tiistai 15. syyskuuta 2015

Nudea

Lisäsin taannoin Instagramiin kuvan kolmesta samankaltaisesta paletista, kun pohdin, miksi varastoihini on tupsahtanut (tai miksi siis olen ostanut) niin samanlaisia paletteja. Meikkipöytä on pullollaan toinen toistaan ihanimpia nudesävyjä ja silti hankin lisää miltein identtisiä paletteja. Pakkauksetkin ovat liki identtiset! Ajattelin, että aiheesta on hyvä pyöräyttää postaus.Paletit ylhäältä alas  Urban Decay Naked Basics, Naked2 Basics, We Care Icon I Love Tigers Nude.

Mikä nudepaleteissä viehättää? Keksin vaikka kuinka monta syytä :)

- Ainahan arjessa tulee käytettyä nudesävyjä (ja sitten mennään töihin räikeässä meikissä).
- Nudesävyjähän noin yleisesti tarvii enemmän (tai oikeastaan minä ainakaan en).
- Mulla ei oo just näitä sävyjä (mutta ziljoona korvaavaa löytyy).
- Paleteista löytyy sopiva suhde matta ja shimmersävyjä (kuitenkaan kokonaisuutta ei tule hyödynnettyä, vaan meikki rakentuu monen paletin voimin).
- Tekee mieli uusia luomivärejä. Ehkä uusi paletti avartaa meikkaustaitojani tai tuo meikkiin jotain uutta (lopputulos on ihan sama kuin muillakin nudepaleteilla).
- Keräilijä tarvii kaikki Nakupaletit (mutta selitäppä tuo tiikeri?).
- Koska ne on vaan niin nättejä (harvoin oikeasti törmää todella rumiin nudepaletteihin).


Okei okei, eihän se ihan noin ole. Minä en ole sitä tyyppiä (täysin ainakaan), joka ostaa fiilispohjalta luomivärejä, vaan harkitsen tarkkaan, millaisia luomivärejä saattaisin tarvita asiakasmeikeissä ja millaisia kaipailisin omiin silmiin. Nakedit ovat sinänsä poikkeus, sillä Urban Decay on MACin ohella intohimoni ja keräilen Nakupaletteja.


Ylhäältä alas Tiikeri, Naku 2, Naku 1.

Naked Basicsin ostin keräilyn ohella paletiksi, josta löytyy hyvät sävyt muita nudeja täydentämään. En niinkään tykkää tehdä tällä meikkiä yksinään. Käytin tätä pitkään matkapalettina, kunnes turhauduin, sillä sen tarjoama kokonaisuus ei oikeastaan ole kovin hyvä. Vaalea shimmersävy on ok ja erittäin kaunis, Foxy ja w.o.s käyvät hyvin häivytykseen, mutta kaksi häivytyssävyä paletissa on melko turhaa. Alkuperäisen idean mukaan kai Foxy on hyvä nudesävy keltapohjaisille ja w.o.s. punapohjaisille. Paletista löytyy myös peruspirkon nudesävyt Naked 2 ja Faint, joista ei sävyinä valittamista, mutta aika tylsän meikin niillä saa aikaan. Jään kaipaamaan jotain lisää. Crave on hyvä sävy rajausten tekoon, mutta käytän yleensä kynää tai nestemäistä rajausta, joten minulla on sille enemmän käyttöä varjostuksiin. Toisaalta, kun käytän noin tummaa varjostuksessa, muut paletin sävyt eivät oikein riitä, vaan kaipaan näyttävämpiä sävyjä rinnalle. Naku Basicsissä on mielestäni hyvät sävyt käytettäväksi yksittäin meikeissä, mutta kokonaisuus on valju. Jää kaipaamaan lisää sävyjä esim. Nakedeista.

Naked2 Basicsin ostin puhtaasti keräilymielessä (myönnän), mutta pidän sen kokonaisuudesta enemmän kuin Basicsin. Sävyt ovat paljon yhteensopivammat ja sillä saa tehtyä paljon monipuolisemman meikin. Löytyy erinomaisia sävyjä kulmaluulle, häivytykseen, luomelle ja varjostukseen. Käytän tätä nykyään mieluummin matkapalettina, sillä se riittää yksinäänkin hieman vaativampaan meikkiin.

I Love Tigersia mietin pitkään ja hartaasti, kunnes päätin tukea Tiikereitä. Paletin hinnasta 1€ menee WWF:n kautta Tiikereille. Hyvä We Care Icon! Paletti näyttää ihan Naked-kopiolta ja nopeasti katsottuna ei niitä edes erota kuvasta. Miksi ostaa tämä, kun omistaa jo Nakedit? I Love Tigers sisältää enemmän shimmersävyjä, joten kun haluan enemmän hohdetta, nappaan tämän Nakedeja mieluummin. Erilaisiin tarpeisiin siis erilaiset paletit! Mikäli joku miettii tämän paletin ostoa, niin itse olen ainakin ollut kovin tyytyväinen ja luomivärit ovat hyvälaatuisia. Luomiväreissä olen aika ronkeli, mutta nämä uppoaa meikäläiseenkin :) Lisäksi tiikerit on <3

Hintaeroa paleteilla on 18-25€. Lakkaan nyt jaarittelut sikseen ja totean, että paletit ovat aivan erilaisia, vaikka ovatkin nudeja ja on niin paljon erilaisia tarpeita, että näillä miellyttää useaa kuluttajaa. Voisin ihan hyvin elää ilman yhtäkään palettia, mutta pilkunviilaajana en voi tietää millaista nudea haluan huomenna.

4 kommenttia:

 1. On kyllä melkoisia samiksia. Jännä tosiaan, että tuossa WCI:n paletti on ihan samanlainen. :)

  VastaaPoista
 2. Naked Basics on ehdottomasti yksi mun eniten käytettyjä paletteja. Onhan se vähän tylsä, mutta juuri siksi niin hyvä. Täydennän sillä usein muita paletteja, joissa on enemmän hohtavia sävyjä. Matan ja hohtavan kontrasti ja liitto on se, jota mun silmämeikit usein on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Basics on ehdottoman hyvä täydentämään muita paletteja :) Olo tuntuisi kovin orvolta ilman hyviä mattasävyjä,

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)