tiistai 26. helmikuuta 2013

Kyllä näitäkin päiviä joskus tulee

Kun tein postauksen vuoden aikana loppuneista tuotteista, yksi suuri luku oli loppuneet kynsilakat. Minusta tuntuu, että kynsilakkoja loppuu ihan superharvoin, mutta taas sain todistaa yhden tyhjenemisen.

Mavalan Khaki Vintage oli vanhin omistamani kynsilakka (ikää kertyi melkein kaksi vuotta) ja ylläolevassa lakkauksessa käytin sitä viimeisen kerran ennen roskiin heittämistä. Lopuksi lakka oli jo niin paksua, että yksi kerros riitti peittämään kynnen hyvin. Se ei kuitenkaan muuttunut koskaan liisterisen paksuksi, jolloin olisi tarvittu ohjentajaa, vaan koostumuksesta tuli vain peittävämpi.

Harmi, ettei pullosta näy, että lakka tosiaan on käytetty loppuun asti. Kynsilakoista ei ikinä taida nähdä kunnolla läpi, ellei ole kyseessä jokin nudelakka. Säilytin tätä viimeiseen asti kyljellään, jotta saisin kaiveltua vielä viimeisetkin pisarat pois pullosta. Kun lakka vihdoin loppui, olin niin innoissani, että otin äkkiä kuvan ennen kuin kynnet olivat edes kuivuneet ja siistitty :D Crackle lakka on muuten O.P.I:n Shatter the Scales.

Käytän kynsissä samaa lakkaa ehkä kerran pari vuodessa, mutta kun huomaan, että jokin lakka on mennyt jo puoleen väliin pullossaan, niin alkaa pakkomielteinen tehokäyttö. Käytin parhaillaan Khaki Vintagea joka toisessa lakkauksessa kuukauden ajan, ja sitten pieni pullo olikin jo tyhjä. Tykkäsin sävystä ehkä eniten pari vuotta sitten hankkiessani sen, mutta loppua kohden se alkoi jo tuntua melko tylsältä. Heitettyäni pullon roskiin, törmäsin uuteen samanlaiseen kaupan alekorissa (1,5€), enkä pysty vastustamaan edullisia kynsilakkoja. Maltoin kuitenkin mieleni, koska silloin projekti olisi ollut tyhjää täynnä, eikä sävy ollut niin erikoinen, että jaksaisin kuluttaa koskaan toista pulloa loppuun.

Heti perään huomasin yhden toisen Mavalan lakkani, joka on myös vähentynyt puoleen väliin saakka, joten aloitin uuden projektin :D Se lakka puolestaan on yksi ultimate suosikkinisävyistäni, joten sille minun on kyllä löydettävä korvaaja (tai ostaa uusi), mikäli sekin päättää loppua.

Lisäksi kulutin vielä loppuun Avonin joustavan aluslakan (otin kuvan hyvissä ajoin ennen loppumista). Tätäkin juhlin jonkun verran, koska se kesti käytössä vuoden ja käytin sitä sentään jokaisen lakkauksen alle.

Tämä oli kyllä hyvä aluslakka, vaikka ei estänyt kunnolla kynsien kellastumista eikä sinisestä sävystä huolimatta taittanut kellastunutta sävyä vaaleammaksi. Kynteni kyllä olisivat kellastuneet ihan mistä tahansa muustakin aluslakasta huolimatta, koska vaihdan lakkoja niin usein. Aluslakka kuivui tosi nopeasti ja teki tasaisen pinnan kynteen, mikä on tietysti sen ideakin.

Ostan varmasti myöhemmin uuden, kun nykyinen aluslakkani joskus loppuu. Hintaa tällä oli n. 7€, mikä on mielestäni hyvä hinta, koska tuote on pitkäkestoinen, eikä muuttanut koostumustaan loppua kohti, vaikka suljinkin pullon välillä huolimattomasti, enkä jaksanut putsailla sen suuta.

Onkos teidän kynsilakat näytelleet loppumisen merkkejä?

2 kommenttia:

  1. Olen niin laiska kynsien lakkaaja, että värilakkoja loppuu todella harvoin. Aluslakkoja sitten heitän roskiin tuon tuosta, sillä en jaksa pelata niiden kanssa viimeiset paksuuntuneet tipat ulos pullosta saadakseni. Tänään meikatessa mallia oikein hävetti nuhjuiset kynteni..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, mä vaidan lakat joka toinen tai viimeistään joka kolmas päivä, jottei tulisi ''noloja tilanteita''. Myös siksi, että jos lakkaukseen tulee ihan pienikin lohkeama, niin se ei enää suojaa kynttä kolhuilta. Ja onhan noita värejäkin kiva vaihdella tiuhaan ;) t: lilat magneettilakkaukset

      Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)