tiistai 17. heinäkuuta 2012

Nestemäisen meikkivoiteen levitys

Tästä postauksesta saattaa olla apua aloitteleville meikkaajille. Konkareille melko turhaa, sillä aion kirjoittaa niinkin perusasiasta, kuin meikkivoiteen levitys. Käyn läpi erilaisia nestemäisen meikkivoiteen levitystapoja ja niiden etuja ja haittapuolia. Nestemäinen meikkivoide sopii jokaiselle ihotyypille ja itsekin käytän sitä eniten. Käytän myös jonkin verran kiinteää meikkivoidetta, jolla saa aikaan hieman peittävämmän tuloksen, jos aamulla tuntuu, että iho on kirjava.

Mutta tässä neljä erilaista tapaa levittää nestemäinen meikkivoide:

1. Meikkisieni
Meikkisieni taitaa olla ainakin oman käsitykseni mukaan yleisin nestemäisen meikkivoiteen levitystapa. Kolmiomaisella meikkisienellä saat tasaisen ja peittävän lopputuloksen ja sillä on helppo saada vaikeatkin alueet, kuten nenänpienet tasoitettua.

Huono puoli meikkisienessä on se, että se imee itseensä melkoisen määrän meikkivoidetta ja meikkivoiteesi kuluu nopeammin loppuun. Sienet tulevat muutenkin kalliiksi, koska likaantunut sienen osa tulee aina leikata pois ja heittää roskiin. Muuten homma menee melko epähygieeniseksi. Meikkisienen pesu saa aikaan vain enemmän bakteereja sieneen, joten sitä ei suositella.

Huom! Meikkivoide kannattaa töpötellä sienen avulla tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Sientä ei kannata vedellä pitkin kasvoja, vaan töpöttelemällä onnistut paremmin.

2. Perinteinen meikkivoidesivellin
Keskittynyt ilme :D
 Ammattimaisempaa on levittää nestemäinen meikkivoide siveltimellä. Perinteisellä meikkivoidesivellin on synteettistä karvaa ja littana. Sillä saa joko peittävää tai kevyempää jälkeä riippuen siitä, paljonko meikkivoidetta annostelet. Perinteinen meikkivoidesivellin ei syö itseensä meikkivoidetta, vaan levittää kaiken annostelemasi määrän kasvoille. Ole siis tarkkana, jos olet ennen annostellut sieneen ja siirryt käyttämään perinteistä meikkivoidesivellintä.

Meikkivoidesivellin tulee pestä huolellisesti aina käytön jälkeen, jotta siihen ei jää bakteereja. Käytä hellävaraista saippuaa tai shampoota pesuun ja kuivaa sivellin vaakatasossa. Itse käytän sivellinten pesuun tuoksutonta intiimisaippuaa, sillä luotan sen hellävaraisuuteen.

Huom! Vedä perinteisellä meikkivoidesiveltimellä ristikkäisiä vetoja välttyäksesi ikäviltä raidoilta. Näin saat myös peittävämmään lopputuloksen.

3. Sormin
Meikkisienen lisäksi omat sormet ovat suosittu meikkivoiteen levitystapa. Sormet kulkevat aina mukana ja ovat ilmainen apuväline. Itse suosin tätä tapaa nuorempana, sillä sormien lämpö sai meikkivoiteen levittymään paremmin iholle. Sormilla levittäessä tulos ei kuitenkaan ole kaikista paras mahdollinen, joten kaikista vähiten suosittelen tätä tapaa.

Sivellin tai puhdas sieni on myös hygieenisempi tapa levittää meikkivoide, joten jos sinulla on esimerkiksi epäpuhtauksiin taipuvainen iho, niin hanki mieluummin sivellin, jotta sormien ja kynnen alla olevat bakteerit eivät aiheuttaisi lisää tulehduksia. Jos kuitenkin haluat levittää meikkivoiteen sormin, pidä huolta, että kätesi ovat hyvin pesty ennen levitystä.

4. Skunkkisivellin
Kosteat hiukset :p
Tätä tapaa käytän itse eniten. Skunkki- eli kaksoiskarvasivellin saa aikaan hyvin luonnollisen lopputuloksen, joka on minulle mieleisin. Siveltimessä on lyhyttä aitoa karvaa, joka pitää siveltimen napakkana ja pidemmät valkoiset synteettiset karvat ovat hyvin joustavia ja levittävät meikkivoiteen kevyesti joka puolelle. Skunkkisivellintä käytetään pyörivin liikkein rajattoman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Skunkkisiveltimen käyttö on vähän hitaampaa, kuin muut yllä olevat tavat, mutta meikkivoide sulautuu sitä paremmin ihoon, mitä kauemmin sitä skunkilla työstää. Paksua meikkivoidetta skunkilla on aika hankala levittää, joten jos haluat peittävämmän lopputuloksen, käytä mieluummin perinteistä meikkivoidesivellintä.

Skunkkisivellin pitää myös pestä aina, kun sillä on levittänyt jotain kosteaa tuotetta (bakteerit lisääntyvät kosteissa olosuhteissa).

Toivottavasti tästä oli apua jollekulle :)

Kertoilkaapa te miten levitätte meikkivoiteen?

6 kommenttia:

 1. :DDDDDDDD

  Ihana ku teit tän postauksen :DD

  Siveltimien pesuun sopii marseillesaippua, joka on ehkä parhain ja halvin vaihtoehto. Kaverini opiskeli parturi-kampaajaksi, ja hänellä oli myös joku meikkikurssi. Siellä opettajakin suositteli marseille saippuaa, jota saa perus ruokakaupoista pyykinpesuainehyllyiltä. Se opettaja sanoi oppilaille, että ostakaa vaikka porukalla ja leikatkaa veitsellä siivut jokaiselle, koska se on niin riittoisaa :)

  Terveisin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D En ole koskaan katsonut kaupassa paljonko marseillesaippua maksaa, sillä ei tuo Avoninkaan hellävarainen saippua ole ollut hintava (yleensä 1,90€) ja se kestää minulla useita kuukausia :)

   Poista
 2. Mie levitän meikkivoiteen sormin. (: Saa tosi tarkkaa jälkeä (esim siveltimellä ei saa niin nättiä jälkeä silmänalusille). Sormen päät kun ovat lämpimät niin meikki sulautuu ihoon ihanasti. ^^ Kädet tietty aina puhtaat.

  VastaaPoista
 3. mistä toi skunkki sivellin on ostettu?:)

  VastaaPoista
 4. kummalla saa peittävämpää jälkeä, skunkki- vai meikkivoidesiveltimellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että meikkivoidesiveltimellä :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)