keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kosmetiikan orja? 2. osa

Kosmetiikan orja? -sarjassa bloggaaja pohtii suhdettaan kosmetiikkaan.

''Suhteeni kosmetiikkaan on omien sanojeni mukaan kieroutunut. Rakastan kosmetiikkaa normaalia nuorta naista enemmän ja saan sen kulutuksesta sekä ostamisesta suurta iloa itselleni, mutta samalla minua oksettaa omistaa paljon kosmetiikkaa. Kosmetiikkaan hurahtamisesta seuraa ikään kuin kierre, jonka syövereistä on yhä vaikeampi nousta ylös. Toinen puoli minusta ei edes halua nousta ylös, sillä viihdyn vallan mainiosti kynsilakkakokoelmani parissa tai uusia tuotteita testailemassa.'' Kosmetiikkaholisti Kätsy

 

 Matkalle lähteminen on aina niin vaikeaa, koska pitää miettiä, mitä kosmetiikkaa ottaisin mukaan. Olen tässä asiassa ehkä hieman neuroottinen, sillä matkani saattaa mennä pilalle, jos olen unohtanut jotain. Toisaalta en jaksaisi raahata turhaa tavaraa mukana ja haluaisin ottaa mukaan vain sen mitä minimissään tarvitsen. Jossain muualla kuin kotona yöpyminen on inhottava ajatus rutiinieni kannalta, mutta olen yrittänyt päästä tavoistani eroon ja alkanut elää rennommin. Enää en halua perua reissuja siksi, että pitäisi yöpyä muualla kuin kotona ja pärjätä vähemmällä kosmetiikkamäärällä.

Hyvänä esimerkkinä viime viikonlopun laivamatka: Stressasin pitään mitä ottaa mukaan, ettei tule ylimääräistä, mutta kuitenkin kaikki mitä tarvitsen. Harmittelin, etten voinut aloittaa pakkausta ennen lähtöpäivää, koska tarvitsin mukaan otettavia tuotteita vielä juuri ennen lähtöä. Tein listan huonomuistisen pääni vuoksi, jotta muistaisin varmasti kaikki, mutta en listaa tehdessäkään muistanut kaikkea (vaikka tein useasti lisäyksiä) ja unohdin kasvojen pohjustustuotteeni. Kihisin kiukusta itselleni, että eihän hyvää meikkiä voi saada aikaan ilman pohjustustuotetta. Miten saatoin unohtaa sen tärkeimmän? Noh, uusi rennompi Kätsy otti pian ohjat ja kuittasi sen villasella. Ei kukaan oikeasti huomaa käytänkö pohjustustuotetta vai en. Elämä muuttui heti helpommaksi, kun en stressannut turhasta ja nauroin päälle.

Minähän edistyn!

Kätsy iloitsee hytissä uusista Dior-tuotteista
 Unohdusta saattoivat lievittää uudet Dior-ostokseni, mutta hymyn kanssa näyttää aina paremmalta, oli kasvoja pohjustettu tai ei!

 Ensi kerralla voisin jopa tahallani unohtaa jotain, jotta saisin taas harjoitella soveltamista. En voi käsittää, miksi olen tällaisten asioiden suhteen perfektionisti, mutta muuten elämässä vedän hyvin lonkalta ja fiilispohjalta. Suunnittelen toki menoja ja petyn jos suunnitelmat muuttuvat, mutta pystyn käsittelemään kosmetiikkaan liittymättömät muutokset helpommin.

En kuitenkaan tarkoita, että en voisi poistua kotoani kosmetiikan vuoksi, mutta kyllähän se jollain tapaa inhottavalta tuntuu, kun en voi rentoutua iltarutiinieni parissa tai meikata meikkivaltakunnassani. Tapaavat kissatkin seota, jos huonekalun paikkaa siirretään tai jos aamulla käyn ensin vessassa ja sitten vasta annan niille ruokaa. Ainakin ymmärrän pikkuisia karvapalleroitani hyvin ;)

Onko teillä pakonomaisia rutiineja, joiden muuttaminen tuntuu ikävältä?

6 kommenttia:

 1. Mul ei oo mitään pakkomielteitä meikistä, mut melkeen kaikesta muusta sitten kyllä. :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, nyt mua alko kiinnostaa, että mistä sulla sitten on :D

   Poista
  2. No vähän kaikesta. :'D Pidän vaan pysyvyydestä elämässäni ja vastustan jokaista muutosta henkeen ja vereen. Jos olen johonkin tottunut, niin niin sitten on ja tehdään aina. :''D Mut hampaiden harjaaminen kaks kertaa päivässä on ehkä se, mistä en ikinä voi päästää irti missään tilanteessa. Ja epätietoisuus niin asioiden kuin suunnitelmienkin suhteen on ehkä kauheinta ikinä. Aina pitäs olla selvät suunnitelmat, joissa sitten pysytään!

   Poista
  3. Toi hampaiden harjaus on kyllä niin pakollista kaks kertaa päivässä, että en kyllä kans luopus siitä mistään hinnasta :D

   Poista
 2. Löysin sattumalta tänne ja saitte just uuden lukijan ! :)

  -Ava
  http://always-upsidedown.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että löysit ja tervetuloa! :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)