tiistai 1. syyskuuta 2015

Makea tapa poistaa karvat

Tämä postaus on erityisen hyvä niille, joita kiinnostaa vartalon sokerointi, muttei ole koskaan uskaltautunut kauneushoitolaan sokeroitavaksi. Kerron, kuinka aloitin sokeroinnin, mitä sokerointi on ja miksi suosin vartalon sokerointia.

Olen käynyt kauneushoitolassa sokeroimassa kainalot, sääret ja käsivarret nyt reilun vuoden verran. Olen myös itse kokeillut tehdä sokerointimassaa kotona, mutta siitä ei seurannut hyvää, sillä sokeri paloi. Koen sokerointimassan valmistamisen kotikeinoin hankalana, joten käyn mielelläni ammattilaisella hoidattamassa homman. Hintaa täällä Porissa akselilla kainolot-sääret on noin 25-40€.

kuva


Kiinnostukseni sokerointia kohtaan alkoi, kun kyllästyin jatkuvaan sheivaamiseen. Aamulla ajelluissa kainaloissa oli jo illalla pieni sänki. Halusin lopputuloksen, joka yksinkertaisesti kestää pitempään. Aluksi pohdin uskallanko mennä sokeroitavaksi, sillä se varmasti sattuu ja koko asia oli niin vieras. Karvaa täytyy tietysti ensin kasvattaa, jotta se voidaan sokeroida ja ensimmäisellä sokerointikerralla karvan tulee olla vähintään 0,5cm. Kehtaisinko antaa jonkun nähdä karvaiset kainalot? Se oli minulle ehkä se suurin kynnys. 

Se on varmaa, että ensimmäisellä kerralla nolotti. Nyt siihen on jo niin tottunut, etten jaksa enää välittää. Tarkotus on kuitenkin päästä karvoista eroon, eikä sokeroija ajattele, että pidän karvaisista kainaloista. Päinvastoin. Mitä siis tulisi tehdä ennen ensimmäistä sokerointia? 1. Varata sokerointiaika 2. Kasvattaa karvaa 0,5cm 3. Lakata jännittämästä ja ujostelemasta.

Minä pelkästin aivan järkyttävästi ekalla kerralla, että sokerointi sattuu ja kyllähän se sattuu. Ensimmäistä kertaa varten otin yhden 500mg särkylääkkeen vähän ennen, jotta sain mieleni rauhoitettua. ''Nyt kun otin tän särkylääkkeen niin kyllä se ainakin kipua lieventää''. Ensimmäisellä sokerointikerralla karva oli niin tiukassa, ettei se meinannut aluksi irrota. Kesti varmaan puoli tuntia, ennen kuin molemmat kainalot olivat sileät. Kyllähän se kipeää teki, mutta mielestäni epilaattori on pahempi kidutuslaite. Karvaa sentään lähtee sokeroidessa vähän enemmän kerralla.

Jo toisesta sokerointikerrasta lähtien kipukin hellitti, koska aktiivisella sokeroinnilla karva ei ole enää niin tiukassa eikä se siksi myöskään satu niin paljoa. Nykyään molemmat kainalot hoituvat vartissa, eikä se tunnu sen ihmeemmältä. Pikaiset kuulumiset kerkeää vaihtaa sokeroijan kanssa ja sitten onkin kotiinlähtöaika. Säärissä minulla kestää noin tunti ja käsivarsissa puoli tuntia. Sama sääntö pätee myös muihin alueisiin. Eka kerta sattuu, jonka jälkeen karva lähtee paljon helpommin ja kipu on vähäisempää. Täysin kivutonta se ei vielä vuodenkaan jälkeen ole, mutta sen kestää kipuherkkä ihminen ihan helposti.

Sokerimassa on aika yksinkertaista. Se on luonnontuote, joka valmistetaan yleensä vedestä, arabikumista, glukoosista ja sitruunamehusta. Sitä voisi periaatteessa syödä ja sokerimassa valmistuukin monella kotona. Sokerointi on ihoystävällinen karvanpoistomenetelmä, sillä se ei tartu ihoon, vaan karvaan. Sokerimassa levitetään vastakarvaan ja poistetaan myötäkarvaan toisin kuin vahauksessa tehdään. Sokerointi aiheuttaa näistä syistä vähemmän kipua kuin vahaus. Sokerimassa kuorii hellästi ihoa, joten ihon kuorimista etukäteen ei suositella. Minulla kainalot ovat olleet vähän arkana pari päivää sokeroinnin jälkeen, jolloin anti-perspiranttia ei suositella. Olen näinä päivinä käyttänyt deodoranttia ja yrittänyt kosteuttaa ihoa aloe veralla. Sokeroinnin jälkeen hikoilua tulee välttää, jotta bakteerit eivät pääse aiheuttamaan tulehdusta iholle. Sokeroitu ihoalue tulee pitää puhtaana eikä saunomista suositella.

Kuulostaako vaivalloiselta? Sokerointipäivä ja seuraava päivä sokeroinnista sokeroitu alue voi olla arka. Minulla käsivarret ja sääret ovat rauhoittuneet saman päivän aikana, mutta kainalot ovat olleet arat ainakin kaksi päivää. Töissä on ikävää olla, kun kainalot ovat hieman arat, eikä hikoillakaan saisi, mutta onneksi iho rauhottuu melko nopeasti.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sokerointia, jos se vähääkään kiinnostaa. Minulle avautui ainakin täysin uusi maailma sokeroinnin myötä. Isoin vaikutus on mielestäni kainaloissa, koska karva on siellä hieman vahvempaa ja se kasvaa sokeroinnin jälkeen hentona pikkuhiljaa takaisin. Sileät ja vaaleat ''Dove''-kainalot on oikeasti niin helposti saatavissa. Minut yllätti täysin, kuinka paljon kainalot kaunistuvat jos vertaa sokerointia ja höyläystä keskenään. Aluksi karvojen kasvatus voi tuntua oudolta ja ärsyttävältä, mutta seuraaviin sokerointikertoihin riittää, että karva on 2-3mm pitkää. Itse olen kokenut, että näin kesäisin on hyvä sokeroida kainalot 2vk välein ja sääret sekä käsivarret 1 kk välein. Talvisin kainaloille riittää 3vk välein.

Siinä minun kokemusta ja vähän infoa sokeroinnista. Vastailen mielelläni kysymyksiin, jos niitä heräsi :)

4 kommenttia:

 1. Mä en vaan pystyis kasvattaan noita karvoja noin pitkäksi, että voisin käydä, menisi hermot miljoonaan kertaa siinä välissä. En siedä minkäänlaista sänkeä. Yleensä vedän epilaattorilla ja tarvittaessa höylällä välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekalla kerralla meinas hermot mennä mullakin, mutta sen jälkeen kasvava karva on niin hentoa ja pehmeää, että on paljon helpompaa :) ja pituuskin lyhenee huomattavasti ekan kerran jälkeen, kun ei tarvi enää olla 0,5cm.

   Poista
 2. Sokerointi on kyllä nerokas tapa poistaa karvoitusta, mutta vaikka mielestäni en ole kovin herkkis, kainaloiden sokerointi kuulostaa kyllä melko hc:lta. Kai siihenkin tottuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välttämättä ole nii paha miltä kuulostaa, riippuu ihmisestä :) Mä inhoan säärten sokerointia, sillä se sattuu mulla paljon kainaloita enemmän. Erityisesti pohkeet! Auts.. Toiset nukkuu säärien sokeroinnin ajan :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)