keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hiusten elävöitys

Hiusvärit ovat olleet aina blogimme suosituin aihe ja koska niitä haetaan paljon, haluan minäkin kertoa omista hiustenvärjäyskokemuksistani hieman. Toivottavasti joku hyötyy tästä postauksesta.

Nuorempana harrastin paljon hiusten värjäämistä ja hiukseni ovat olleet vaaleaksi blondatut, kirkkaan punaiset, räikeän pinkit, ruskeat monessa eri sävyssä, kupariset ja kultaiset, mutteivät milloinkaan mustat. Lukiossa värjäsin hiukseni viimeisen kerran, jonka jälkeen päätin, että nyt saa riittää. Kärsin pitkään pahasta juurikasvusta ja näytin todella epäsiistiltä, kunnes uutta hiusta oli kasvanut jo sen verran, että saatoin leikata itselleni poikatukan (Dingo-tyyliin tietenkin :D).

Houkutus kasvoi kuitenkin liian suureksi ja halusin yhdellä kampaajakäynnillä värjätä pienenpienen punaisen raidan hiuksiini. Kampaaja ei ilmeisesti ymmärtänyt minua ja värjäsi puolet päästäni punaiseksi, jolloin itsetuntoni vaipui miinuksen puolelle ja sain aloittaa koko projektini alusta. (Kampaaja meni muuten salamana vaihtoon, jos jotakuta jäi mietityttämään).

Vuonna 2009 pääsin vihdoin värimokastani eroon ja leikkautin itselleni takaa lyhyen polkkatukan. Päätin silloin, että en ikinä enää värjää hiuksiani ja annan niiden kasvaa. Nyt olen tavoitteessani ja minulla on ihana kampaaja, joka pitää huolen siitä, että hiukseni kasvavat vahvoina ja tasapaksuina.

Olen myös vihdoin päässyt traumoistani ja värjään hiuksiani satunnaisesti.

Silloinkin laitan vain vaaleita raitoja elävöittämään harmaata hiusväriäni. Miehekäs puoliskoni saa tietysti toimittaa kampaajan virkaa :D Note to myself: Älä koskaan enää pyydä miestä värjäämään hiuksiasi krapulassa.

Garnierin Nutrisse Truly Blonde Highlights M1 pakkauksessa tulee kaikki tarvittava huppuraitojen tekemiseen. (tai ei nyt ihan, sillä sekoituskulhoa tai hiustenvärjäyspyyhettä pakkaus ei sisällä).

Pakkaus sisältää:

* Kehite-emulsiopullon
* 2 pussia värinpoistojauhetta
* 1 pussin ravitsevaa hoitoainetta
* Virkkuukoukun
* Käyttöohjeet
* Suojakäsineet
* Raidoitushupun

Jostain tietystä syystä noita virkkuukoukkuja on kertynyt :) Hintaa paketilla on vajaat 12€ Sokoksella.

Huppuraitojen teko on aika yksinkertaista (enhän muuten voisi delegoida asiaa miehelle, daa?): Hiukset kammataan suoriksi, jakaus laitetaan haluttuun kohtaan ja huppu solmitaan päähän. Sitten alkaakin työläin vaihe, sillä hiuksia pitää onkia virkkuukoukulla hupun lävitse. Kokemuksen perusteella olen oppinut, että minun paksut hiukseni vaativat, että hiussuortuva otetaan joka reiästä tai lopputulos ei näytä miltään.

Kun hiuksia on nypitty hupusta tarpeeksi, sekoitetaan värinpoistojauheet ja kehite-emulsio. Minä käytän pestyä ja leikeltyä maitotölkkiä sekoituskulhona :D Väri levityksessä on oltava tarkka, jotta ei suttaa hupun alta tulevia hiuksia. Mielestäni värin vaikutusaika on kaikista inhottavin vaihe hiusten värjäyksessä. Värin annetaan vaikuttaa n. puolisen tuntia omasta hiusväristä riippuen, jonka jälkeen se huuhdotaan suojakäsineet kädessä pois ja hiukset pestään normaalisti. Vaalennusaine on yleensäkin aika vahvaa ja kuluttaa paljon hiusta, mutta mukana tulevan hoitoaineen ansiosta hiukset tuntuvat värin jälkeen pehmeiltä, vaikka ne ovatkin oikeasti rasittuneet. Lieneekö syy silikonien? Vilkaisin vain nopeasti hoitoaineen INCI:ä, mutta en tarkemmin avannut sitä.

Vaaleat raidat elävöittävät kivasti hiuksia, mutta kovin useasti en raitoja tekisi, koska en halua tappaa hyvinvoivia hiuksiani. Edellisestä värjäyksestä oli kulunut jo puoli vuotta ja sain kuulla kuittailuja harmaistani, joten oli pakko toimia ja heittää väri päähän. Ylemmässä kuvassa tulos viime kertaisesta värjäyksestä.

Kokemukseni Garnierin väristä ovat olleet todella hyviä, enkä halua edes koittaa muita. Lopputulos on mielestäni luonnollinen ja sopii minulle. Rakastan tuotteita, jotka ovat idioottivarmoja ja näin överivapaita.

Heitin muuten puoli vitsinä miehekkäälle puoliskolleni, että leikkaan hiukset taas lyhyiksi, koska olen päässyt nyt jo tulokseeni. Tämä kauhistui vallan, eikä anna minun missään nimessä luopua ''Shakira-tukastani''. Repesin tuota aika pahasti ja toivon, että se oli kohteliaisuus :''D

Jos nyt puhutaan tukastani niin puhutaan sitten kunnolla. Koen hiustenlaiton todella vaikeaksi näin pitkään tasapaksuun tukkaan. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Kohottaminen on mahdotonta ja pituus ei riitä paksuuteen yhdistettynä mihinkään. Plus hiukset ovat hieman luonnonkiharat ja erittäin takkuiset. Siis erittäin! En voi pestä hiuksiani ilman, että joudun tahimaan takkujen kanssa puoli tuntia suihkun jälkeen. Kuivuminen ottaa puolestaan useita tunteja, jos en käytä hiustenkuivaajaa.

Millaisia hiusvärikokemuksia teillä on? Oletteko lähteneet kampaajalta kyyneleet silmissä?

2 kommenttia:

  1. Olen lähtenyt kerran kampaajalta kyyneleet silmissä, koska tämä leikkasi pitkistä paksuista hiuksistani lyhyet ja kerrostetut ja siitähän ne ei enää olekkaan sitten kasvanut olkapäitä pidemmälle. Ja myös rippikampaukseni (tosiaan siittä on jo vuosia) takia olen lähtenyt itku kurkussa kampaajalta kun ei tehnyt mitään sinne päinkään kuin näyttämässäni kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ikävää :( Tärkeinä päivinä varsinkin harmittaa, jos kampaus ei vastaakaan odotuksia, vaikka ammattilainen on tekemässä. Kokeilepas biotiinia, se saattaisi auttaa sinua saamaan paksut ja pitkät hiukset takaisin!

      Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)