maanantai 25. maaliskuuta 2013

Häämeikki

Siitä on jo aikaa, kun koulussa harjoittelimme häämeikkiä, mutta postailen näitä koulujuttuja pikkuhiljaa, koska eivät ole mitään akuutteja juttuja. Häämeikin meille opetti Tintti Alanko. Kaikki ovat varmasti jossain törmänneet Tintin töihin ja ainakin itse ihastelen jatkuvasti hänen omaperäistä ja tunnistettavaa tyyliään meikata. Kannattaa käydä katsomassa Tintin portfolio ylläolevasta linkistä, jos et tiedä mistä puhun.

Koulussamme opetus etenee yleensä siten, että opettaja puhuu ensin hieman teoriaa aiheesta ja alkaa sitten tekemään demomeikkiä, jonka tulemme joko kopioimaan tai omalla tyylillämme toistamaan. Tintti on tehnyt ylläolevan meikin meille demoksi ja tällä kertaa meidän ei tarvinnut tehdä identtistä kopioita häämeikistä. Minulla on näköjään ollut kamerassa päällä jokin ihmeellinen neliöasetus, mikä häiritsee minua itseäni, ja jonka tajusin korjata vasta muutama päivä myöhemmin (loistava kuvaaja kun olen).

Häämeikki on yksi haastavimmista meikeistä siinä mielessä, että se on sekä asiakasmeikki, että kuvausmeikki. Sen tulee siis olla asiakkaalle mieluinen ja tuntua omalta, mutta myös samalla toimia valokuvissa. Yleensähän hääpari kuvataan ja sitä kuvaa sitten katsellaan sängyn yläpuolella kymmeniä vuosia. Ottakaa naimisiinmenevät naiset huomioon kuvissa myös se, että miehet näyttävät rinnallanne melko hassuilta, jos vain morsian on meikattu kuvaa varten. Miehelle pitää tehdä myös luonnollinen meikkipohja, jos ette halua näyttää kuuluvanne kuvassa eri maailmoihin. Meikatulta ei tarvitse näyttää, mutta sulhasen ehostus on oikeasti välttämätön, jos haluaa saada sellaisen kuvan, mitä kehtaa myöhemminkin katsella. Morsiamen meikkipohja on raikas, mutta kestävä, ja jos kuvat otetaan ulkona,  niin liian voimakas meikki näyttää valojen takia huonolta.

Varjostuksia käytetään häämeikeissä harvoin, mutta kasvojen korkeimpia kohtia sen sijaan on kaunista korostaa. Tintti vinkkasi, että NARSin Cobacabana sticki toimii upeasti tuomaan valokohtia esiin. Itselläni tätä tarkoitusta ajaa MUFE:n Uplight geeli. Hankin häämeikkejä varten pakkiin myös MUFE:n vihreän primerin, koska tunteet nousevat morsiamilla aina pintaan ja punastus iskee helposti. Kyynelten varalta käyttäisin ainoastaan vedenkestävää ripsiväriä.

 
Ylläoleva meikki on minun harjoitusversioni häämeikistä. Meille opetettiin häämeikki aikalailla opintojen alussa, jolloin olin vielä aika hidas meikkien tekijä, joten minulta loppui aika kesken. Olisin halunnut vielä tuhertaa ja syventää luomivaon varjostusta ja huulet jäivät meikkaamatta. Kysyessäni ''morsian'' taisi itse toivoa vihreää silmämeikkiä, mutta tällainen ''promeikkajaa'' ei tietenkään ota asiakkaan toivetta huomioon, vaan tekee mitä itse lystää :D ''Äh ei mitään vihreää, sininen sopii paljon paremmin sun pukuun!''. Nyt varmaan kukaan ei uskalla tulla minulle häämeikkiin :D Ei vaan, tottakai oikealle asiakkaalle tekisin hänen toiveidensa mukaisen meikin. Tosin jos joku tummatukkainen morsian haluaisi vahvan silmämeikin sekä vielä kunnon punaiset huulet, niin ehkä siinä vaiheessa ehdottaisin, jos kokeiltaisiin jotain muuta. Paitsi, jos kyse olisi Paula Koivuniemestä.


Nyt löysin vain negatiiviset puolet tekemästäni meikistä, mutta en minä nyt sitä mieltä ole, että se olisi ollut aivan surkea, vaikka aika loppuikin kesken. Mielestäni meikkipohjasta tuli aivan ihana! Posket ovat ihanan hehkuvat, sillä olen käyttänyt voidemaista ja puuterimaista poskipunaa yhdessä. Tietysti nätti mallikin saa meikin näyttämään hyvältä :)

Jos mieltä muuten askarruttaa jokin asia häämeikkiin liittyen tai muuten vain mieleesi juolahti tämän postauksen myötä jotain, niin saa kysyä. Tähän postaukseen ei tietystikään ole ahdettu koko tietämystäni häämeikkiin liittyen. Saa kysyä sekä asiakkaan, että ammattilaisen näkökulmasta :)

9 kommenttia:

 1. Kaunis häämeikki! :) Olet saanut silmistä tosi symmetriset.

  "Varjostuksia käytetään häämeikeissä harvoin, mutta kasvojen korkeimpia kohtia sen sijaan on kaunista korostaa."

  Tuo oli minulle ihan uutta.

  Sä voisit tehdä mulle videopostauksena demon häämeikistä, kun meille ei koulusta sitä herunut :< Mua harmittaa tosi paljon kyllä tämä vääryys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitten olemassa niitäkin morsiamia, jotka vaativat myös kasvojen varjostuksia ja niissä tilanteissa voi pikkuisen varjostaa vaikkapa leukaa :)

   Musta tuntuu nykyään tyhmältä tehdä videotutoriaaleja, koska en oikeasti ole mikään loistomeikkaaja :D Ennen niitä oli hauska tehdä, mutta nykyään kun tiedän, että muutamat ammattimeikkaajat seuraavat blogiani, niin jotenkin se hävettää.. Hölmöä, tiedän :)

   Poista
  2. Tiedän kyllä tuon tunteen. Mullakin oli jossain vaiheessa paineita, että pitäisi olla niin loistava meikkaaja, kun opiskelee alaa. Näin jälkeenpäin ajateltuna huomaan, että mulla jäi meikkikuvatkin tosi vähiin blogissa, kun olin niin kriittinen niiden julkaisemisen suhteen. Jossain määrin kriittinen kannattaisi ollakin, mutta yritän nyt jättää sen taakse ja pysytellä tässä opiskelijan roolissa. Mulla on paineet muutenkin vähän helpottaneet, kun olen ajatellut hakeutua seuraavaksi kosmetiikkaneuvojan koulutukseen. En siis ole ainakaan heti menossa meikkaamaan julkkiksia TV:hen tms. ;)

   Poista
  3. Totta. Jotenkin se vaan korostuu, kun teoriatunnit on käyty ja teoria pitäisi osata nyt soveltaa käytäntöön. Pitäisi antaa itselleen anteeksi, sillä harjoittelemalla sen vain oppii. Todellisuudessahan tässä ollaan opiskelijoita vielä vuosi valmistumisen jälkeenkin, joten ei se ihme ole, jos ei vielä tunnu täysin varmalta :)

   Kuulostaapa kivalta aikeelta :) Millainen koulutus se on ja minkä pituinen?

   Poista
 2. Ihanan laventinen, se on niin kiva väri! Kiva kun on väriä häissä, muitakin kuin se hemmetin teemaväri. :) Häämuoti on niin tylsää. Tuntuu, että kaikki morsmaikut haluaa samanlaisen neutraalin meikin ja samanlaisen korsettimallisen koltun, tylsää... Noni, olempas negis, mutta pointti oli, et erilaisuus ja värit on tervetullutta lisää häähömpötykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Sitten kun joskus menen naimisiin (meikkaan tietysti itseni), niin en kyllä tee mitään perus nudehömppää vaan värit saavat näkyä :) Ja puku myös jollain tapaa erilainen, vaikka klassinen. Mä en tajua miksi kaikki haluavat mennä samannäköisinä naimisiin, kun sitä päivää pidetään muutenkin niin spesiaalina!

   Poista
  2. Mä olen myös samaa mieltä! Mulle ei ainakaan tule mitään perinteisiä häitä, jos joskus menen naimisiin.

   Teen huomenna koulussa hääportfolioni pohjalta häämeikin ja kampauksen, ja luvassa ei kyllä ole mitään perinteisimpiä häitä. Suunnittelemani kuvitteelliset häät pidetään autotallissa, morsiusparilla on rockabilly-kampaukset ja taustalla soi rokki. :) Saa nähdä miten opettaja suhtautuu ideaani.. ja miten toteutus onnistuu.

   Poista
  3. Wow mikä idea :D Ei kyllä ihan perinteiset häät!

   Poista
  4. Todellakin, ne häästailaukset haluan nähdä! Haluaisin omiin häihin (jos sellaiset nyt joskus tulisi...) vintagea, 30-luvun tyyliä niitä viivakulmakarvoja lukuunottamatta. :D

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)