tiistai 5. helmikuuta 2013

Käytetyt ja uudet tuotteet vuonna 2012

Tässä olisi kaikille superkosmetiikkafriikeille mieleinen postaus (ja minulle työläs). Olen pitänyt pari vuotta kirjaa kosmetiikkatuotteideni virrasta ja nyt Pumpulipupun kannustamana päätin listata luvut tähän postaukseen, jotta kosmetiikan kulutustani olisi helppo arvioida ja verrata tuleviin vuosiin. Itse pohdin listojen avulla kulutettujen ja uusien tuotteiden suhdetta kuukausittain, mutta koko vuoden tulosta en silti näiden perusteella osaa arvioida, joten tässä tulee nyt sitten mustaa valkoisella. Apua.

Selvyyden vuoksi jaan tuotteet neljään kategoriaan. Ensin siis loppuun kulutettujen tuotteiden luku ja vertailun vuoksi lihavoituna/alleviivattuna uusien vastaavien tuotteiden luku.

Meikit

Ripsiväri 7 (yksi oli Lancomen mini), 7 (yksi Lancomen mini)
Silmänrajaustuote 7, 23
Huulipuna 2, 13
Huulikiilto 3, 13 (yksi Lancomen mini)
Pohjustustuote 4, 5
Luomiväri 2, 26
Peitevoide 1, 5
Puuteri 1, 2
Kulmavaha 3, 5
Meikkivoide 3, 5
Poskipuna 0, 4


Ihonhoito

Kasvovesi 6 (yksi matkakokoinen), 6
Päivävoide 5, 9
Yövoide 2, 3
Silmänympärysvoide 5, 5
Kasvoseerumi 2, 4
Kasvopesu 6, 6
Huulirasva 6, 10
Suihkugeeli/saippua 7 (kaksi matkakokoista), 3 (kaksi matkakokoista)
Vartalovoide 5 (yksi matkakokoinen), 6 (kaksi matkakokoista)
Jalkavoide 2, 2
Deodorantti 2, 1
Silmämeikinpoistoaine 4, 7 (yksi Lancomen mini)
Käsivoide 2, 6 (kaksi matkakokoista)
Kasvonaamio 4, 5
Kuorinta 1, 2 (yksi näytekoko)


Hiukset
 
Hoitoaine 9 (yksi matkakokoinen), 14 (kaksi matkakokoista)
Shampoo 7 (yksi matkakokoinen), 7 (yksi matkakokoinen)
Hiuslakka 2, 2 (yksi matkakokoinen)
Kuivashampoo 2, 2


Muut

Kynsilakka 13, 58
Kynsilakanpoistoaine 2, 4
Sensai Sponge Chief 2, 3    

Järkyttävää katsoa tiettyjä lukuja, mutta toisaalta on mukava huomata, etten olekaan tietyissä asioissa ihan toivoton kosmetiikkahamsteri. Pyrin siihen, että tuotteita ei olisi yli tarpeen, mutta etenkin ihonhoito ja hiustuotteissa aina yksi ylimääräinen tuote jemmassa siltä varalta, että käytössä oleva tuote loppuu. Ajatus siitä, että vaikka shampoo loppuisi kesken pesun, eikä varakappaletta olisi, hermostuttaa minua aivan kamalasti. Eikä minulla toimi sekään, että ostaisin uuden tuotteen, kun huomaan vanhan lähestyvän loppuaan, koska en halua lähteä ostoksille vain uutta shampoopulloa kiireessä hakemaan, vaan haluan punnita erilaisia vaihtoehtoja ihan rauhassa.

Kuva.

Meikeissä taas tällainen ajatusmaailma ei vain toimi, että huulipunia tai luomivärejä olisi vain yksi, vaan niitä on oltava yksi kaikkia mahdollisia sävyjä :D Sama juttu kynsilakoissa! Toisaalta minua järkyttää, että olen oikeasti ostanut 58 uutta kynsilakkasävyä viime vuonna, koska vanhojakin on jo ihan liikaa, mutta minusta määrä on tuntunut paljon isommalta, joten huokaan tavallaan helpotuksesta, että uusia kertyi vain 58 :) Luomivärien kanssa vähän sama juttu, mutta tuosta luvusta ei oikeastaan voi saada oikeaa käsitystä, koska laskin solonapit yhdeksi ja myös paletit yhdeksi tuotteeksi, vaikka niissä olisi useampia luomivärejä. Huulipunien määrä vähän säikäytti minut, koska harvemmin oikeasti käytän huulipunia. Jos miettii huulituotteita yhteensä (26), niin on se aika paljon, koska sain loppumaan vain 5 punaa ja kiiltoa yhteensä. Pitää ehkä vähän skarpata ja alkaa nauttia huulituotteista! Nyt ehkä osaankin käyttää niitä oikein, sillä koulussa harjoiteltiin tänään muotoilemaan täydelliset huulet ;)

Kuva
Taisin kyllä huulituotteiden lisäksi vähän pelästyä lisääntyneitä silmienrajaustuotteita, koska olen ostanut niitä yli kolminkertaisesti tarpeeni. Käytän kyllä rajausta joka päivä meikissä, mutta vähempikin olisi varmasti riittänyt. On kyllä mukava leikitellä eri sävyillä ja suurin osa rajaustuotteistani on kyniä, joten ne kyllä kestävät pitkään ja minulla on aikaa kulutella niitä. Ripsivärien kulutukseni myös yllätti minut. Käytänkö oikeasti seitsemän ripsiväriä vuodessa? Sehän on aika paljon! Vaihdan uuteen puteliin n. 2 kk välein ja pikaisesti laskettuna se tekee yhteensä kuusi ripsiväriä per vuosi plus Lancomen minikoko, joten seitsemän näyttäisi olevan oikeastaan ihan mahdollinen. Mukava yllätys. Tänä vuonna luku tulee pienenemään, koska käytän ripsiväriäni vain viikonloppuisin.

Positiivisesti yllätyin siitä, että osaan myös hankkia tiettyjä tuotteita vain tarpeeseen. Esimerkiksi hiusten muotoilutuotteita en ole turhaan hamstrannut, vaan ostanut aina uuden loppuneen tilalle ja ihonhoitotuotteissa luvut menevät aikalailla yksi yhteen (älkää katsoko päivävoiteiden määrää :D). Pikaisesti laskettuna olen yhteensä kulutettuja tuotteita on liki 130, mutta en tosiaankaan ottanut tähän ottoon kaikkia loppuunkulutettuja tuotteita mukaan. Jätin ''harvinaisemmat'' tuotteet kuten kulmavärit, jalkakylvyt, vartalokuorinnat yms. pois laskuista, koska niistä olisi tullut ärsyttävän pitkä litanja ykkösiä. Todellisuudessa loppuneiden tuotteiden määrä on n. 160. Vahva kosmetiikkanarkkari elää minussa :D

Onko näkynyt pohjia?

2 kommenttia:

 1. Kiva kun teit tämän, minusta näitä on aina ihana lukea! :)

  Mutta anteeksi, miten sait kulumaan 7 silmänrajaustuotetta ja 13 kynsilakkaa? Mulla ei ole loppunut 2 vuoteen yhtäkään, vaikka käytän melkein joka päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään, että rajauskynä on terävä ja suurin osa noista on LNC:n pehmeitä kynärajauksia, jotka kuluvat nopeasti :D Ja muutama Glimmerstick, koska sävyt olivat niin ihania, että tuli käytettyä paljon! Vähän kyllä yllätti itsenikin, koska muistan käyttäneeni ehkä kolme rajausta loppuun :') Vuosi on aika pitkä aika ja ehtii unohtamaan, mitä ihania tuotteita onkaan tullut käytettyä ellei tilastoi.

   Viime vuonna uudistin paljon kynsilakkakokoelmaani ja heitin huonoja liisteröityneitä sävyjä pois ainakin viisi. Niihin ei tepsinyt enää kynsilakanohentaja :/ Loput kulutetut putelit olivatkin pikkuisia O.P.I:n ja Mavalan pulloja, jotka olivat sen verran vaaleita sävyjä, että kuluivat nopeammin. Lisäksi tein paljon kavereille ja sukulaisille kynsiä, joten lakkoja tuli käytettyä!

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)