maanantai 12. maaliskuuta 2012

Rusketusraidat maaliskuussa

Otsikko viittaa siihen, että minulla on selvästii vielä viime vuoden toukokuussa hankitut rusketusraidat, jotka eivät kulu sitten millään! Asiahan on niin, että minä en täällä Suomessa rusketu, mutta ulkomailla palaneet rusketusraidat jäävät näköjään tiukasti kiinni. Eivät ne muuten haittaisi, jos olisivat vaikka bikinirajat (itseasiassa kyllä alaosa kyllä erottuu myös vielä), mutta sattuvat olemaan niinkin nolossa paikkaa kuin käsivarret. Oli virhe pukea ylle t-paita kaikkein aurinkoisimpana päivänä, kun lähdimme skootterilla vipeltämään pitkin vuoristoa.

Olen koko talven hävennyt junttirajojani käydessäni ohjatuilla jumppatunneilla, mutta nyt keksin, miten saan ne hölmöt rajat pois näkyvistä! Aloin käyttämään itseruskettavaa kuivasumutetta vartalolle ja jo ensimmäinen suihkutuskerta haalensi rajaa hyvin :) Miksen sitä aiemmin tajunnut? Noh en kyllä yleensä edes haluaisi olla ruskettunut, sillä ihannoin maidonvalkeaa Lumikki-ihoa. Tällä hetkellä kuitenkin rusketus tuntuu ihan mukavalta ajatukselta, kunhan pysyy kohtuuden rajoissa.

Before ja After kuvia ei valitettavasti ole saatavilla, sillä minun ei alunperin pitänyt kirjoittaa aiheesta tänne blogiin.Kuten jo muutama päivä sitten kerroin, olen käyttäny Lorealin Suplime Bronze -tuotteita ja pidän niistä kovasti. Halusin nostaa ne tänne oikein kuvien kera, sillä itseruskettavat ovat pian taas kovassa huudossa ja moni etsii niistä varmasti tietoa blogeista.

Kuivasumutetta on helppo käyttää, sillä sitä suihkutetaan pyörivin liikkein järjestelmällisesti koko vartalolle. Välillä huomaan, että suihke tuntuu märältä, mikä tarkoittaa sitä, että suihkutan liian läheltä. En ole kuitenkaan huomannut, että rusketuksesta olisi tullut epätasainen tuolloinkaan.Sumutteessa on leveä suutin, joka auttaa suihketta leviämään tasaisesti laajalle alueelle.

Kalpeaihoisena pidän itseruskettavista tuotteista, jotka syventävät sävyä pikkuhiljaa eivätkä jätä laikkuja tai rajoja. Lorealin kanssa minulla ei ole koskaan ollut sellaisia ongelmia. Vartalolle tarkoitettua sumutetta ei saa käyttää päivittäin, vaan enintään joka kolmas päivä.

Tuotteen tuoksu on aika raikas, eikä haise perus itseruskettavalta. Siksi olen hyvillä mielin käyttänyt sitä suihkun jälkeen (iho kannattaa kuoria hyvin, eikä se saa olla tippaakaan märkä!) eikä ole tarvinnut pelätä, että ihmiset voisivat heti hajusta päätellä, että ''jaahas, tuo tyttö yrittää fuskaten ruskettaa itseään''. Mikään aah-elämys tuotteen tuoksu ei ole, mutta ei kuitenkaan paha.

Tuote ei ole koskaan sutannut minulla vaatteita tai lakanoita, mutta hetki suihkutuksen jälkeen on hyvä olla varovainen tekstiilien kanssa, jotta vahinkoa ei edes pääsisi tapahtumaan.

Vartalolle tarkoitettua sumutetta ei suinkaan kannata suihkuttaa kasvoille, vaan siihen on oma tuotteensa:Samaa sarjaa oleva kuivasumute kasvoille on mielestäni hieman hitaamminlämpeävä yksilö. Sillä tarkoitan siis sitä, että näkyvää rusketusta saa odottaa vasta ainakin viikon jokapäiväisen käytön jälkeen. Päivetys tapahtuu hyvin kevyesti asteittain. Tuotteessa ei lue käyttörajoituksia, kuten vartalosumutteessa, enkä löytänyt niitä netistäkään, mutta haluaisin tietää, montako päivää putkeen tuotetta voi käyttää ilman, että se on haitallista. Olen vähintäänkin viikonpäivät suihkutellut sumutetta tyytyväisenä, enkä kyllä aio ihan heti lopettaa, jottei kroppa ja kasvot ole eriväriset.

Myös kasvoille tarkoitetussa sumutteessa on sitrusmainen tuoksu, mutta erilainen kuin vartalosumutteessa. Suihkutuksen jälkeen on pyyhittävä silmät, suu, kulmakarvat ja hiusraja vanulapulla. Koska sumute on kuivasumute, ei sitä edes tunne, että tuotetta olisi mennyt kasvoille, joten tuntuu tyhmältä pyyhkiä pois ''ei mitään''. Varmuuden vuoksi se on kuitenkin suoritettava.

Pakkauksessa lukee että ''100% natural-looking tan'' ja voin kyllä kokemuksesta sanoa, että pitää paikkansa. Näillä tuotteilla ei yksinkertaisesti voi mokata. Jos olet siis kalpeaihoinen/ensikertalainen ja haluat ruskettua hieman, luonnollisesti ja hitaasti, niin nämä tuotteet voivat olla sinun.

Muutaman solariumkerran jälkeen, olen kyllä mieluummin näiden Lorkun purkkien kaveri. Grillauskaappi ei ollut oikein minun juttuni.


Kyselyn perusteella monikaan teistä ei ilmeisesti käytä itseruskettavia. Ehkä sain nyt rohkaistua jonkun edes kokeilemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)