sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Oikea oikea vai vasen oikea?

Tulin ajatelleeksi sellaista asiaa, että onko sillä väliä, aloittaako silmämeikin teon vasemmasta vai oikeasta silmästä. Ja ylipäätään tekeekö ensin toisen silmän valmiiksi ja sitten siirtyy toiseen vai työstääkö molempia sikin sokin vai miten muilla on ylipäätään tapana.

kuva.

Itse aloitan aina vasemmasta silmästä, mutta työstän silti molempia silmiä samaan aikaan. Teen kuitenkin aina yhden vaiheen ensin vasemmalle silmälle ja sitten vasta oikealle, jonka jälkeen saatan vielä hieman hioa vasempaa, jos on tarvetta. Lähtökohtaisesti teen kuitenkin vasemman silmän vaihe vaiheelta valmiiksi ensin.

Hyvin harvoin tulee tehtyä ensin toinen silmä täysin valmiiksi ennen toisen aloittamista. Teen niin yleensä vain silloin, kun kokeilen jotain uutta, josta olen epävarma. Saa tavallaan kaksi yritystä tai kaksi eri vertailukohdetta, kun ei käytä molempia ''kankaita'' samaan kokeiluun :)

Ja entä sitten, kun meikataan joku toinen ihminen?

Toisia meikatessa aloitan jälleen meikattavan vasemmasta silmästä, mutta minulle se on silloin oikea. Hassua, että silloin se menee tavallaan väärin päin. Toisaalta en ole niin siitä niin tarkka, kuin itseäni meikatessa, sillä rutiinini menisivät täysin sekaisin jos joutuisin aloittamaan väärästä silmästä :D

Kummasta silmästä teidän on tapana aloittaa silmämeikin teko? Onko minun lisäkseni muita ''vasureita'' vai onko oikeasta silmästä helpompi aloittaa? Vai onko sillä ylipäätään mitään väliä? Joidenkin mielestä tämä voi olla niin turha kysymys, mutta haluaisin tästä jonkinlaisen tilaston :D

16 kommenttia:

 1. Aloitan meikkaamisen itselläni aiina oikeasta silmästä, ja teen työvaiheet vuorotellen kumpaankin silmään. Jos teen toisen valmiiksi ensin, tulee toisesta sitten ihan erilainen :D

  Muita meikatessa aloitan heidän vasemmasta silmästään, eli jälleen minun oikeastani. Tämä tosin vähän vaihdellen, olen huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, sillä musta tuntuisi ihan luonnottomalta aloittaa oikeasta silmästä :D Mulla taitaa olla siinä vähän samanlainen ajatus kuin lukemisessa, että vasemmalta oikealle ;)

   Poista
 2. Yleensä aloitan oikeasta silmästä, mutta nyt kun asiaa ajattelen, niin toisinaan myös vasemmasta ripsivärin kanssa. Luomivärit ja rajaukset oikeastaan poikkeuksetta oikeaan ensin. Meikit minäkin teen vaihe vaiheelta molempiin, pysyy paremmin kärryillä siitä paljonko meikkiä ja mihin kohti missä vaiheessa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihe vaiheelta eteneminen on kyllä kaikkein parhain, jos haluaa saada molemmista silmistä samanlaiset :)

   Poista
 3. Mä aloitan yleensä meikin vasemmasta silmästä ja eka laitan vsempaan silmään luomivärin ja sit oikeaan silmään luomivärin ja niin edes päin. Onko sulla iphone puhelin? Kun lomakuvassa sulla näytti olevan ihan semmoinen puhelin kädessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole iPhone, vaan Nokia Lumia 610. Ja se on miehen, sillä mulla on vaan ikivanha Nokian liukuläppäpuhelin :)

   Poista
 4. mä en oikeen edes oo koskaan älynny tota miettiä :D tosi ihana blogi sulla <3 odotan innolla videoita, niitä lisää ;)

  VastaaPoista
 5. Nyt kun aloin miettimään, niin itselläni luontevin tapa on aloittaa oikeasta silmästä ja tehdä aina yksi työvaihe kerrallaan. Samanaikaisesti siis työstäen kuitenkin molempia silmiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, elikkä oikealta vasemmalle :) Tilastot taitaa olla nyt sitten 50/50 :D

   Poista
 6. Mä aloitan oikealta ja aina vaihe kerrallaan sama vasemmalle. Paitsi jos teen tutoa jossa teen toisen silmän valmiiksi, niin yritän muistaa tehdä vasemman ensin, jotta asento kameraan nähden on luonnollisempi. Muita meikatessa taidan aloitaa heidän vasemmastaan, koska käden asento menee sille puolelle luonnollisemmin.
  Hermostun yleensä ihan totaalisesti siihen jos tekee toisen silmän ensin, eikä ne vaan tahdo näyttää samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo kameran kuvakulman huomioon ottaminen, koska se oikeesti on parempi niin päin. Ah, valaistuminen :D On kyllä niin vaikeeta saada molemmat silmät näyttämään samanlaisilta, jos tekee toisen ennen. Tutoriaalia tehdessä alkaa sitten hävettämään, kun ei osaa tehdä meikkiä samanlaiseksi :D

   Poista
 7. Itse olen vasuri, ja aloitan aina vasemmasta silmästäni meikkaamaan :) Yleensä teen vaihe vaiheelta molemmat silmät samanaikaisesti, mutta tutoriaalia kuvatessani kuvaan yleensä vasemman silmän tekovaiheet kokonaan ja vasta sitten teen oikean silmän. Eyelinerin ja ripsivärin teen kuitenkin yleensä sekä oikealla oikeaan silmään että vasemmalla kädellä vasempaan silmään, hassua kyllä :) Olen aikalailla molempikätinen, joten ei tunnu täysin luonnottomalta meikata oikealla kädelläkään.

  Muita meikatessa aloitan heidän oikeastaan, eli minuun nähden heidän vasemmasta silmästään. Tässä kuitenkin menen aina vaihe vaiheelta, eli ensin vaikkapa luomivärit vasempaan, sitten oikeaan, sitten vasempaan eyelinerit ja taas oikeaan jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin itseasiassa ajatella ripsivärin laittoa, kun se tuli puheeksi. Hassua, että taidan tehdä sen aivan päin vastoin aloittaen oikeasta silmästä, kun muuten aina aloita vasemmasta :D Olisimpa yhtä taitava kuin sinä, sillä en todellakaan osaa käyttää vasenta kättä meikkauksessa yhtään!

   Poista
 8. Mä teen sekä että.. Eka laitan oikeesee silmää piilarin jonka jälkee vasempaa. Kajaalilla alotan vasemmasta, koska oikee on helpompi tehä.. Ripsarin alotan oikeesta silmästä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, miten nää vaihtelee kaikilla :D Piilarien laitossa mulla menee ihan päinvastoin omia rutiineja, eli alotan kans oikeesta silmästä..

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)