keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Karitevoita kaulalle

Monet ovat oppineet säännöllisesti käyttämään kosteusvoidetta kasvoilla. Suuri osa heistä on oppinut käyttämään päivä- ja yövoidetta erikseen. Monetko ovat oppineet kasvojen lisäksi kosteuttamaan myös kaulaa? Surullisen moni jättää edelleen kaulan vaille kosteutusta. Tämän postauksen tarkoitus on siis herätellä yhä enemmän ihmisiä huolehtimaan myös kaulastaan.

Kaikki tietävät miksi käsiä pitää rasvata. Ei pelkästään siksi, että ne olisivat kuivat, vaan myös siksi, että kädet paljastavat todellisen ikämme. Vaikka kasvomme näyttäisivätkin yhä nuorekkailta, ryppyiset kädet pilaavat illuusion. Hyvinhoidetut kädet ovat luonnollisesti kauniimmat ja nuorekkaammat pidempään.

Mutta miten käsien rasvaus liittyy kaulan kosteuttamiseen? Kaula on yhtä varma nakki. Jos et huolehdi kaulastasi ajoissa, se myös vanhenee ennenaikaisesti. Itse en ottanut asiaa vakavasti aikaisemmin ja nyt saan kärsiä tyhmyydestäni, sillä kaulassani on ''ryppy''. Olisi pitänyt ottaa kuva, että olisitte voineet samaistua tuskaani, mutta se vain pahentaisi omaa kriisiäni :D

neck & chest mask
No mitä olisi sitten pitänyt tehdä toisin: Käyttäkää hyvät ihmiset kosteuttavia naamioita kaulalle! Varsinkin tuotteet, jotka sisältävät shea butteria eli karitevoita ovat hyvin kosteuttavia.

Ja käyttäkää nimenomaan kaulalle tarkoitettua naamiota. Itselläni on tuo Avonin Planet Spa shea butter naamio, mikä on hyvin täyteläistä ja pehmentää kaulan ihoa. Tuubissa on jäljellä enää 1/4 ja tulen ikävöimään tätä tuotetta sen loputtua, sillä sitä ei ilmeisesti valmisteta enään. Vinkatkaa ihmeessä, jos tiedätte hyviä kaulanaamioita.

Frantsilan luomua
Toinen vielä tärkeämpi asia on muistaa rasvata myös kaulaa säännöllisesti. Ei ole kovin suuri vaiva laittaa kosteusvoidetta myös kaulalle samalla kertaa kun kasvonsakin rasvaa. Itse käytän kaulalle eri tuotetta, kuin kasvoille, mutta tavallinen kasvovoide käy ihan hyvin.

Uudenvuoden lupaukseni oli tutustua paremmin luonnonkosmetiikkaan ja tässä vilahtikin nyt sitten ensimmäinen parannukseni.

Frantsilan karitevoi on luomua ja INCI:kin on erittäin yksinkertainen: karitevoi. (ah ihanaa, rakastan tuotteita, joissa on pelkistetty sisältö) Tuote on siis kovaa, kun voita se kerran on, eikä ihan heti pääse loppumaan. Tuntuu todella hyvältä kaulalla. Laitan voita kaulalle joka ilta, vaikka olis parempi laittaa aamuin ja illoin, mutta karitevoi imeytyy todella hitaasti ja haluan välttää mahdolliset hajuvesi-karitevoi-koktailit.

En voi muuta kuin painottaa sanaa kosteutus. Kosteuttakaa, kosteuttakaa ajoissa! Samoin kuin teette kasvoillennekin. Olette erittäin tyytyväisiä vanhempana, kun saatte kehuja nuorekkaasta ulkonäöstänne ja ikänne arvaillaan aina alakanttiin. Älkää siis väheksykö kaulan ohutta ja helposti kuivuvaa ihoa, vaan antakaa sille rakkautta.

Pidättekö huolta kaulastanne?

9 kommenttia:

 1. Mistä olet ostanut voiteet ja ovatko kalliita?
  Ku en itse pidä kaulasta huolta ja ajattelin ,että kannattaisi ruveta pitämään

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Molemmat tuotteet maksoivat noin kympin. Tuo Frantsilan karitevoi on nyt Sokoksella S-etukortilla tarjouksessa :)

  VastaaPoista
 3. onko se Frantsilan voide tarjouksessa koko tammikuun sokoksessa S-etukortilla?
  Ja voide löytyy varmaan ihon hoiti tuotteista?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Tarkistina asian, niin tarjous on Sokoksen talvialekuvastossa ja kuvasto on voimassa koko tammikuun ajan. Tarjouksen saattaa jopa saada ilman S-etukorttia, mutta en ole ihan varma siitä.
  Juu, voidetta löytyy kosmetiikkaosastolta, luonnonkosmetiikkapuolelta (missä ovat myös Dr. Hauschka ja Lavera tuotteet ym.) :)

  VastaaPoista
 5. Laitan aina samat rasvat kasvoille ja alas kaulalle asti aamuin illoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä tavalla tietysti säästää vaivaa ja rahaa :) Mä en millään meinaa muistaa laittaa samaa rasvaa kaulalle, joten tarvin muistutukseksi kaulalle oman purkin :D

   Poista
 6. Hehe, jos karitevoita sisältävä kosteusnaamio on kosteuttava, niin ei se ainakaan karitevoin ansiota ole. Karitevoi kun on täyttä rasvaa, se ei sellaisenaan kosteuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole samaa mieltä kanssasi.

   Poista
  2. Ei tuo mikään mielipidekysymys olekaan. Rasva rasvoittaa, vesi kosteuttaa.

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)