torstai 20. lokakuuta 2011

Ihonhoitoa by The Body Shop

Tutustuin The Body Shopiin ensimmäistä kertaa vuosia sitten, kun etsin käyttööni tuotteita, joita tai joiden raaka-aineita ei ole testattu eläinkokein. TBS:n mainonta luonnollisista tuotteista saattaa johtaa kuluttajaa hieman harhaan, sillä kyseessä ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkabrändi, vaan tuotteet ovat ihan tavallisia markettituotteita. Tuotteiden tuoksut ovat kuitenkin niin ihania, että pistävät ostamaan yhä uudelleen ja uudelleen.

TBS Seaweed ja aloe
Näissä ihonhoitotuotteissa on kuitenkin hyvin miedot tuoksut ja pystyn sanomaan niistä rehellisen mielipiteeni ilman tuoksujen aiheuttamaa flow -tunnetta :)

TBS Seaweed yövoide

Aloitetaan vaikka TBS:n merileväyövoiteesta. Se on tarkoitettu sekaiholle ja kuten kuvasta näkyy, se on ollut minulla ahkerassa käytössä. Plussaa kätevästä pumppupullosta (vihaan aukikierrettäviä purkkeja), joka annostelee voidetta sopivasti kädelle. Yövoide on hyvin kevyen tuntuinen, levittyy iholle helposti ja kuivuu nopeasti. Aah mitä muuta yövoiteelta voisinkaan toivoa? Tuote jättää kuitenkin sekaihoni pintakuivaksi, sillä se ei kosteuta tarpeeksi. Harmi. Mielestäni on niin vieläpä niin vaikea löytää yövoidetta, joka ei kiinteytä vaan on tarkoitettu kaksikymppiselle iholle. Otan mielelläni yövoidevinkkejä vastaan, jos jollain on.

Alettuani käyttää Elsa Hjeronymuksen yövoidetta, josta kertovan jutun voi lukea täältä, huomasin kuinka kuivaksi TBS:n merilevä todella ihoni jättää. Elsa tuntuu reilusti rasvaisemmalta ja siksi epämukavammalta, mutta aamulla eron huomaa, koska sitä käyttäessä iho on pehmeä ja sileä, kun taas TBS:n jälkeisenä aamuna ihoni on hieman karhea ja epätasainen. Jään silti kaipaamaan TBS:n ihanaa keveyttä, kun se pian loppuu.


TBS Aloe silmänympärysvoide

The Body Shopin Aloe veraa sisältävästä silmänympärysvoiteesta minulla ei oikeastaan ole mitään negatiivista sanottavaa. Se on tarkoitettu herkälle iholle ja on kosteuttavampi, kuin merileväsarja, joten koin sen paremmaksi omille rutikuiville silmänympäryksilleni, jotka eivät ole enää yhtä kuivat kiitos tämän tuotteen :) Pieni pumppupullo on myös tosi kätsy ja puoli painallusta antaa aina oikean määrän yhdelle silmälle. Silmänympärysvoide on ollut riittoisa: se on kestänyt minulla jo yli vuoden, vaikka olen käyttänyt sitä joka päivä aamuin illoin. Mutta kuten kuvasta näkyy, vetelee sekin jo viimeisiään ja uusi kokeiluun pääsevä tuote odottelee jo vuoroaan. Tätä minun tulee myös ikävä.

TBS merilevä päivävoide
Sitten vielä The Body Shopin merileväsarjaan kuuluva päivävoide. Tämä on myös tarkoitettu sekaiholle. Tuotteena pidän tästä ihan kohtalaisesti, sillä parempiakin on kokeiltu, mutta myös huonompia nähty. Koostumus on pikkaisen rasvaisemman oloinen, kuin yövoiteessa, joten kuivuminen kestää hieman kauemmin, mutta jättää posket kivasti pehmeiksi. Meikkaaminen luonnistuu kuivumisen jälkeen hyvin. En kyllä pidä yhtään tuollaisista purkeista, mutta kai se jotenkin pitää olla helposti erotettavissa yövoiteesta. Pelkään, että tuote menee nopeammin pilalle, kun joudun sitä sormin purkista ottamaan. Ei minusta ole lusikoitten kanssa pelaamaan :D Pumppupullo tähänkin tuotteeseen niin pisteet nousevat!

Koostumukset
Purkkien sisältö näkyy tässä kuvassa hieman paremmin. Elikkä vasemmalla yövoide, keskellä silmänympärysvoide ja oikealla päivävoide. Tässä näkyy hyvin, kuinka yö- ja päivävoide muistuttavat toisiaan, mutta päivävoide on kuitenkin rasvaisempaa. Ja silmänympärysvoide on juuri tuollainen ihanan napakka ''rasva'', joka pysyy hyvin koossaan, mutta myös levittyy nätisti.

Hintaa TBS:n tuotteilla kyllä on (voiteet maksavat yli 10€), vaikka samaa laatua saakin halvemmalla vaikka Prismasta. Olin juuri risteilyllä ja myös tax free -myymälässä näillä oli niin paljon hintaa, etten raaskinut ostaa. Sen sijaan Diorin ihana luomiväripaletti lähti kyllä mukaan, mutta siitä juttua myöhemmin, vaikka olenkin niin innoissani :D

Onko muita, jotka ovat kokeilleet The Body Shopin ihonhoitosarjoja tai aktiivikäyttäjiä? Mitä mieltä olette tuotteista?

2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Nyt täytyy korjata tuohon että kyllä tbs on luonnonkosmetiikkasarja olen käyttänyt itse tuotteita useita vuosia ja ottanut paljon tuotteista selvää...kaikissa tuotteissa on pohjalla luonnon/luomu raaka-aineita reilun kaupan kautta, reilu kauppa myös tuntuu siinä hinnassa aina hieman...tosin taas kun olen kova tutkimaan tuotteiden inci-listoja niin olen huomannut yhtäläisyyksiä varsinkin seerumeissa eli esim: tbs seerumi saattaa maksaa 30€ vastaavanlainen seerumi pääraaka-aineiltaan helena rubenstainilta yms luxus kosmetiikalla n. 100€ ei tietysti päde kaikkiin tuotteisiin mutta olen itse kokenut hinta/laatu suhteen mainioksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Olen edelleenkin sitä mieltä, ettei TBS ole luonnonkosmetiikkasarja, koska tuotteet sisältävät paljon myös synteettisiä ainesosia. Toki tuotteissa on luonnon raaka-ainesosia pohjalla ja reilun kaupan yhteistyö on ihan superhieno juttu, mutta en inci-listoja selatessani ole vakuuttunut, että voisin kutsua tuotteita luonnonkosmetiikaksi. Hyviä tuotteita joka tapauksessa :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)