tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kosmetiikan orja? 1.osa

Kosmetiikan orja? -sarjassa bloggaaja pohtii suhdettaan kosmetiikkaan.

Pohdin usein elämääni kulutusyhteiskunnassa ja sen merkityksiä minuun. Halusin jakaa sarjan osiin, koska kokonaisuudesta olisi tullut järjettömän valtava.

''Suhteeni kosmetiikkaan on omien sanojeni mukaan kieroutunut. Rakastan kosmetiikkaa normaalia nuorta naista enemmän ja saan sen kulutuksesta sekä ostamisesta suurta iloa itselleni, mutta samalla minua oksettaa omistaa paljon kosmetiikkaa. Kosmetiikkaan hurahtamisesta seuraa ikään kuin kierre, jonka syövereistä on yhä vaikeampi nousta ylös. Toinen puoli minusta ei edes halua nousta ylös, sillä viihdyn vallan mainiosti kynsilakkakokoelmani parissa tai uusia tuotteita testailemassa.'' Kosmetiikkaholisti Kätsy

Tavoittelen luonnollisuutta, mutta saavutanko sitä milloinkaan? Hoidan ihoani niin hyvin kuin kykenen, mutta teenkö sitä jo liikaa? Pidän meikkaamisesta, mutta jos en voi lähteä enää kauppaan ilman meikkiä, menenkö jo liian pitkälle? Tasapainon saavuttaminen on erittäin vaikeaa, jos haluaa olla joka päivä huoliteltu, mutta tehdä sen normaliuden rajoissa.

Meikkaaminen on minulle tavallaan joka aamuinen rentoutumishetki, jos minulla ei ole kiire minnekään. Voin käyttää siihen jopa tunnin, mutta vähintään puoli tuntia, oli kiire tai ei. Omaksun helposti uusia tuotteita meikkirutiineihini. Jos joskus pärjäsin meikkivoiteella ja puuterilla, niin nyt ovat kuvaan astuneet myös pohjustajat, peitevoiteet, valokynät, varjostukset, korostukset, punaisuuden neutralisoivat tuotteet... Lista on lähes loputon, mutta kun olen jonkun tuotteen ottanut mukaan ''jengiin'' en pääse siitä irti. Silloin sitä on pakko käyttää joka päivä. Väkisinkin alkaa pohtia, alkavatko nämä näkyä ulkonäössäni jo negatiiviseen tapaan.

Jos tarkoitukseni on tehdä tällainen meikki..

.. niin näytänkö kuitenkin muiden silmissä jo tältä?

Ja en todellakaan halua näyttää tuolta :D Joten ihmiset, jotka olette kanssani tekemisissä, tulkaa heti sanomaan, jos alan mennä tuohon suuntaan!

Hui että.. Puistattaa vieläkin.

 Antakaa vinkkinne: Milloin liika on liikaa?

3 kommenttia:

 1. Haha kosmetiikkaholisti kätsy :---D

  VastaaPoista
 2. Itse sanoisin tähän että asia on varmaan niinkuin muissakin addiktioissa (: Eli jos kosmetiikkaobsessiotaan tarvitsee hävetä, se vie kaiken ajan ja rahan muulta elämältä tai tuntuu ettei kykene hallitsemaan itseään enää, niin sitten voidaan puhua ongelmasta. Kaikki muu on vain kiihkeää kiinnostusta kauniisiin asioihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitten kauneuskiihkoilija :D Muutakin elämää toki löytyy intensiivisen harrastuksen lomassa ^^

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)