keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Syyskuun haasteen tulokset

Minun piti aluksi kuvata aiheesta video, mutta en millään täällä tilapäisasunnossa saa aikaiseksi mitään niin työlästä. Pääsisimmepä pian muuttamaan takaisin kotiin, koska miltein kuukausi evakossa on tuntunut jo niin pitkältä ajalta. Kohta alkaa olla jo marraskuu ja lokakuukin pian muisto vain, joten eiköhän nyt käydä läpi syyskuun haasteeni tulokset. Lyhyesti vielä kerrattuna kuukauden ideana oli kuluttaa mahdollisimman monta vanhaa tuotetta pois kaapeista lopumasta ja uusia tuotteita saisi ostaa vain kuluneen määrän verran, jotta omistamani tuotemäärä ei kasvaisi.

Homma lähti ihan hyvään alkuun, kun keräilin loppumaisillaan olevat tuotteet kasaan ja aloin tehokulutella niitä. Sain myös hillittyä ostohimojani ihan hyvin, mutta loppujen lopuksi haasteessa kävi näin:

Munasin koko homman.

Syyskuu oli ehkä huonoin kuukausi lähteä haastetta tekemään, koska erilaisia kauneuteen liittyviä tapahtumia oli hurja määrä ja tarjoukset olivat houkutteleviä. Loppumaisillaan olevia tuotteita oli myös melko vähän, sillä elokuussa minulta loppui monta tuotetta ja otin silloin käyttöön uudet purkit. En kyllä voi syyttää pieleen mennestä haasteesta oikeasti kuin vain itseäni, sillä ei uusia tuotteita ole pakko ostaa, vaikka ne houkuttelisivat.

Loppuun kuluneiden tuotteiden saldo oli 11 ja uusien tuotteiden 19. Olin ihan yllättynyt, että moni sellainen tuote loppui syyskuussa, joiden en ollut tajunnut olevan lopussa. Kaikkia haasteen alkamisvideolla näytettyjä tuotteita, en kuitenkaan saanut kulutettua loppuun, koska etenkin jalkatuotteiden käytössä olin aika laiska. Uusia tuotteita olisi kertynyt vain 11, ellen olisi matkannut Helsinkiin pääsykokeisiin. Siellä tuli nimittäin ostettua ihan liikaa kaikkea ja olisin voinut olla fiksumpi.

Vaikka haaste epäonnistui, niin olen kuitenkin ylpeä itsestäni, että pysyin näinkin hyvin kurissa, sillä jos verrataan vaikka elokuuhun, niin loppuneiden tuotteiden saldo oli 17 ja uusien tuotteiden 33 :D Eli kyllä minä oikeasti yritin ja se mielestäni näkyy tuloksessa. Hyvää haasteessa oli sellainenkin puoli, että minulle jäi tavallaan tuo vähentäminen päälle ja olen nostanut ostokynnystäni aika paljon. Tulokset ovat näkyneet myös lokakuussa :) En ole edes tilannut yhtään pakettia kahteen kuukauteen! Ennen tuntui, että koko ajan on joku paketti matkalla jostain ja oli kivaa odottaa niitä. Nyt ei ole tehnyt mieli hankkia lisää tavaraa myöskään tämän tilapäisasumisen takia. Eli jotain hyvää siinäkin..

Katsotaan, miten haastan itseni seuraavaksi!

ps. kannattaa käydä osallistumassa Weleda arvontaan Kosmetiikkatesti-blogissa. Pääset osallistumaan arvontaan tästä. Aikaa on 30.10.12 asti!

4 kommenttia:

 1. Etkö kirjoittele enään blogia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on tauolla kodin korjaustöiden vuoksi. Jatkan taas kirjoittamista, kun pääsen muuttamaan takaisin kotiin..

   Poista
  2. Koska pääset muuttamaan kotiin?

   Poista
  3. Sitä ei taida tietää vielä kukaan :(

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)