lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kosmetiikan orja? 3. osa

Kosmetiikan orja? -sarjassa bloggaaja pohtii suhdettaan kosmetiikkaan.

 

''Suhteeni kosmetiikkaan on omien sanojeni mukaan kieroutunut. Rakastan kosmetiikkaa normaalia nuorta naista enemmän ja saan sen kulutuksesta sekä ostamisesta suurta iloa itselleni, mutta samalla minua oksettaa omistaa paljon kosmetiikkaa. Kosmetiikkaan hurahtamisesta seuraa ikään kuin kierre, jonka syövereistä on yhä vaikeampi nousta ylös. Toinen puoli minusta ei edes halua nousta ylös, sillä viihdyn vallan mainiosti kynsilakkakokoelmani parissa tai uusia tuotteita testailemassa.'' Kosmetiikkaholisti Kätsy

 

Alennusmyynnit ja tarjoukset ovat lompakkoni pahin painajainen. Ne ovat suorastaan heikkouteni ja juoksen milloin minkäkin halvan tuotteen perässä. Jos jokin mahdollisesti tarvitsemani tuote on tarjouksessa, niin silloin ei tilin saldoa katsella, vaan ostetaan, kun halvalla saa. Ostaisin sen kuitenkin myöhemmin kalliimmalla hinnalla! Vai ostaisinko? Vaikka en edes tarvitsisi jotain tuotetta, voin ostaa sen vain, koska se on halpa. Käsittämätöntä!

Joka kerta, kun käyn Sokoksella tai Emotionilla, käyn läpi poistotuotteet. Yleensä en löydä niistä mitään järkevää, mutta tavan vuoksi ne on katsottava. Jos siellä joskus sattuukin olemaan jotain mielettömän ihanaa!

Kuvaa lainasin täältä.

Harva tuote meikkipussistani tai ihonhoitotuotteistani on ollut normaalihintainen. Olen sen verran järkevä kuluttaja, että ostan kaiken mahdollisen alennusmyynneistä. Itse asiassa en tähän hätään keksi muita normaalihintaisena ostamiani tuotteita, kuin Dermosilin tuotteet, mikäli verottomia laivaostoksia ei lasketa. Ja ainiin, Loveit.fi:ltä tilasin BH Cosmeticsin Cool Matte -paletin ja Stagecolorin peitevoiteen täyteen hintaan, mutta muita en kyllä varmasti keksi! Avonin myyjänä minulle on edullista ostaa heidän tuotteitaan, ja koska olen töissä opiskelujen ohella S-ryhmällä, saan alennukset myös Sokoksesta ja Emotionista. Nettikaupoista tilaan tuotteita ainoastaan alennuskoodeilla.

Kuulostaa toki hyvältä, että ostan kaiken vain alennusten kanssa, mutta onko sitä kosmetiikkaa haalittava näin paljon? Alennukset ovat pahasta, sillä ne avaavat herkemmin kukkaron nyörejä ja tavaraa kertyy mielettömät määrät. Tavarapaljouden keskellä myös kulutukseni on kasvanut: esimerkiksi vuonna 2008 ostin ehkä kaksi kasvorasvaa vuodessa hädin tuskin saaden ne edes loppuun, ja vuonna 2011 kulutin kasvoilleni viisi rasvapurkkia. Tänä vuonna jo kolmas purkki lähestyy loppuaan, ja oletettavasti määrä tulee kasvavaan viime vuotta suuremmaksi. Ovatko kasvoni parissa vuodessa kenties laajentuneet, vai miksi voiteita kuluu nykyään enemmän? Ihoni ei ole muuttunut kuivemmaksikaan vuosien myötä, mutta kai olen saanut jonkun pakkomielteen jokapäiväiseen rasvaukseen.

Kuvituksena myös Kätsyn 21v. synttärit ;)
Miksi niitä helkkarin mainoksia tulee joka päivä ja miksi niissä on aina kosmetiikkatarjouksia? Parempi kysymys on ehkä, että miksi niitä pitää lukea tai miksi niitä pitää mennä sitten ostamaan. Olen tästä syystä karsinut mainosten määrää heittämällä postiluukusta tulleet paperit suoraan paperinkeräykseen edes niitä vilkaisematta, mutta Sokoksen tai Anttilan mainoksia en voi mistään syystä missata. Harvemmin ostan edes Anttilasta mitään, mutta tarvitsen niitä hintatietoja, jotta voin vertailla, tulisivatko tuotteet sielä edullisemmaksi, kuin S-ryhmältä.

Rakastan asiointia Emotionissa, koska sieltä saa aina mukaan jonkun kaupanpäällisen. Viimeksi sain hajuvesinäytteen ja Max Factorin mascaran (kiitos vaan, mulla on jo jonossa 6 avaamatonta ripsaria, mutta joukkoon mahtuu). Kamalimpia tarjouksia lompakkoni kannalta ovat ne, joissa pitää ostaa tietty määrä jonkin merkin tuotteita, jotta saa kaupanpäällisen. Yleensä pystyn ohittamaan sellaiset tarjoukset mielessäni, mutta jos tiedän tarvitsevani jonkun kyseisen merkin tuotteen, en voi olla ostamatta yhtä tai kahta muuta, jotta saan kaupanpäällisen. Kirottu heikko ihmismieli!

Kertokaa te muut minulle: Mikä aletuotteissa ja tarjouksissa saa ihmisen ostamaan, vaikka suoranaista tarvetta ei ole? Löytyykö muita aleshoppailijoita?

Sarjan aikaisemmat osat voit lukea täältä:
1. Osa
2. Osa

2 kommenttia:

  1. Itse opintotuella elävänä en muuta ostakkaan kuin aletuotteita (: Mihin tahansa kauppaan mennessä alehylly tarkastetaan ensin ja mikäli mitään ihanaa löytyy, niin mukaan kyllä lähtee. En voi olla koskaan varma että löydän tuotteita alennuksesta juuri kun niitä tarvitsisin, joten ostan varastoon. Kaikenmaailman tarjoukset eivät kyllä kiinnosta yhtään, koska yleensä niissä alennusprosentti on aivan surkea, samoin kuin nuo kaupanpäällistarjoukset: kalliiksi tulee silti. Poistolaarit on meikäläisen juttu (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä mua säälittää jos alekorissa on joku söpö juttu, eikä kukaan oo ostanut sitä, niin on pakko pelastaa se :D Välillä silti ärsyttää, kun ei koskaan oo niin paljon rahaa et vois tuosta vaan ostaa normaalihintasena mitä mieli tekee. Pitää odotella tarjouksia ja iskee sit niihin kiinni :)

      Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)