maanantai 6. elokuuta 2012

Luonnonraikasta tosiaan

Kainaloni sietävät aika harvoja tuotteta, joten on aina riski ostaa jokin uusi deodorantti tai antiperspirantti. Deodorantit tosin aiheuttavat minulle vähemmän kutinaa, joten alumiini saattaisi olla ihoani ärsyttävä ainesosa. En kuitenkaan ole mikään kosmetologi tai lääkäri, joten en täysin varmasti väitä, että se on juuri alumiini, joka saa kainaloni punaisiin liekkeihin ja kutisemaan. En muutenkaan voi sietää ihmisiä, jotka keksivät olevansa allergisia ties mille, ilman mitään tutkimusta :D Joka tapauksessa kainaloni kuitenkin ovat aika herkät, ja vaikka toivoisinkin voivani käyttää tavallista Dovea tai Rexonaa, niin en voi.

Sain viime jouluna lahjaksi mummoltani Frantsilan Luonnon raikkaan deodorantin omasta pyynnöstäni, sillä halusin päästä kokeilemaan, mitä kainaloni sanovat luonnonkosmetiikan deodorantista. Nyt olen jo ehtinyt käytellä tuotetta sen verran, että olen jo varma, mitä mieltä tuotteesta olen.

Ensinnäkin tuotekuvaus on tällainen:
''Luonnonmukainen ja hellävarainen, raikkaan tuoksuinen deodorantti, jonka teho perustuu suomalaisiin ihoa hoitaviin ja rauhoittaviin luomuyrtteihin, desinfioiviin, bakteereita tuhoaviin ja luonnollisen raikkauden antaviin aromaterapeuttisiin eteerisiin öljyihin sekä suomalaisiin suojaaviin kukkaterapeuttisiin uutoksiin.'' www.frantsila.com


 Kuulostaapa siis kivalta tuotteelta, vaikka ei ollutkaan käytössä yhtä ihana :D

Pahin tuotteen moka: se ei pidä hienhajua lainkaan poissa. Nämä luonnonmukaiset yrtit eivät vain pysty siihen, sillä tätä tuotetta käyttäessäni haisen jo tunnin päästä hieltä :( Enkä edes ole kovin hikoileva ihminen enää tämän ikäisenä, sillä aineenvaihduntani on jo tooodella paljon hitaampi kuin nuorena. Nuorempana olisin suorastaan nauranut tämän tuotteen pihalle. Nyt tuntuu vain siltä, että tämä deodorantti ei ole hyvä.

Pidän erittäin paljon siitä tunteesta, kun tämän levittää iholle ja kainalot suorastaan jäätyvät :D En tiedä mikä tuotteen ainesosa saa aikaan sellaisen jäätymisen, mutta se tuntuu hauskalta. Ensin pelästyin effektiä, mutta nyt tekee mieli käyttää tätä tuotetta ainoastaan sen fiiliksen takia.

Totuus kuitenkin on se, että en pidä raikkaiden yrttien tuoksusta. Äitinikin sanoi, että haisen aivan yskänlääkkeeltä :D Kiitos tämän deodorantin. Vaikka tuote onkin luonnonmukainen eikä aiheuta ärtymystä kainaloilleni, niin sitä ei voi edes kiva viileä tunne pelastaa, että tämä tuote ei toimi. Se ei tee tarkoitustaan eli hajoita hikeä peittäen sen hajua. Se on vain fakta, ainakin minun käytössäni. Kiitos Fratsilan luomuyrttilä, vaikka halusin kovasti rakastua tuotteeseenne, en halua haista hieltä.

Oletteko kokeilleet tätä tai muita ekodödöjä? Toimiiko joku?

4 kommenttia:

 1. iHerbistä tilattu mineraalikivideodorantti toimii ainakin itselläni. Tosin vaan arkikäytössä. :) Olin ihan yllättynyt, että se oikeesti toimii. Kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin monta kertaa miettinyt, että mitä iHerbissä kannattaisi laittaa ostoskoriin. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Varma ja tehokas on ranskalaisen Melvitan 24 h tehodeodorantti. On vieläpä luomu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kannatan ehdottomasti luomua :) Vielä kun olisi kotimainen tuote..

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)