Voit koota joko oman setin juuri niillä siveltimillä, joita tarvitset, tai voit ostaa valmiin setin, joka tulee erikseen ostettuja tietysti halvemmaksi.

Toimitus on yhtä nopea, kuin yllä olevissakin, eli kolmen päivän sisällä ovat lähettäneet paketin ja noin viikossa on saapunut perille. Oma pakettini jäi tulliin, koska oli yli 44€, mutta maksettuani verot heti samana päivänä ilmoituksesta, oli paketti jo seuraavana päivänä luonani.

Postikulut lasketaan tilauksen mukaan ja ne voi samalla tavalla laskea ennen tilausta, kuin Nonpareil Boutiquessa. Oman tilaukseni postikulut olivat muistaakseni 20$. Tilaus saapui isossa pahvilaatikossa ja oli pehmustettu hyvin, joten siveltimeni saapuivat moitteettomassa kunnossa.

Asiakaspalveluun en ole ollut yhteydessä, joten en tiedä sen sujuvuudesta, mutta aion jatkossakin tilata siveltimeni Sigmalta. (Toisaalta myös Coastal Scentsin siveltimet kiinnostavat)

Amazon

Amazonilta löytyy ihan mitä vain, mutta esimerkiksi OPI:n kynsilakat ovat katsastamisen arvoisia. Olen itse ostanut niitä neljällä eurolla kappale postikuluineen, mikä on mielestäni edullista.

Olen tehnyt kaikki tilaukseni Rock and Glamorize nimiseltä liikkeeltä ja he ovat hoitaneet pakkauksen kiitettävästi. Lakat ovat tulleet turvallisesti perille ja nopeasti vielä. Olen joutunut odottelemaan pakettia korkeintaan kaksi viikkoa. Tältä myyjältä saattaisin uskaltaa tilata yli 44€:lla, koska he laittavat aina paketin hinnan alhaisemmaksi, kuin se todellisuudessa on. Postikulut ovat n.9$ ja seuraavalta tuotteelta lisäksi aina n.7$. Kynsilakkoja kannattaa tämän vuoksi tilata aina setissä, ettei joudu maksamaan postikuluja monesta tuotteesta.

Amazonin valikoima on todella laaja ja saatan viettää tuntikausia sitä selaillen. Erona Ebayhin on se, että myyjinä toimivat yritykset, eivätkä yksityiset henkilöt. Hinnat vaihtelevat myyjän mukaan, joten kannattaa etsiä edullista ja vertailla mikä tulee postikuluineen halvimmaksi vaihtoehdoksi.

Harvemmin teen tilauksia suomalaisilta nettikaupoilta valikoiman suppeuden vuoksi, mutta CesarsShop kuuluu luottokauppoihini. Hyvässä lykyssä saan tilaukseni jo seuraavana päivänä! Mieluiten suosisin suomalaista, mutta minkäs teet, kun ruoho on aina vihreämpää siellä aidan toisella puolen.

Kannattaa muuten liittyä nettikauppojen postituslistalle. Sitä kautta saa usein alennuskoodeja ja muita etuuksia.

Mistä nettikaupoista te tilaatte?

ps. Kätsy lähtee nyt laivalle tekemään ihania tax free ostoksia ja saatte kuulla ensiviikolla tuloksen. Nähdään!

1 kommentti:

  1. Heitimpä sinua palkinnolla (:

    http://inenlakkaleikit.blogspot.com/2012/04/galaktiset-tahtikynnet-ja-liebster.html

    VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)