lauantai 21. heinäkuuta 2012

Miksi? vol.1

Joskus mietin vähän liikaa kaikkea enkä löydä joihinkin asioihin järkevää selitystä. Kertokaa te minulle miksi.

Miksi jotkut naiset/tytöt käyttävät liian tummaa meikkivoidetta ihan tiedostaen? Itse olen tottunut valitsemaan aina ihoni värin mukaisen meikkivoidesävyn, joka on usein myös se sarjan vaalein. Suomessa myydään paljon todella tummia meikkivoiteita, mikä on minusta outoa, sillä harvoin vastaan tulee ihmisiä, joiden iho olisi oikeasti niin tumma (saattaa johtua myös siitä, että asun aika pienellä paikkakunnalla).

En väitä, että olisi mitenkään väärin valita omaa ihonsävyä tummempi meikkivoide (vaikka näitäkin onnettomia tapauksia tietysti tulee välillä vastaan köh..), mutta haluaisin vain tietää miksi valita tummempi sävy? Eikö se ole hankala häivyttää kasvon rajoista ja dekolteelta? Halutaanko sillä piilottaa kalpeat kasvot?

Jotkut eivät meikkivoidesävyä valitessaan edes kokeile, miltä vaaleimmat sävyt näyttävät, vaan heti napataan joku keskitumma sävy. Eivätkö suomalaiset hyväksy olevansa vaaleampia kuin Etelä-Eurooppalaiset? Jotenkin minusta tuntuu, että vaaleampia meikkivoidesävyjä pelätään olettaen, että ne saavat ihon näyttämään kalpealta, mutta eivät ne kyllä sitä tee. Jos meikkiin lisää hieman poskipunaa, niin terveemmän näköistä lookia saa hakea.

Tämän postauksen ei ole tarkoitus olla mitenkään ilkeä kenellekään, enkä katso oudosti, jos vastaan tulee tummempaa meikkivoidetta käyttävä henkilö. Haluaisin vain tietää miksi valita omaa ihonsävyään tummempi meikkivoide eikä juuri ''oikean'' sävyinen (omaa ihonsävyä vastaava siis). Valaiskaa hieman, ettei minun tarvitse pähkäillä :)

ps. Kirjoitan muuten postausta mökiltä käsin, joten siksi ei ole mitään kuvia.

17 kommenttia:

 1. Meikkasin tänään tuttuun tapaan kasvot meikkivoiteella, joka sulautuu ihan täydellisesti kasvoihin - sävy on mielettömän hyvä. Kuitenkin toisessa valaistuksessa katsottuna kasvoni ovat reippaasti tummemmat kuin kaula ja etenkin tuossa korvan lähellä leukaluun tienoilla sävyero pomppaa esiin.

  Käytän siis ikävä kyllä liian tummaa meikkivoidetta - tietoisesti.:D

  Syy tuohon on se, että kasvoni ovat tummemmat kuin kaula, johon rusketus ei vain tartu. Lisäksi on couperosaa, joka tummentaa ihoa. Jos valitsisin meikkivoiteen kaulani sävyn mukaan, kasvot näyttäisivät kelmeän harmahtavilta kun peittäisin niitä liian vaalealla meikkivoiteella eikä couperosa oikein peittyisi.

  Koska olen laiska enkä koe meikkiä niin hirveän tärkeäksi asiaksi elämässäni :D, tyydyn siihen että käytän tuota uutta mieletöntä suosikkisävyä joka on hivenen vaaleampi kuin ruskettuneet kasvoni, mutta joka ei kuitenkaan saa ihoa kelmeäksi vaikka kasvoni meikkivoiteella edelleen ovat asteita tummemmat kuin kaula. Meikkivoiteeni siis peittää hieman rusketusta - saa ihoni vaaleamman näköiseksi, mutta kompromisseja täytyy tehdä.:)

  Toki voisin levittää meikkivoiteen pitkälle kaulaan asti, mutta koska käytän pientä meikkivoidenappia enkä ole innostunut tuhrimaan kaulaani ja kuluttamaan aikaa älyttömyyksiin, näillä mennään (ja samalla annetaan vastaantulijoille aihetta kauhuun ;)).

  Voit uskoa, että olisi ihana jos ruumiinosat olisivat kutakuinkin saamaa sävyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mahdollista, niin kannattaa meikata luonnonvalossa :)Luonnonvalo on aika anteeksiantamatonta ja jos siinä katsottuna ei näy rajoja niin ei näy sitten missään :D

   En ajatellutkaan, että tietynlaisessa valossa meikatessa saattaa käyttääkin tummempaa voidetta.. Itsekin kyllä saattaisin tehdä vahingossa niin.

   Kasvojen ja kaulan sävyerot on yllättäen tosi yleisiä. Mä olen myös ihan älyttömän laiska meikkaamaan kaulaa, vaikka välillä tarvitsisi :D Ymmärrän siis pointin ja meikkivoidettahan siihen kuluu enemmän..

   Kaunis kiitos kommentistasi :) Ymmärrän asiaa jo paljon paremmin!

   Poista
  2. Hih, kun nimenomaan meikkaan luonnonvalossa.;) Siinä meikki näyttää hyvältä, mutta lamppuvalaistuksessa sävyerot näkyvät. Jostain syystä se, mikä näyttää luonnonvalossa ikkunan edessä meikatessa hyvältä, ei välttämättä näytä lamppuvalaistuksessa. Toisin kuin luulisi, tulee joskus meikattua liian vahvasti luonnonvalossa kun esim. liian puuterinkäyttö ei näy niin hyvin kuin kelmeässä valossa.

   Poista
  3. Aika jännä, että sulla menee noin päin! Ite en oo uskaltanu hetkeen käyttää puuteria, kun se tuntuu joka valossa näyttävän kauhealta pakkelilta.. Johtuu varmaan kesästä :)

   Poista
 2. Joskus tulee ostettua väärän värinen sävy jos on aivan älyttömän hyvä tarjous. Ja olen huomannut, että joillain meikkivoiteilla on tapana tummua naamalla, vaikka ostaessa olivat olleet täydellisen värisiä. Onkos tuohon tummumisen estämiseksi mitään vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Se on myös hintakysymys. Olen itsekin kerran tehnyt samalla tavalla, mutta se meikkivoide päätyi roskiin parin viikon käytön jälkeen (meni hermot epätasaiseen lopputulokseen :D).

   Ihon PH saattaa tummentaa joitakin meikkivoiteita. Sitä ei kyllä pysty estämään mitenkään :/ On harmi, kun juuri oikeansävyinen meikkivoide tummuu liikaa!

   Kiitos myös sinulle kommentistasi :)

   Poista
 3. Vihdoinkin joku jonka kanssa voin olla täysin samaa mieltä. Itse valikoin kaupasta vaikka mielummin liian vaalean kun liian tumman meikkivoiteen. Meikkivoiteen tarkotushan on kumminkin peittää ihon virheitä, eikä ruskettaa / peittää ihon omaa väriä. Tietysti rusketus näyttää kivalta mutta liian tumma meikkivoide ei oo oikee tapa luoda rusketusta. Jos ottais sen oman ihon sävysen meikkivoiteen ja korostais kasvoja vaikka aurinkopuuterilla tai sillä poskipunalla kuten sanoit, lopputulos on varmasti kiva mutta myös luonnollinen. Kunhan pitää aurinkopuuterinkin laiton hyvän maun rajoissa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Itse olen niin vaalea, ettei ole olemassa sellaista meikkivoidetta, joka saisi mut vieläkin valkoisemmaksi! (Ellei se sitten oikeasti ole valkoinen :D)

   Poista
 4. Mun on ainakin tosi vaikee löytää etenkin talvisin tarpeeksi vaaleaa voidetta, joka ei esim. olisi liian punertava. Väkisinkin siis välillä vähän väärä sävy. Levitän sen kyllä yleensä kaulaankin, jotta vähän häivyttyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua levittää myös kaulaan, niin tummempi/punertava sävy ei erotu yhtä hyvin, kuin pelkästään kasvoille levitettynä :) Itse olen kyllä laiska meikkaamaan kaulaa, sillä se tuntuu jotenkin liian työläältä. Vaikka ei se kyllä iso vaiva kai ole :D

   Poista
 5. Ihan vain sen takia, koska ostin piru vie väärän sävynumeron :D Piti ostaa se toinen sävy, mutta kaupassa se näyttikin sitten ihan punaiselta (ja mullahan oli siis ollut ihan näytekin siitä mukana ja kaikkea) ja myyjäkin suositteli että otan tän nykyisen. Ja tämähän käy mulle vasta nyt, kun olen saanut kevyttä rusketusta kasvoille. Argh! :D Oli vielä kallis voide, Sensain, ja todella hyvä muuten. Ehkä ensi kerralla olen fiksumpi.

  Ja tuo on kyllä totta, että Suomessa on myynnissä todella, todella tummia sävyjä verrattuna väestöpohjan ihonväriin. Tuo minunkin Sensaini on vissiin toiseksi tai kolmanneksi vaalein, ja en kyllä käyttäisi sitä talvella missään nimessä. Onneksi on kuitenkin brändejä kuten MAC, joilla on superhyvä valikoima sävyjä.

  Ainoa mulle täydellisen sopivansävyinen meikkipohja on Lily Lolon Warm Peach, kesäisin siitä tosin menisi varmasti tummempi Popcornkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Onneksi olet ruskettuvaa sorttia toisin kuin minä! Meikkivoiteen osto on kyllä joka kerta jännää, jos ei ole ennen käyttänyt tuotetta. Yleensä pyydän näytteen myyjältä pari päivää ennen ostoa, jotta saan testailla tuotetta rauhassa kotona ja pähkäillä sopisiko se minulle :) Näin olen säästynyt parilta hutiostokselta!

   Olen superpitkään halunnut koittaa MACin meikkivoiteita ja sieltä kyllä löytyisi sopivan vaalea sävy myös minulle. Pääsisipä taas pääkaupunkiseudulla käymään :D Oon varmaan niitä harvoja ihmisiä, joiden ei tarvitse hankkia erikseen meikkivoidetta kesälle ja talvelle.. Ihon väri kun tuskin miksikään muuttuu :/

   Poista
 6. Mulla taas on aina joka merkin kaikkein vaalein sävy. Välillä sitten kasvoni ovat super valkoiset ja kaulani näyttää normaalilta. Se vain on jäänyt tavaksi enkä jotenkin jaksa panostaa meikkivoiteeseen. Sama puuterissa: kaikkein vaalein aina mitä löytyy.
  Olen alkanut tasoittamaan tätä kalpeuttani aurinkopuuterilla, jota käytän poskipunana (jos poskipuna on pinkkiä niin näytän meikatulta possulta). Heittelen myös aurinkopuuteria hiusrajaan kun jotenkin meikkivoiteeni tekevät hiusrajaan rajan O____o

  Voiko muuten siveltimen käyttö vaikuttaa meikkivoiteeseen naamalla? Itseasiassa sen jälkeen kun vaihdoin paskaset vipat ja sienet siveltimiin, niin meikkivoiteen jälki on ollut jotenkin outo ja välillä jopa ehkä paksu.

  Mulla on 4 eri merkkistä meikkivoidetta käytössäni. Käytän niitä fiiliksen ja tilaisuuksien mukaan eli iltajuhliin kalliimpi meikkivoide ja kauppareissulle halvinta.
  Silmien alle tulee aina mattemoussea, koska muut meikkivoiteet jättää silmänaluset jotenkin paksuksi, epätasaiseksi silmien ryppyihin jää viirut.

  Jotenkin kommenttini kosmetiikkaan liittyen menevät pitkiksi, vaikka aion lyhyitä kommentteja :DD Mutta niin, jos joku jaksoi lukea, niin voisi kertoa:
  1. Pitääkö mun ostaa oikeasti kallis meikkivoide sivellin? Jos se auttaisi?
  2. Pitääkö mun etsiä oikeasti mulle ja vuodenaikoihin sopiva meikkivoide? Jos mun iho vaan on vanhentunut ja muuttunut niin, ettei se ole enää "normaali"... :P

  Outoa muuten kysyä kysymyksiä kun yleensä en ota neuvoja vastaan meikkaamisessa ja olen ystäväpiirissäni eniten meikkaava, kosmetiikkaa ja meikkaamista rakastava sekä ehkä hieman meikkiriippuvainenkin :DDDD

  Ja en siksi kuuntele neuvoja, koska jokaisen iho ja kasvon piirteet ovat niin erilaisia. Esim. ystävilläni ei onnistu varjostamiset silmämeikissä, mutta mulla on niin möykyrät silmät, että jokaisen varjostuksen sun muun värin paikka löytyy luonnostaan :DDD

  (Tällä tekstillä sain itseni kuulostamaan joltain mutaatiolta :'DDD)

  Eli vastaus kysymykseesi: Ihmiset valitsevat liian tumman meikkivoiteen huomaamattaan, ajattelemattomuuttaan, tilaamalla postimyynnistä tai sitten haluavat päivetystä iholle :)
  Itse mietin aina, miksi kaikki pistää niin paksusti meikkivoidetta. Viimeaikoina olen huomannut itse levittäväni meikkivoiteen jotenkin liian paksusti :O

  Terveisin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on ennen käyttänyt sientä meikkivoiteen levittämiseen ja siirtynyt perinteiseen meikkivoidesiveltimeen, saattaa jälki näyttää paksulta, jos edelleen käyttää saman määrän meikkivoidetta. Sieni imee aika paljon meikkiä ja lättänä sivellin taas levittää kaiken annostellun määrän, joten kasvoille saattaa helposti kertyä enemmän meikkivoidetta, kuin olisi tarkoitus. Voisiko siinä olla syy? Meikkivoidesivellin kyllä muutenkin tekee mielestäni peittävämpää jälkeä kuin sieni :)

   Meikkivoiteita on kyllä hyvä olla muutama erilaisiin tarkoituksiin, kuten sinulla! Vaihtelen itse myös fiiliksen mukaan tuotetta (on esim. aamuja, jolloin iho näyttää samealta ja haluaa tuoda siihen kirkastusta valoa heijastavalla meikkivoiteella. Tai kun tietää, että edessä on hikinen ja kiireinen päivä, niin haluaa käyttää mattapintaistavaa ja kestävää meikkipohjaa).

   Väittäisin, että perinteisissä meikkivoidesiveltimissä ei juurikaan ole eroja kalliiden ja halpojen välillä. Jos karvat vain ovat napakat ja tiheät, niin sivellin on hyvä. Skunkkisiveltimissä on kyllä puolestaan eroja, ja niissä suosisin kalliimpaa.

   Ja vastauksena toiseen kysymykseesi: ihon tarpeet muuttuvat kyllä iän ja vuodenaikojen mukaan, joten kannattaa sen vuoksi pitää meikkivoide aina ajan tasalla. Muuttuvia tekijöitä voivat olla esim. ihon sävy, kosteustasapaino, rypyt ja epäpuhtaudet. Kosmetiikkamyyjiä kannattaa kaupassa hyödyntää, sillä itse olen ainakin saanut aina ystävällistä ja osaavaa palvelua :)

   Mun neuvoja ei ole kylläkään pakko noudattaa, mutta ehkä niistä on jotain apua :) Itseä ainakin helpottaa, kun etsii vastausta johonkin tiettyyn asiaan ja löytää edes yhden mielipiteen asiasta :P

   Poista
 7. Etkö kirjoita blogia enään?

  VastaaPoista
 8. Iso kiitos vastauksestasi :) Se auttoi paljon ja selvensi ajatuksiani.

  Olen testannut pari edellistä meikkauskertaa yrittämällä yrittää laittaa vähän vähemmän meikkivoidetta siveltimellä ja se vaatii ehkä vähän harjoitusta vielä :)

  Olen vasta muutama kuukausi sitten vaihtanut meikkausvälineeni siveltimiin, joten tuntuu, kuin harjoittelisi koko meikkauksen uudelleen. Minulla kun on ollut yksi ja sama tapa tehdä silmämeikki ja se alkoi jo kyllästyttää, vaikka käytin paljon eri värejä silmämeikissä.

  Olen siis VIHDOINKIN ymmärtänyt panostaa meikkeihin.
  Tässä kuvakokoelma aiemmista silmämeikeistä yli vuoden takaa ja huomaan itsekkin, että tarvitsen vahvempi pigmenttisiä luomivärejä ja nuo ovat vielä vaahtomuoviaplikaattoreilla tehtyjä.
  http://aijaa.com/0083210649995
  Huom, minua inhottaa käyttää työvälineenä sormia eli en koskaan levitä luomiväriä tai mitään muutakaan sormilla.
  Niin ja nämä ovat arkimeikkejä. Olen nyt ymmärtänyt, että arkimeikki voisi olla vähän..öhöm... rauhallisempi. Eli opettelen myös erottamaan arki ja juhlameikin :DD

  Nyt poikkesin vähän asiasta, mutta kai se on niin kivaa päästä puhelemaan meikeistä :DDD Juuri tämän takia en koskaan blogeissa kommentoi, koska päädyn selittämään ihan liikaa X)

  Taitaa olla muuten ensimmäinen blogi, johon innostun jopa kommentoimaan :) Olen jo melko pitkään lukenut ihmisten kosmetiikka-aiheisia blogeja oppiakseni lisää. Eli kirjottele vain säkin blogia lisää niin minunlaiseni ihmiset voivat oppia jotain uutta ;)

  Terveisin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Harjoittelu tekee mestarin ja se pätee onneksi myös meikkaukseen! Itsellä meni vain pari kuukautta ja meikit alkoivat näyttää huomattavasti kauniimmilta. Ei siinä siis sen kauempaa yleensä mene :)

   Katselin noita sinun meikkejä ja ihan hyviä, jos verrataan, että olet käyttänyt pelkkää vaahtomuoviapplikaattoria! Pigmenttiä kyllä saisi olla lisää, eli hyvä, että olet alkanut panostaa meikkeihin. Siveltimien ja laadukkaiden luomivärien kanssa sun meikeistä tulee varmasti tosi hyviä :)

   Minäkin käytän arkimeikissä useasti väriä, mutta räikeämmät luomivärit saavat kyllä jäädä johonkin meikkikilpailu/blogia varten tehtyyn meikkiin :D Vaikka itse tykkäisinkin käyttää näitä myös arkena, ei uskalla esim. töihin laittaa muuta kuin ruskeaa, etteivät muut ihmiset ja asiakkaat katso paheksuvasti. Kaikki eivät voi vain ymmärtää värien hienoutta :) Bilemeikissä värit saavat vähän enemmän loistaa, sillä hämärässä yökerhossa vaisut meikit eivät erotu juuri lainkaan :P

   Haha :D Mulle saa kommentoida pitkiäkin juttuja meikeistä, koska innostun myös itsekin selittämään aikalailla!

   Elokuu taitaa vielä mennä mulla vähän vähemmän postaillessa, mutta kuun loppupuolella aloitan taas normaalin rytmini ja postauksia on tulossa lähes päivittäin :) Joten lisää meikkivinkkejä on tulossa!

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)