sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Täydellisiä kulmakarvoja ja ihanteellisia meikkipohjia

Ensimmäisellä kouluviikolla harjoiteltiin mm. kulmakarvojen muotoilua, mikä on oikeasti yllättävän vaikeaa! Olen aina luullut osaavani muotoilla kulmakarvoja, mutta karu totuus iski kasvoja päin. Olen aiemmin meikannut malleja, joilla on ollut tuuheat ja tummat kulmakarvat, joille ei ole pahemmin tarvinnut tehdä mitään. Koulussa kuitenkin pääsin kokeilemaan kulmakarvojen muotoilua mallille, jonka kulmat eivät olleet ihan niin tuuheat. Hikihän siinä tuli :D Itseluottamus tippui reippaasti alas, mutta enköhän minä vielä opi! Kaiken lisäksi olen aina ollut rento meikkaaja siinä suhteessa, etten ole koskaan edes pyrkinyt tekemään kulmakarvoista tismalleen samanlaisia. Nyt sain sitten opetella pientä väkertämistä, koska täydellisiä kulmakarvoja ei sudita kasvoille tuosta vain (ihanaa muuten, kun jotkut ihmiset kutsuvat siveltimiä sudeiksi tai pensseleiksi).

Kuvassa opiskelukaverini minulle muotoilemat kulmakarvat. En ehtinyt ottaa kuvaa itseni muotoilemista kulmakarvoista (nyyh).

Koulussa heikkouteni tulee ehdottomasti olemaan kärsimättömyys sekä teorian toteuttaminen käytännössä. Toivottavasti tässä matkan aikana opin ottamaan rauhallisesti, enkä kiirehdi liikaa, koska siitä ei seuraa mitään kaunista. Tietysti meikkaajan työssä on aina kiire, mutta on osattava silti tehdä tarkkaa jälkeä. Ainakin vielä koen vaikeaksi tuoda sitä kaikkea näkyviin kädenjäljessäni, mitä olen oppinut, mikä oikeastaan ärsyttää. Ketäpä ei ottaisi pannuun, kun tiedät osaavasi jonkun asian teoriassa, mutta käytännössä et saa kättäsi piirtämään sitä jäljeä, joka on päässäsi. Luotan kuitenkin siihen, että käsi pikkuhiljaa harjaantuu.

 Seuraavana päivänä harjoittelimme kulmakarvojen ja ripsien värjäystä toisillemme. Aika simppeliä hommaa, vaikka en ollut aikaisemmin kokeillut (en ole myöskään koskaan värjännyt kenenkään hiuksia). Näyttää aika hurjalta, kun värit ovat naamassa, mutta vasta pesun jälkeen näkee todellisen tuloksen.

Kulmakarvoihin minulla laitettiin sävy Natural Brown (en enää muista minkä merkkisiä värejä käytimme :c), mutta siitä tuli vähän liian tumma, koska minulla on aika vaaleat hiukset ja huokoiset neitsytkulmakarvani imaisivat paljon väriä. Light Brown olisi opettajan mukaan minulle parempi sävy, mutta sitä ei ollut harjoittelupäivänä käytössämme. Ripset värjättiin mustiksi omasta pyynnöstäni. Kulmien ja ripsien värjäys vaikuttaa aika paljon ilmeeseen ja taidan jatkossa harrastaa sitä useammin. Kuvassa minulla on vain meikkipohja ja huulipuna (melkoinen ero ripsissä postauksen ensimmäiseen kuvaan verrattuna).

Perjantaina harjoittelimme täydellisen meikkipohjan tekemistä ja nyt saatte tässä kuvassa nähdä oman tuotokseni :D Pohjaan olen siis käyttänyt Ben Nyen matte foundationia sekä BN peitevoiteita (levitys sienellä). Mallillani oli aika pintakuiva iho, mikä lisäsi meikin haastavuutta, mutta sekoitin pohjaan reilusti kosteusvoidetta, joka auttoi vahamaista pohjaa sulautumaan kauniisti iholle. Nenän sivuilta pohja jäi vähän epätäydelliseksi, mutta sain sen opettajalta anteeksi kuivasta ihosta johtuen. Lisäsin mallille hänen pyynnöstään myös hieman poskipunaa (BN) ja opettajan mukaan levitin sen liian ylös :D En olisi tajunnut virhettäni, ellei siitä olisi minulle huomautettu, mutta huomasin sitten itsekin, että mallini näyttää vähän juuri saunasta tulleelta. Onneksi meille opetetaan poskipunan käyttö vasta huomenna, joten sain vain vähän tukiopetusta ennen todellista näyttöä ;)

Viikonloppuna vielä harjoittelin ja meikkasin Ben Nyella myös serkkuni, jolla on akneen taipuvainen iho. Pääsin vielä harjoittelemaan kulmakarvojen piirtämistä ja teinkin aika erilaiset kulmat verrattuna serkkuni omaan tyyliin. Tykkään! Näppylät tekevät ihosta todella haastavan meikattavan, mutta kun keskittyy tuomaan eriin kasvojen parhaita puolia, niin lopuksi peilistä katsoo kaunis nuori nainen :) Oli mukava kokeilla myös oikean meikkivoidesävyn löytämistä tummemmalle iholle ja kokeilin ensin aivan liian tummaa sävyä. Lopulta sopiva löytyi ja kasvot saivat hieman lämpöä.

Tällaisia juttuja harjoiteltiin tällä viikolla ja ensi viikolla on sitten uudet haasteet! Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille lukijoille <3

17 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun kerrot näitä koulujuttuja! Tässähän ohessa oppii vaikka mitä uutta itsekin :) Toivottavasti jatkossakin kirjoittelet näistä, ja hienoa kun sait malleistasi myös kuvia tänne.

  Mulla on ainakin Refectocilin kulmakarvaväriä, joka on sävyltään Natural Brown, olisiko voinut olla siis tuo? :) Ostin tosin vikapakkauksen, sillä siitä puuttui hapete kokonaan :/ Ja tietenkin ostin sen jo aikaa sitten ja vielä osana isompaa kimppatilausta nettikaupasta, joten enpä taida palautella vaan haen suosiolla kaupasta uuden paketin. Mullekin kulmienvärjäys (ripsiin en uskalla laittaa kun pelkään että ne tippuu :D höpsö minä) on ihan eka ikinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hienoa, jos saisi kaikista tekemistäni meikeistä tänne kuvan, mutta kaikki mallit eivät halua kasvojaan julki, mikä on ihan ymmärrettävää, mutta laitan kuvia aina kun saan luvan :)

   Hei se oli muuten Refectocil! Ei vaan iha heti jäänyt tuo nimi mieleen. Tänks ;) Ja rohkeesti myös ripsille väriä, ei ne mitään tipu! Tietysti olisi hyvä, jos saisi kaverin auttamaan tai voi tietysti värjätä ripset myös silmät auki kuten Saara Sarvas.

   Poista
 2. Harmittaa, että aloitin kulmien "muotoilun" yläasteikäisenä 90-luvulla, jolloin muodissa oli "karvat pois ja viivat tilalle" -tyyli. Tuntuu, etteivät kulmat oikein ole ottaneet kasvaakseen enää sen sen rääkin jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi :/ Onneks on keksitty kaikki kynät ja muut tuotteet, joilla saa paikattua aukkoja. Mä taas olen käynyt yläasteen 2000-luvulla, joten thank god sillon oli muodissa luonnolliset kulmakarvat..

   Poista
 3. Koska teet postauksen naaman pesustasi iltaisin ja aamuisin? Miten vietät tulevan vk-lopun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaali on mulla valmiina, mutta mitään aikataulua en osaa sen tarkemmin sanoa.

   Poista
 4. Etkö meikkaa aamuisin kun lähet kouluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En meikkaa. Meitä on ohjeistettu niin, koska toimimme malleina toisillemme.

   Poista
 5. mitä teet vk-loppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaiset asiani eivät kuulu kenellekään anonyymille. Kertoisitko itse jollekin tuntemattomalle, mitä aiot tehdä viikonloppuna?

   Poista
 6. Odotan innolla jatkoa miten opintosi jatkuvat! Tosi kiva jos kirjoittelet niistä blogiisi :) Itse aloitan 5kk meikkaajaopinnot helmikuun alussa. Olen se sosionomi, joka tuossa jo taannoin kommentoi alanvaihdostasi ;)

  Minäkin aion kirjoitella blogiini opinnoistani kunhan ne alkavat. Kiva vertailla vähän miten paljon on samoja juttuja meillä. Miten pitkään opintosi kestävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatte toivon mukaan nähdä, miten kehityn opintojen edetessä ;) Saako udella, missä koulussa aloitat? Olen varautunut, että opinnot kestävät 2kk + 100h harjoittelua, mutta olen koulun kirjoilla juhannukseen saakka, jotta on aikaa suoritella harjoittelua ja tehdä kokeita.. Maskeeraajan koulutus kestäisi tietysti tuplaten, mutta musta tulee tosiaan vaan meikkaaja :)

   Poista
 7. Aloitan Turun Yksityisessä Ammattiopistossa. Mulla olisi miljoona kysymystä sulle, mutta ehkä odottelen omien opintojen alkamista ja vastausten saamista sieltä, etten floodaa sun koko kommenttiboksia. :D

  Pakko sen verran nyt kuitenkin kysyä, että miten paljon teille tulee materiaaleja kurssin myötä itselle? Meidän tuli ottaa paketti, johon sisältyy 650e arvosta tuotteita! Ei ole muutenkaan halpaa lystiä... Jos ja kun jatkan opiskelua kauneudenhoitoalalla tämän kurssin jälkeen, on kyllä pakko hakea johonkin ilmaiseen perusamikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) joo ei ole kyllä halpaa lystiä tämä opiskelu. Meillä koulutus sisältää 900€ arvosta tuotteita, mutta saatiin muutama ylimääräinen tuote toimitusvirheestä johtuen. Silti pitää paljon hankkia tuotteita lisää koska meikkaajan/maskeeraajan pakista oletetaan löytyvän ihan mitä vain tamppooneista 8 hour creamiin. Kannattaa muuten ennen opintojen alkua hankkia itselle kattava määrä siveltimiä, koska niitä saatte todennäköisesti vain muutaman tuohon hintaan. Ovat tärkein työkalumme :)

   Poista
 8. Kiitos vastauksestasi!
  Siveltimiä löytyy mutta kivaa saada lisää ;)

  VastaaPoista
 9. Muistaisitko, mitä huulipunaa kuvassa käytit? Näyttää mukavan neutraalilta punaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Avonin Color Trend sarjaa eli hyvin edullinen puna. Sävy Lucky Kiss. Mun suosikkeja :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)