maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hair and Beauty 2013

Hei kaikki! Pitkästä aikaa blogi päivittyy :) Minulla on ollut aivan tautisen kiireistä viime aikoina koulun ja työharjoittelujen takia. Olin mm. mukana Mitä tuli tehtyä? -tv sarjan kuvauksissa, perjantaina laittamassa artisteja kuntoon Maikkarin Nuorten hyväksi -hyväntekeväisyyskonserttiin (kuka katsoi? ;)) ja viikonloppu meni muotinäytöksiä tehdessä Hair and Beauty 2013 -messuilla Finlandia-talolla. Voitte uskoa, että nukuin viime yönä ja paljon, kun koulu alkoi vasta iltapäivällä. Samalla hyvin haikeaa, sillä viimeinen kouluviikko käynnistyi ja sen jälkeen minun pitäisi osata teoriassa kaikki, mitä meikkaajan työhön kuuluu. Tänään meikkailtiin viimeistä kertaa ja loppuviikko harjoitellaan hiustenlaittoa. Mallina minulla on viimeisenä koulupäivänäni Pumpulipupu ja on ihan supermahtavaa tavata toinen kauneusbloggaaja! Odotan innolla :)

Muotinäytösten jälkeen minulla oli aikaa kierrellä messualueella. Messualue oli siinä mielessä kotoinen, että se tosiaan oli Finlandia-talolla eikä isossa ja kolkossa Messukeskuksessa. Itse tarjonta oli kuitenkin melkoinen pettymys, enkä ikinä olisi maksanut lipusta pyydettyä hintaa (1pv 45€ ja 2pv 60€!). Myös ruoasta osattiin messualueella rahastaa ja mm. kuohuviinilasi maksoi 10€. Huh huh.

Messualueella myytiin mm. Grimasia, mutta tällä kertaa lähdin ihan tyhjin käsin kotiin. Olen ylpeä siitä, että säästin rahaa enkä tehnyt yhtään heräteostoksia. Moroccanoilia myytiin ihan hyvään hintaan messuilla (30€), mutta en käyttänyt sitäkään tarjousta hyväksini, koska minulta löytyy jemmoista yksi täysinäinen pullo.

Messuilla pidettiin aika monta kilpailua parturi-kampaajille sekä myös meikkaaja-maskeeraajille, mutta itse jätin osallistumatta korkeiden osallistumismaksujen takia. Ei minulla olisi oikeastaan ollut edes aikaa valmistella työtä ja olen luonteeltani perfektionisti, mikä ei olisi sallinut minun osallistua kilpailuun ilman täydellistä varmuutta.

Sen sijaan meidän luokan ''Tuksu'' eli Eveliina Tuukkanen ylsi toiselle sijalle opiskelijoiden häämeikkikategoriassa. Even työ olikin todella upea ja olisin ihmetellyt ellei se olisi sijoittunut kärkikolmikkoon. Onnea vielä Eve! Naisen reaktio oli näkemisen arvoinen, kun tieto sijoittumisesta tuli julki ja olen iloinen hänen puolestaan.

Muitten kilpaillessa meikäläinen huhki muotinäytösten takahuoneessa meikkaamassa malleja. Lauantaina olin tekemässä Riitta Vaaran opastuksella Jukka Rintalan muotinäytöstä ja sunnuntaina meikkasin kolminkertaisen määrän malleja KC:n hiusmuotinäytökseen Ville Ruuskan ohjeistuksella. Nautin omalla tavallaan kiireestä ja voisin kuvitella jatkossakin tekeväni muotinäytöksiä. Oli myös hauska käydä lopuksi lavalla kumartamassa, mutta hävetti kyllä, kun omaan naamaan ei ollut ehtinyt panostaa yhtään :D Tuli myös hyvin selväksi, kuinka raskasta meikkaaja-maskeeraajan työ voi olla ja miten erilaisisssa olosuhteissa työtä tehdään.


Sunnuntaina kerkesin katsomaan Rintalan näytöstä, josta yllä olevat kuvat ovat peräisin. Valitsin kuviin mallit, jotka meikkasin lauantaina, mutta kuvat ovat tosiaankin sunnuntain näytöksestä, johon luokkatoverini ovat tehneet heille samat meikit. Harmi, etten päässyt katsomaan näytöksiä, joita itse olin tekemässä, mutta sellaista tämä työ on. Ei kerkeä olemaan kahdessa paikkaa yhtä aikaa. Täytyy kyllä sanoa, että Rintalan puvut olivat todella upeita! Räpsin paljon kuvia ja otin videokuvaa, sillä rakastan katsoa muotinäytöksiä.

Nyt muuten uskallan luvata taas vähän tiheämpää tahtia postausten välillä, sillä koulu on jo siinä vaiheessa, että kiireen pitäisi helpottaa. Sata lukijaa alkaa tulla jo pikkuhiljaa täyteen, joten pitääkin mennä jo katselemaan arvontapalkintoa :) Nyt saa muuten kommenttiboksissa vaikuttaa, että olisiko mukavampi, että järjestän tavallisen arvonnan eli yksi arpa per lukija vai olisiko mahdollisesti innostusta meikkikilpailuun, jossa olisi luonnollisesti isommat palkinnot? Heittäkää ideoita laatikkoon, toiveet otetaan vielä tässä vaiheessa huomioon :) Kuulemisiin!

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! Oli kivaa kuulla millaista tuolla messuilla oli, sillä meiltä koulusta tehtiin sinne retki. Jätin itse messut väliin, sillä arvelin tapahtuman olevan jotenkin hiuskeskeisempi (meiltä sinne lähti lähinnä parturi-kampaajia) ja käytin rahat sitten muihin juttuihin ;) Olin myös pöyristynyt lippujen hinnoista. Sinut olisi kyllä ollut kivaa nähdä työn touhussa :)

  Teidän koulujutut kuulostaa kyllä niin eri tasoisilta kuin meidän! Ei ihme, että teidän kurssi oli tuplasti kalliimpi. En voisi kuvitellakaan itseäni meikkaamaan tuollaiseen tapahtumaan! :D Meillä on tietty vielä kurssia jäljellä neljä kuukautta, mutta en usko mitään ihmeitä tapahtuvan siinä ajassa.

  Jos sulla on kuvia noista meikkaamistasi malleista lähempää, niin laita kuvia pliis!

  Kannatan meikkikilpailua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivathan ne aika hiuspainotteiset, mutta muutama kosmetiikkapistekin onneksi paikalta löytyi :) Ciaten kynsilakat olivat varsin houkuttelevia!

   Minkäslaisia harjoitteluja teille sitten mahdollistetaan? Kyllähän meikkaajan/maskeeraajan olisi hyvä hallita kauneus, muoti ja tv ainakin. Kai koulu ottaa ne huomioon? Maker on silti yksi Suomen maineikkaimmista maskeerauskouluista, joten yhteistyökumppanit luottavat suuresti opiskelijoihin ja pyytävät paljon erilaisiin tapahtumiin.

   Höpölöpö, kyllä neljässä kuukaudessa tapahtuu vaikka mitä taikoja :) Ei mullakaan ole ollut koulua kuin 2kk ja olo on siinä mielessä varma, että tunnen selviäväni haasteista, vaikka en mikään pro olekaan. Nyt kun saadaan vielä nuo tukka-asiat hanskaan, niin menoks :D Harmittaa kyllä tosi paljon, etten kerinnyt kiireessä ottamaan lähikuvia meikkaamistani malleista ja kaikki jotenkin katosivat heti näytöksen jälkeen omille teilleen!

   Olihan tuo Päivi lupaus, että mahdollisesti osallistut? ;)

   Poista
 2. Meidän pitää hankkia itse harjoittelupaikka sellaisesta paikasta, jossa haluaisimme työskennellä tulevaisuudessa. Jos paikkoja ei löydy, teemme töitä koulun hoitolassa. :| Mulla on kyllä yksi paikka kiikarissa.

  Meille lupailtiin monenlaisia keikkoja, mutta ne ovat jääneet vain puheeksi :(

  Onko sulla ollut selkä-ongelmia? Mulla on ennestään aika huono selkä ja nyt se on oireillut aika pahasti viime aikoina. Yritän koko ajan kiinnittää huomiota ergonomiaan, mutta työn touhussa se vaan unohtuu. Aloitin nyt käymään säännöllisesti hierojalla, jotta selkäni ei ainakaan vielä romahtaisi.

  Harmi kun et saanut kuvia!

  Lupaan osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa suppealta :o Jos esim haluaisi tehdä jotain muutakin kuin meikkejä kampaamojen yhteydessä tai kosmetiikan myymistä, niin aika hankala saada harjoittelupaikkaa vaikka tv-kuvauksista ilman koulun apua. Toisaalta täällä Helsingissä on varmaan tämmöisiä keikkoja enemmän kuin Turussa? Voisiko olla.. Tää on kyllä ihan meikkaajan unelmakaupunki, joten ihan surettaa lähteä täältä koulun loputtua :(

   Kyllä mun selkä huutaa hallelujaa ja on ihan vino :D Mulla noi levyt luiskahtaa jotenkin helposti pois paikoiltaan ja taas tuntuu siltä, että tarvisi hierojan käsittelyä. On jotenkin arka, kun sitä itsekin koskee.. Työergonomia mulla on kyllä aika hyvin hallussa, se tulee mulla jotenkin luonnostaan koulussa, mutta keikoilla kun tuolit ovat supermatalia, niin huonolle asennolle ei vain yksinkertaisesti voi mitään. Sitten sitä ajattelee, että näin nuorena vielä jaksaa, mutta ei sekään nyt ihan niin mene. Kaiken lisäksi mulla on vielä pakki kannettavaa mallia, eli täytyy käsivoimin raahata tuo kymmenkiloinen hirviö kun ei voi vetää pyörillä perässä. Kai sä sentään olet hankkinut vedettävän pakin?

   Jes! :))

   Poista
 3. Oikein kiva postaus messuista! Itsekin harkitsin niitä, mutta hinnat olivat niin hurjat että harkinnaksi jäi. :)

  Me nähdäänkin sitten ylihuomennsa, superkivaa! En ollutkaan tajunnut että se on varmaankin sinun viimeinen koulupäiväsi, se on kyllä varmasti vähän haikeaa. Mutta todella paljon olet varmasti oppinut kaikkea hyödyllistä ja kivaa on ollut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olis myös jäänyt messut messuilematta tuolla hinnalla.. Ottaen vielä huomioon, että tarjonta oli aika suppea. Kosmetologiyhdistys jäi käsittääkseni pois tapahtumasta.

   Joo, huominen on tosiaan mun viimeinen koulupäivä, mutta varmasti tulen vierailemaan koululla sen jälkeenkin useamman kerran :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)