maanantai 13. elokuuta 2012

Nivea vs. Garnier

Käytän arkisilmämeikin puhdistukseen aina vesiliukoisen silmämeikin poistoainetta. Vuosikaudet olen käyttänyt Nivean Visage Gentle Eye Make-up Removeria (joka tunnetaan nykyään myös Daily Essentialsina?), mutta n. puoli vuotta sitten löysin myös Garnierilta vastaavanlaisen silmämeikinpoistoaineen. Ollut todennäköisesti myynnissä jo pitkään, mutta en ole vain huomannut tai edes katsonut muita silmämeikinpoistoaineita.

Uteliaisuuteni heräsi ja ostin Garnierin Nordic Essentials silmämeikinpoistoaineen herkälle iholle. Käytössä nämä kaksi tuotetta tuntuivat niin samanlaisilta, että oli pakko vilkaista INCI listaa ja tarkistaa, ovatko nämä jopa sama tuote. No eivät kuitenkaan ole, mutta melko samanlaiset kuitenkin.

Nivean silmämeikinpoistoaine tuntuu ehkä hieman vesimäisemmältä ja on jopa inan tehottomampi Garnieriin verrattuna. Ero on kuitenkin todella pieni. Korkki on Niveassa ehdottomasti parempi ja annostelu vanulapulle on helpompaa.

Nivea sisältää B5-vitamiinia, joka on aika yleinen ainesosa ihonhoitotuotteissa. Se kosteuttaa ihoa hyvin ja tekee ihon pehmeämmäksi ja joustavammaksi. Siksi B5-vitamiini on siksi tärkeää varsinkin kuivalle iholle.

Garnierin vastaava sisältää myös B5-vitamiinia, mutta on sen lisäksi myös alkoholiton, hajusteeton ja väriaineeton. Pidän enemmän hajusteettomasta tuotteesta, vaikka ei Niveankaan silmämeikinpoistoaine voimakkaalta tuoksu. Alkoholittomuus vaikuttaa taas siihen, että tämä Garnierin aine ei haihdu yhtä nopeasti silmänympärysiholta pois kuin Nivean, eikä kuivata yhtä paljon ihoa, kuin alkoholillinen silmämeikinpoistoaine.

Korkki on mielestäni todella epäkätevä, sillä se ''hömpsäyttää'' tuotetta kerralla liikaa, ja tuntuu olevan kovin löysästi kiinni. Matkustaessa jouduin tarkistamaan vähintään sata kertaa, että korkki on oikeasti kiinni, eikä vain näytä siltä. Nivean pullo napsahtaa varmemmin ja mukavammin kiinni.

Molemmat tuotteet soveltuvat piilolinssien käyttäjille, mikä on ainakin minun kohdallani tärkeää. Koska nämä ovat tarkoitettu vesiliukoisen silmämeikin poistoon, ovat ne mietoja, eivätkä kovin tehokkaita. En käytä vedenkestäviä ripsivärejä, mutta luomivärit jäävät UDPP:n ansiosta aika tiukasti silmäluomelle. Siksi poistan vahvan silmämeikin aina ensin Lumene Natural Coden Erase It:llä, jonka jälkeen vielä pyyhin rippeet jommalla kummalla näistä.

Hintaeroa näillä tuotteilla on jonkun verran (Nivea 4,30€ ja Garnier 6,70€), mutta käytössä näillä kahdella on oikeasti eroa niin vähän, että jatkossa ostan mieluummin Niveaa. Ehkä myös kätevämmän korkin takia. Nivea on muuten tällä hetkellä tarjouksessa Sokoksen verkkokaupassa (3,50€), ja on nyt erittäin edullinen.

Oletteko kokeilleet jompaa kumpaa näistä? Vai käytättekö mieluiten vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettuja poistoaineita?

2 kommenttia:

  1. Hei. Mulla on käytössä toi nivean silmämeikin poistoaine ja se on mielestäni ihan hyvää ja saan sillä hyvin putsattua meikit pois. Olen myös käyttänyt lumenen meikinpoistoainetta mutta se ei ollut hyvää ja se sai silmäni kirvelemään. Mutta mun piti sen takia ostaa lumenen silmämeikin poistoaine kun olin laivalla ja vanha silmämeikinpoistoaine oli loppunut. Mulla on myös ollut käytössä pirkan silmämeikinpoistoaine ja sekin oli hyvää ja sen hinta oli vaan jotain vähän päälle 2 euroa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nivea on kyllä ollut ihan hyvää ja olen käyttänyt sitä pian 10 vuotta :) Voisi tuota Pirkkaakin kokeilla, sillä ei ole hinnalla pilattu!

      Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)