keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Sigman siveltimet

Lupasin palata vielä uusiin siveltimiini, jotka ovat siis Sigman. Sigma mainostaa sivuillaan olevansa Amerikan suosituin sivellinmerkki. Millä sekin sitten mitataan?

Sigmalta on mahdollisuus tilata siveltimiä setissä, kuten minä tein, tai yksittäin. Valitsin itselleni Essential Kitin (89$), joka sisältää kaiken tarpeellisen perusmeikkailuun.

Kuvassa tiivistettynä kaikki Essential Kitin sisältämät siveltimet, ja oikealla on vielä kaupanpäälliseksi tullut häivytyssivellin. Näin setissä tilattuna säästää hieman verrattuna siihen, että tilaisi siveltimet yksittäin. Tilasin siveltimille vielä erikseen nahkaisen säilytyspussin, jotta voin ottaa kaunokaiset myös mukaan matkoille.

Säilytyspussin hinta oli 20$ ja postikulut 20$, joten kaikki yhteensä maksoivat n. 100€, jonka lisäksi pakettini jäi tulliin ja jouduin tekemään tulliselvityksen sekä maksamaan verot siveltimistä (23%). Tullia en joutunut maksamaan, sillä paketin arvo oli alle 150€. Ei ihan helppoa ja halpaa ollut näiden saaminen meikkipöydälleni, mutta olen ehdottoman tyytyväinen ja aion tilata vielä lisää siveltimiä Sigmalta.

Jos vähän vielä erotellaan siveltimiä, niin jaon ne kahteen eri kuvaan (siveltimet kasvoille sekä silmämeikkiin).

Vasemmalla puuterisivellin F30, joka on superpehmeä ja käytän sitä irtopuuterin levittämiseen meikkivoiteen päälle, sekä poskipunan/aurinkopuuterin/varjostuspuuterin häivyttelyyn.

Puuterisiveltimen vieressä lepää skunkki- eli kaksoiskarvasivellin F50, jota käytän meikkivoiteen levitykseen, mutta sitä voidaan käyttää myös muihin nestemäisiin meikkeihin kuten vaikka poskipunaan.

Keskellä kuvaa on viistopäinen poskipunasivellin F40, johon on jäänyt poskipunaa (hupsista). Erinomainen poskipuna ja aurinkopuuterisivellin. Pidän siveltimessä siitä, että se on väriltään valkoinen, jonka ansiosta näen tarkasti paljonko väriä se on ottanut itseensä. Aiemmat poskipunasiveltimet ovat olleet ruskeita tai mustia, eikä niiden kanssa värin annostelu ole ollut yhtä  helppoa.

Iso ja littana sivellin on varmasti monelle tuttu, eli meikkivoidesivellin F60. Käytän pääasiassa meikkivoidesivellintä meikkivoiteen levittämiseen. En ole koskaan ollut innostunut sienistä, sillä ne ovat epähygieenisiä ja tulevat kalliiksi, kun pitäisi joka käyttökerran jälkeen leikata likaantunut pala pois tai heittää kokonaan roskiin. F60:llä saa hyvää tasaista jälkeä ainakin Diorin Nuden kanssa, mutta pitää tehdä testailuja vielä muiden meikkivoiteiden kanssa.

Oikealla kuvassa on peiteainesivellin F70, jota käytän lähinnä silmänalusille peiteainetta levittäessä. En enää likaa sormiani missään vaiheessa, paitsi kulmakarvavahan levitän edelleen sormin!

Vasemmalla kuvassa eye liner E05, jolla näperrän pikkutarkkaa rajausta silmiin geelin kanssa.

Toisena vasemmalta viistopäinen luomivärisivellin E70, jolla on hyvä tehdä kulmaluuhun highlight. Jos joku osaa sanoa tuolle siveltimelle hienostuneemman nimen niin kertokoon pois :D

Kolmas vasemmalta on kynäsivellin E30, jota käytän lähinnä ulkonurkan V:n muotoiluun, mutta joskus myös luomivakoon.

Kynän vieressä on viistopäinen rajaussivellin E65, jolla teen yleensä ylä- ja alaripsirajaan rajaukset, jollen käytä eye lineria. Sivellintä voi käyttää myös kulmakarvojen rakojen korjailuun.

Neljäs oikealta on luomivärin levitykseen tarkoitettu lättäpäinen sivellin E55, joka on ihanan napakka ja näppärä sivellin.

Kolmas oikealta on hieman leveämpi levityssivellin E60, jota käytän levittämään UDPP:n luomelle. Jos käyttäisin voidemaisia luomivärejä, niin levittäisin ne ehdottomasti tällä.

Kaksi oikeanpuoleista sivellintä ovat häivytyssiveltimiä E40 ja E25. Itse henk koht tykkään enemmän E40:stä. sillä se on isompi ja vähemmän napakampi kuin pikkusisarensa.

Kissaa kiinnostaa karvatupsut

Olen ollut hyvin tyytyväinen uusiin siveltimiini, mutta pakollinen hankinta on vielä pullea pyöreäpäinen luomivärisivellin, koska se on mielestäni ainut oikea vaihtoehto luomivaon varjostukseen.

Tässä tuli nyt hieman infoa aloitteleville meikkaajille, jotka eivät vielä tiedä, mihin tarkoitukseen mitäkin sivellintä voi käyttää, ja samalla infoa myös niille, jotka ovat suunnitelleet isompaa tilausta Sigmalta. Eli ainakin minun pakettini joutui tulliin, joten välttämättä paketin päälle ei siellä Amerikoissa kirjoiteta ''gift'' tai ''5$'' vaan oman kokemukseni perusteella ihan se oikea tilauksen hinta. Kysykää ihmeessä, jos tarvitsette lisätietoa siveltimistä tai ulkomailta tilaamisesta.


Ovatko kaikki siveltimet teille tuttuja? Käytättekö Sigman siveltimiä?

6 kommenttia:

 1. Moi ! mä tilasin just sigmalta siveltimet, itse harrastelen kanssa meikkailua ja päätin nyt panostaa noihin sigmoihin joita olen niin kauan himoinnut ! Valitsin itse Mr.Bunny Essential Kitin (; tuosta tullista ja paljon sulla tuli matkakuluja loppupeleissä ?

  T. Tansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän valinnan teit, kun päätit sijoittaa Sigmoihin :) Semmoisia perusasioita kannattaa EU:n ulkopuolelta tilatessa muistaa, että yli 44€ arvoinen tilaus (postikuluineen) on tullattava (vuoden 2013 alusta raja laskee 20 euroon). Jos tilauksen arvo on enemmän, on alv 23% ja sen pystyy laskemaan suoraan tilauksen hinnasta. Paketti on kuitenkin tullattava tässä tapauksessa ja tulli perii nämä verot sinulta. 150€ arvoisesta tilauksesta on maksettava myös tullimaksu (sen hintaa en osaa sanoa, koska tilaukseni on aina jäänyt alle).

   Eli lyhyesti sanottuna omasta tilauksestani tuli veroja maksettavaksi reilu 20€, eikä muita kuluja täällä Suomen päässä tullut :)

   Poista
  2. Okei ! kiitti paljon vastauksesta (: iski jo vähä paniikki et meni yli 150e mut selvisin säikähdyksellä :D En vaan malta oottaa että nuo saapuu <3

   Poista
 2. Kiitoksia Sigma postauksesta!!
  Istuin viime yönä pari tuntia koneella ja luin arvosteluja näistä siveltimistä/katsoin videoita. :p
  Poskipuna/puuterisiveltimet ovat saaneet haukkuja siitä, että pudottavat karvojaan. Pitääkö paikkansa?

  Sitten taas blendaus ja kabuki-meikkivoidesiveltimet saivat kehuja kriittisiltäkin ammattilaisilta. Itse himoitsen muutamaa kappaletta ja tilaukseni jäisi alle 100eur.
  Ainoa, mitkä harmittaa on noi lähetyskulut, jotka Sigman mukaan on sen parikymppiä. Pitääkö siis sen päälle vielä maksaa 23% tullimaksu?
  Jos mun tilaus maksais n50eur, niin kulut ois jo melkeen saman verran. Ihan persiistä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole siveltimet irroittaneet karvojaan, koska pesen ne hyvin varovasti. Ainoa negatiivinen asia on se, että mustat siveltimet (etenkin skunkki) päästävät paljon väriä pesujen yhteydessä.

   Jos tilauksesi postikulut mukaan luettuna jää alle 150€, et joudu maksamaan tullimaksua, mutta verot (24%) joudut tullauksen yhteydessä pulittamaan. Verot lasketaan myös postikuluista, joten voit suoraan tilauksen loppusummasta laskea lisämaksua sen 24%.
   Inhottavia nuo ylimääräiset kulut, mutta tosi asia on, että Suomessa myydään hyvin vähän laadukkaita siveltimiä :/ Tietysti Macin, MUFEn ja Mariela Sarkiman siveltimet ovat hyviä ja saatavilla kotimaasta.

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta! Noh, eikat se auta ku koittaa järkkää vaikka kimppatilausta, joka jäis alle 150eur niin vois puolittaa noi kulut. Muuten on melkeen sama pulittaa Macille ne pari sivellintä. On kyllä ihan epäreilua noi verot!

  Kiitti myös vinkistä, tsekkaan Sarkiman. =)

  VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)