sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kevyt päivettävä vaikutus

Olen melkein koko kesän käyttänyt sävyttävää kosteusvoidetta iholla meikkivoiteen sijaan. Vain niinä päivinä, kun olen levittänyt itseruskettavaa kasvoille, niin olen käyttänyt meikkivoidetta. Minulla on käytössäni Avonin Solutions sarjaan kuuluva Beautiful Hydration sävyttävä kosteusvoide. Beautiful Hydration on kuivalle iholle tarkoitettu Solutionin alasarja. Muille ihotyypeille sävyttävää kosteusvoidetta ei löydy Avonin valikoimasta, mutta tuote ei ollut niin rasvainen, etteikö se kävisi myös rasvoittuvalle iholle kevyen puuteroinnin ja pohjustuksen kanssa.

Sävyttävä kosteusvoide ei meikkivoiteen tapaan peitä ihon virheitä millään lailla, joten olen käyttänyt lisäksi myös peiteainetta ihon huonoimpiin kohtiin. Puuteroinnin koin hieman turhaksi, sillä pidin tuotteen jättämästä kuulaasta ihosta.

Tuotteessa on myös suojakerroin spf 20, joten plussaa siitä. Aurinkoisempina päivinä tai rannalle valitsin kuitenkin vielä lisäksi erillisen aurinkovoiteen kasvoille, jossa on hieman korkeampi suojakerroin. Jos joku ei vielä tiennyt, niin kannattaa aina valita mahdollisimman korkea suojakerroin, sillä tuotteet testataan olosuhteissa, jossa rasvaa on levitetty naamalle paksumpi kerros, kuin itse tulet todennäköisesti levittämään, eikä luvattu suojakerroin välttämättä siksi toteudu.

Kädelle laitettuna näkyy selvästi, kuinka tummaa jälkeä tämä sävyttävä kosteusvoide tekee. Kasvoilla ero ei ole noin selkeä, koska käteni on vaaleampi kuin kasvoni. Sävy on  lämmin ja tekee kasvot terveen näköiseksi, mutta ei liian tumma kalpeallekaan iholle. Jos jaksaa nähdä pienen vaivan ja pyörittelee tuottetta hetken kasvoilla ja levittää sitä myös kaulaan, niin rajoja ei synny.

Voide on valkoista, mutta se sisältää pieniä värirakeita, jotka sekoittuvat voiteeseen pienen mekaanisen kulutuksen alla eli ihoon hierottaessa. Joten jos on kovin kiireinen levittäjä, niin värirakeet eivät välttämättä ehdi rikkoutua ja levittyä tasaisesti iholle. Siitä syystä iholle saattaa jäädä joihinkin kohtiin vain ruskeita viivoja.

Liputan kovasti tämän Avonin tuotteen puolesta :) Kiva, että löytyy sopivia tuotteita kalpeanaamoille, eikä tarvitse ensin ruskettaa ihoa, ennen kuin voi käyttää sävyttävää kosteusvoidetta, jotta se ei hirveästi erottuisi kasvoilta. Hintaa tällä ko. tuotteella on yleensä ollut noin 10€. Hinta-laatu-suhde on mielestäni hyvä, sillä olen koko kesän käyttänyt tätä, ja olen saanut kulutetuksi vasta alle puolet. Lisäksi säästää meikkivoidekuluissa, jos iho on suht hyvä ja pystyy käyttämään sävyttävää kosteusvoidetta meikkivoiteen tilalla.

Säästän myös kivasti aikaa käyttämällä sävyttävää kosteusvoidetta, sillä kasvomeikkini on nopeammin valmis :) Miellän tämän kuitenkin täysin kesätuotteeksi, sillä haluan talvella meikata vähän ''paksummin'', joten pian voidetuubi saa siirtyä toiseen hyllyyn odottelemaan ensi kesää!


Löytyykö muita sävyttävän kosteusvoiteen faneja?

2 kommenttia:

  1. Olen kokeillut muutamaa sävyttävää kosteusvoidetta. Mutta omaa suosikkia ei ole vielä löytynyt. Tuo sinun esittelemäsi kuulostaa kiinnostavalta :)

    Tulin vastavierailulle. Blogisi näyttää kivalta.

    VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)