torstai 26. tammikuuta 2012

Luonnonkosmetiikka fail

Taipaleeni luonnonkosmetiikan kanssa ei alkanut hyvin (Frantsilan luomukaritevoita lukuunottamatta). Nuuka kun olen, tilasin Dermosililtä alle viisi euroa maksavan Dermonature kasvoveden, joka on ekosertifioitu. 99,6% tuotteen ainososista on luonnollista alkuperää. Kasvovesi lupaa olla alkoholiton ja siksi mietinkin, miksi se sisältää Benzyl alcoholia säilöntäaineena.  Kuulemma se ei ole ''tavallista alkoholia''. Noh..

Kasvoveden pakkausta muutettiin juuri vähän silmiä miellyttävämmäksi, mutta minulla on vielä tuo vanha mummomainen versio. (Ei se uusi pakkauskaan kylläkään mikään kaunis ole). Sisältö pysyi aivan samana. Pidin kyllä INCI:ä ihan OK:na, mutta tuosta aikaisemmin mainitsemastani säilöntäainealkoholista en pidä. Enkä kyllä pidä tästä kasvovedestä muutenkaan, joten oli pakko tulla avautumaan tänne :D

Kasvoille laitettuna kyllä tuntuu ihan perus kasvovedeltä ja raikkaalta, mutta piparminttuinen tuoksu on todella tunkkainen. Yh. Tapanani on puhdistuksen jälkeen kaataa kasvovettä suoraan kämmenelle ja taputella käsillä kasvoille. Siten voi säästää vanulappuja. Myös ainetta kuluu huomattavasti vähemmän kerralla, kun ei tarvi vanulappuun haaskata. Virkistykseksi vielä kaikille, että kasvovedellä ei ole tarkoitus puhdistaa kasvoja, vaan se ainoastaan kosteuttaa ja valmistelee kasvoja seuraavalle tuotteelle (päivä-/yövoide). Joten puhdistus hoidetaan kuntoon ennen kasvovettä!

Tunkkaisen hajun olisin vielä purkin verran kestänytkin, mutta laiton jälkeen minuutin sisällä kasvoni ovat punaisen laikukkaat. Allerginen reaktio siis? Ihoni ei ole edes herkkä. Olen 99% varma, että epäilyttävällä säilöntäaineella on osuutta tähän asiaan. Mutta ehei, vaikka ihoni selvästi ärsyyntyy kasvovedestä, älkää luulko, että heittäisin tuotetta roskiin. Pakko käyttää hampaat irvessä loppuun, ellen saa lahjoitettua tätä jollekulle :D En mielelläni kyllä antaisi pois tuotetta, joka on selvästi ''vaarallinen''. (Viimeinen adjektiivi oli ehkä hieman liioittelua). Toisaalta tätä kirjoittaessani mietin, josko kuitenkin laittaisin tuotteen pois. En ole tainnut lopullisesti vielä tehdä päätöstä pystynkö uhraamaan sen neljä euroa :D Puhukaa joku minulle järkeä..

Oletteko kokeilleet tätä hirviökasvovettä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)