torstai 4. kesäkuuta 2015

Kosmebloggari mökkeilee osa 1

Mahtavaa, että viikonloppu on ihan pian alkamassa! Minä asun nykyään mökillä, jonne ei tule lämmintä vettä muutoin kuin lämmittämällä ja mökissä, jossa ei ole sisävessaa saatikka kunnon peiliä. Kuulostaa ihan minun unelmapaikaltani. Eikö? Noh... Jokainen tarvii välillä vähän karaistusta, että jaksaa taas arvostaa arjen pieniä luksusasioita. Ulkohuussikin on luksusta verrattuna siihen, millaisissa paikoissa tein tarpeeni matkaillessani Gambiassa.

Toisin kuin voisi ajatella niin tykkään kyllä mökkeillä. Olemme miehen ja anopin kanssa asuneet mökillä nyt viikon ja olemme miehen kanssa käyneet töissä mökiltä käsin. Anoppi on toiminut hyvänä kissavahtina meidän ollessa töissä. Kissatkin rakastavat mökkeilyä, koska pääsevät ulos ja sisälle milloin huvittaa. Kerrostalossa eläessä se ei millään onnistuisi.

Elämä ilman lämmintä vettä ja kunnon peiliä vaikeuttaa naisen elämää jonkun verran. Kun lämmitämme saunan, lämmitämme myös padallisen vettä, mutta muuten on pärjättävä ilman. Meikkejä ei huvita pestä iltaisin pois kylmällä vedellä, joten on turvauduttava puhdistusliinoihin. Aamuisin ei pääse suihkuun ennen töihin lähtöä, joten on tyydyttävä tekemään pikapesu kylmällä vedellä ja kaikki käsienpesut saavat näpit kohmeisiksi. Piilolinssejä en jaksa käyttää, koska tuntuu ikävältä, kun jääkylmillä käsillä koskee silmää. Kun sanon, että vesi on kylmää, se on suorastaan hyytävää! Onneksi hain kotoa villasukat, sillä täällä on muutenkin kylmä. Vaatii paljon, että saan kerättyä itseni aamuisin patjalta ylös ja ulos ulkohuussiin, kun ruohon kaste kastelee varpaat kenkien läpi ja kylmä tuuli jäädyttää päästä varpaisiin, vaikka kääriydyn takkiin ja kaulahuiviin. Viime yöksi laitoimme patterit päälle, koska ei vaan pystynyt enää värjötellä peiton alla.

Aamuisin meikkaan pienen puuterirasian peilin avulla :D On täällä kunnon peili, josta voi itseä vilkaista, mutta se on niin hämärässä kohdassa, etten sen avulla uskalla tehdä meikkiä. Minulla on pieni pussillinen meikkejä mukana, koska en viitsinyt isoa määrää laahata, ja voitteko kuvitella, ettei minulla ole yhtään luomiväriä mukana? Vähän kyllä fuskaan, sillä minulla on Isadoran voidemainen kynä silmäluomille, jolla saa tehtyä silmämeikin, johon käytän lisäksi aurinkopuuteria ja korostusväriä tuomaan lisäulottuvuutta. Jos jonain aamuna ehdin nappaamaan kuvan mökkimeikistäni, niin näytän sen teille. Kiinnostaisiko teitä nähdä meikit, jotka minulla on mukana? Jotenkin on hassua, että kotona on yksi huone pyhitettynä kosmetiikalle ja täällä minulla on vain pieni meikkipussukka mukana :) Ja jostain kumman syystä meikkaaminen täällä mökillä kiinnostaa enemmän! Ei ainakaan ole valinnan vaikeutta, sillä tällä määrällä ei paljoa varioida :D

Kuinkas moni teistä lukijoista ja muista bloggaajista aikoo mökkeillä tänä kesänä? Olisi kiva myös kuulla muilta mökkikokemuksia, miten on pärjännyt askeettisissa olosuhteissa ja mahdollisesti jotain vinkkejä aiheeseen liittyen.Oltiin muuten MaaLilla -Jennin kanssa tänään syömässä pannukakut Pannukakkutalossa. Jenni otti tomaatti-mozzarella-pesto-pannarin, jota minä voin suositella kerran aikaisemmin itse maistaneena. Minä valitsin tällä kertaa makean mansikka-valkosuklaapannarin, joka oli myös hyvä. En ihan kaikkea jaksanut, sillä annos on valtava ja makea, mutta herkullinen. Pannukakkutalo Porin Puuvillassa on tosi kiva paikka ja pannarit hyviä. Tämä ei ollut mikään maksettu mainos, vaan halusin muuten vain jakaa teille hyvän herkuttelupaikan Porista :) Oli mukavaa nähdä Jenniä, sillä viime kerrasta olikin vierähtänyt runsaasti aikaa. 

Nyt kylläisenä, saunoneena ja varpaat lämpöisinä (panin patterin päälle ja villikset jalkaan) toivotan teille hyvät yöt ja painun hammaspesulle ja petiin, jotta jaksaa vielä viikon viimeisen työpäivän :)

2 kommenttia:

 1. Mä lähden sunnuntaina möksälle! Oon nyt oottanu ihan täpinöissäni vissiin tammikuusta asti (leppäallergia ja opinnot olleet esteenä) mutta nyt vihdoinvihdoin <3 Sieltä puuttuu juokseva vesi ja saunomalla ja ulkohuussilla pärjätään, mutta rakas se on.Mä en ota kosmetiikkaa mukaan muuten kun ihan pakolliset (shampoo, suihkugeeli, naamaputsari, kasvorasva jne) ja etenkin meikeistä ihan minimimäärä, vaikka kaupungissa on melkeen pakko aina olla meikit naamassa niin mökkeily sujuu meikittä. Toki se on erilaista, kun ei tarvitse mennä mihinkään. Mökkeilyn jälkeen on niin ihanaa päästä pitkään suihkuun miljoonan purkin kanssa ja meikata varmaan tunnin ajan kaikilla mahdollisilla tuotteilla (ainakin melkein :D). Muutenkin olen kosmehirmu, joten ehkä tuollainen melko lyhyt spurtti melkein ilman kosmetiikkaa tekee hyvää mielellekin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on sitten vielä askeettisempaa kun ei ole edes juoksevaa vettä! Mä en olis ottanu yhtään meikkejä mukaan, jos ei tarvisi käydä töissä tai nähdä muita ihmisiä :D Mut ei tuu nyttenkään laitettua naamaan ihan kaikkia aineita, mitä kotona tulisi. Pääsin eilen kotona käymään kylvyssä ja oli se niin luksusta! Tykkään saunoakin, mutta juokseva lämmin vesi suihkusta <3 Kyllä taas jaksaa mökkeillä :D Mä oon sitä mieltä, että tauko meikeistä ja kosmetiikasta (tai edes sen vähentäminen) edes viikoksi tekee hyvää jokaiselle kosmehullulle. Enkä sano, että kosmetiikka olisi mitenkään pahasta, mutta on ihana huomata tauon jälkeen, kuinka kivaa meikkaaminen ja purkeilla läträäminen onkaan <3

   Antoisaa mökkeilyä sulle Lusa!

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)