torstai 4. huhtikuuta 2013

Kopioi meikki lehdestä

Yhtenä päivänä kaikkien piti tuoda kouluun lehtikuva, jossa on omasta mielestä kaunis meikki ja toteuttaisimme parille ko. meikin.  Leikkasin oman kuvani muistaakseni tammikuun Costumesta. Luulin kuvien löytämisen olevan helppoa, mutta aina kaikissa melkein täydellisissä meikeissä oli joku sellainen asia, josta en pitänyt (yleensä kulmakarvat).

Itse meikin toteutuskaan ei ollut helpoimmasta päästä, koska kuva analysoitiin todella tarkasti ja opettaja löysi siitä vielä paljon asioita, joihin minä en ollut kiinnittänyt huomiota. Pääsin tällaiseen lopputulokseen:

Kamera on tarkentanut vähän vääriin asioihin, mutta kyllä tästä nyt jotain selkoa saa. Eli siinä minun valitsemani kuva ja toteuttama meikki.

Alkuperäisessä meikkikuvassa on aika kirkas valaistus ja yritin loihtia samanlaista hehkua kasvoille, minkä mallille lamput luovat. Hankala vertailla näitä kahta, kun kuvausolosuhteet ovat niin erilaiset ja alkuperäistä kuvaa tietysti photaroitu. Mutta aika lähelle omasta mielestäni pääsin :) Tykkäsin haasteesta, koska lehtikuvien toteutus on hauskaa. Ja vertailu alkuperäiseen kuvaan vielä hauskempaa!

Jos itse haluat kopioida jonkun meikin lehdestä, etsi ensin meikin pääkohdat (korkeintaan kolme). Onko meikin keskipiste silmissä, huulissa, ihossa, kulmakarvoissa, poskissa vai jossain muussa? Mieti millainen sävymaailma meikissä on. Ota huomioon myös omat kasvonpiirteesi. Jos ne eivät ole samanlaiset kuin mallilla, mieti miten voit muokata meikkiä sinulle sopivammaksi tai ''huijata'' meikillä silmää. Ota myös huomioon, että kaikki lehtikuvat ovat muokattuja ja putsattuja. Kyllä malleillakin on useasti epäpuhtauksia ihossa.

Nyt vaan lehtiä selailemaan ja netistä tietysti löytää myös kivoja meikkikuvia!

4 kommenttia:

 1. Meille on tulossa samanlainen tehtävä. Tehtävänanto tosin kulkee nimellä "trendimeikki". Odotan sitä innolla!

  Tosi kauniin meikin olet tehnyt, ja mitä nyt näin virtuaalisesti pystyy näkemään, hyvin olet minusta onnistunut jäljittelemään alkuperäistä meikkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trendimeikki :D Ihana nimitys.. Onko teillä fashionmeikit sitten vielä erikseen?

   Kiitos <3 :)

   Poista
 2. Kivasti onnistunut :) Ja ihanan väriset nuo huulet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Miksasin huuliin varmaan neljää eri sävyä, että saisin oikeanlaiset :D

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)