tiistai 14. elokuuta 2012

Jälleen miksi?

Taas minua askarruttaa yksi asia. Nimittäin shampoon ja hoitoaineen kulutus. Tulin ajatelleeksi asiaa, koska siskoni on supernopea shampoon kuluttaja ja itse olen tässä asiassa jokseenkin säästeliäs. Tehtyäni pienen tutkimusretken Googlen avulla, tulin siihen tulokseen, että aika monet kuluttavat shampoota ja/tai hoitoainetta oikeasti todella paljon. Miksi? Onko se tarpeellista?

Jos leikkaisin hiukset lyhyiksi, niin haluaisin tällaiset :)
Hiukseni ovat pitkät ja käytän shampoota sekä hoitoainetta pienen kämmenkupillisen per pesu. Tämä tarkoittaa mm. Tigin tai Dermosilin pumppupullosta kolmea painallusta. Tämän vuoksi hiustenpesuaineet kestävät minulla useita kuukausia. Vaahdotan shampoolla ainoastaan hiusten tyven ja päänahan, ja hoitoainetta levitän latvoihin sekä pituuksiin. Jos olen käyttänyt hiuksiin vahvoja muotoilutuotteita (mikä tapahtuu hyvin harvoin), vaahdotan kahdesti, mutta toisen kerran vain puolella aikaisemmin käyttämästäni määrästä.

Hiukseni ovat vähälläkin pesuainemäärällä puhtaat ja välillä vähän liiankin puhtaat. En voi siis ymmärtää, miten joku saa kulutettua shampoo/hoitoainepullon viikossa tai kahdessa. Eivätkö hiukset tunnu raskailta runsaan pesuainemäärän takia? Välillä tuntuu, että hiukset eivät kunnolla vaahdotu, mutta ongelmaan on yleensä ratkaistu sillä, että lisää vähän vettä hiuksiin eikä suinkaan ota lisää shampoota. Ja kyllä ne hiuksetkin luulisi pehmentyvän muutoinkin kuin uidessaan hoitoaineessa.

Jollain tapaa ajattelen myös ympäristöä tässä asiassa. Ikävää, että ainetta joutuu turhan paljon viemäriin :( Maailmassa on toki muitakin huolenaiheita, ja joku kuluttaa aina jossain asiassa enemmän kuin toinen. Mitä mieltä te olette? Millaisia shampoon ja hoitoaineen kuluttajia te olette?

ps. Juhlin synttäreitäni tänään ja sain aika kivan lahjan mieheltä kosmetiikkaan liittyen <3 Täytyy mahdollisimman pian näyttää myös teille.

2 kommenttia:

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)