sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Korjaava silmämeikki

Ripsarit Poskilla on ollut jo jonkin aikaa melko hiljainen, enkä pysty lupaamaan, että tahti vilkastuisi vielä pitkään aikaan. Koulustressi alkaa kasaantua huimasti, sillä mennään lujaa tahtia eteenpäin. Huomenna aloitamme vuosilukumeikkien harjoittelemisen ja jokaisen vuosikymmenen harjoitteluun on varattu vain yksi päivä. Alkaa olla jo sellainen fiilis, että nyt pitäisi oikeasti osata jo vaikka mitä ja pitäisi olla myös nopea.

Tässä postauksessa näette vihdoin itselleni tekemän korjaavan silmämeikin (tässäkin vähän aikaa kesti...).

Lähtötilanne
Tässä silmät ihan nakuna, paitsi toinen kulmakarva tehtynä, jotta näette, miten sekin jo parantaa silmän muotoa. Minulla on hyvin pyöreä silmänmuoto ja liikkuva luomi kokonaan näkyvissä. Ylläoleva kuva otettu aamulla, jolloin silmät ovat vielä vähän laiskat, mutta seuraavassa kuvassa ollaan sitten jo vähän virkeämpänä.

Kulmakarvani ovat myös hyvin pyöreät, joten niistä pitäisi saada kulmikkaammat. Olisin voinut vieläkin enemmän korostaa kulmakarvan korkeinta kohtaa ja hieman nostaa laskevaa siipeä.

Korjaava silmämeikki
Tässä korjaavan silmämeikin kera. Luomiväreillä olen vähän pitkittänyt silmänmuotoa ja myös nostanut häivytykset luomivakoa korkeammalle. Jos en nosta häivytyksiä tuolla tavoin, silmänmuotoni saa minut näyttämään surulliselta. Toin myös luomiväriä alaluomen ulkonurkkaan tasapainottaakseni pyöreyttä. Tummaa luomiväriä olisi voinut myös levittää koko luomelle häivytellen ylös, mikä olisi saanut silmäni näyttämään pienemmiltä. Tässä meikissä päädyin käyttämään vain tummaa kajalia sisäluomella, mikä pienentää myös silmää. Silmäni eivät kuitenkaan ole erityisen ulkonevat, joten sekään ei ole välttämätöntä.

Rajausta en piirtänyt aivan silmän ulkonurkkaan saakka ja nostin sitä ulkonurkasta millin pari kohti kulmakarvan laskuosaa, mikä rikkoo pyöreää muotoa. Ripsiväri alaripsissä ei olisi tarpeen, mutta itseäni jotenkin häiritsee jättää alaripset ilman väriä, koska ne näkyvät kuitenkin selkeästi, enkä halua, että yläripset ovat mustat ja alaripset harmaat.

Sopimaton silmämeikki
Bonuksena tein vielä seuraavana aamuna ennen suihkua samoilla tuotteilla silmämeikin, joka on edellisen vastakohta :D Kulmakarvat ovat entistä pyöristetymmät ja rajaus menee koko silmän mitan. Rajausta olisi voinut vielä paksuntaa silmän keskiosassa, jolloin pyöreys olisi vielä enemmän korostunut. Tässä olen jättänyt varjostukset seuraamaan omaa luomivakoani, ja ero on ihan selkeä edelliseen. Silmä näyttää paljon pyöreämmältä, mitä en todellakaan halua. Lisäsin myös valkoisen sisäkajalin, joka suurentaa silmää.

Silmämeikillä on todellaki vaikutusta silmän muotoon, joten kannattaa miettiä, mikä on omaan silmään sopivin tapa tehdä silmämeikki, ja mitä haluaa korostaa ja mitä tasapainottaa jne. Ja moniko on oikeasti huomannut, että kulmakarvan muodolla voi korjata silmän muotoa? Meikäläinen ainakin tunnustaa, että tajusin asian vasta tämän vuoden puolella ja nyt minulla onkin menossa kulmakarvojen kasvatusprojekti, jotta pääsen muotoilemaan kulmani uuteen uskoon. Ehkä sitten saisin aikaan myös jonkun kulmakarvojen muotoiluaiheisen postauksen, jonka olen luvannut toteuttaa..

Ja niin, meikissä olen käyttänyt Inglotin vaaleanpunaista Rainbow nappia ja ylärajauksessa musta Glimmersticki (Black Ice).  Luomet pohjustettu NYXin eyeshadow primerilla (White).

Reipasta alkavaa viikkoa kaikille lukijoille ja nauttikaa vielä talvesta, sillä ensi viikolla alkaa kevät ;)

8 kommenttia:

 1. Kiitti, tää oli hyvä! Sun silmät näyttää kyllä niin kauniilta noissa kaikissa kuvissa, tuo meikitönkin on upea, mutta kyllä tällainen amatöörikin huomaa eron "oikean ja väärän" välillä. Ja postaustoiveena pyydän, että teet sitten meille ei-bambisilmäisille tutoriaalin miten saadaan roikkuvat yläluomet feikattua pois.:D Tuli muuten himo nyt tuohon Inglot-nappiin mitä olet meikeissä käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostasin sulla myös ihan reilusti varjostukset ylös, niinkuin ootkin tehnyt talvisen turkoosissa silmämeikissä ;) Ja rajaukset tekisin vain 2/3 silmää, mikä saa silmän näyttämään vähän suuremmalta.

   Mun tulee käytettyä tuota Inglotin nappia ihan liian vähän nykyään! Jotenkin pelkään tarttua siihen :D Mutta on se ihana mustien rajauksien kanssa <3 Ja mustan luomivärin kanssa myös :)

   Poista
  2. Miten tuo 2/3-osarajaus onnistuu käytännössä? Mihin kohtaan se rajaus kuuluu lopettaa? Ennen alas painuvaa silmäkulmaako?

   Tykkään tosi paljon Rainbow-napeista. Olen tuotakin sävyä katsellut useasti sillä silmällä, seuraavan kerran kun lahjon itseäni niin pitää muistaa tuo. ;)

   Poista
  3. Käytännössä se onnistuu niin, että jätä rajaus piirtämättä sisänurkasta ja aloita vasta iiriksen kohdalta ulkonurkkaa kohti. Näin sisänurkkaan jää enemmän valoa. Pieni kaunistava nosto ulkonurkasta riittää myös hyvin, eikä tarvitse piirtää kissamaisia rajauksia, ellei tahdo :)

   Rainbow napit ovat hyvä sijoituskohde. Ovat ilmeisesti euron (?) kalliimpia kuin muut napit ja saat sillä jo kolme eri sävyä :) Eivätkä nuo kulu ikinä loppuun!

   Poista
  4. Kiitos, kokeilen varmasti tuota vinkkiä! Kyllä mun kelpaa kun saa ihan tällaista henkilökohtaista kosmetiikkaopstusta täällä. :)

   Joo, mulla on kaksi Rainbowta ja haluaisin ne kaikki, näyttäisi palettikin niin nätiltä niissä kaikissa väreissään ja sävyissään.

   Poista
  5. Ole hyvä ja kiva jos neuvosta oli hyötyä ;) Saa kysyä jatkossakin kaikenlaista.

   Poista
 2. Kiva kun palasit pieneltä tauolta, näitä postauksia on tosi kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Mulla onkin ollut ikävä kaikkia ihania ihmisiä täällä <3

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)