tiistai 20. toukokuuta 2014

Pyyheitä

Minun on pitänyt jo tovi tehdä postaus suosikki puhdistuspyyheistäni. Ne ovat näppärä kolmivuorotyöläisen pelastus, liikkujan helpotus sekä muuten vain laiskemman ihmisen nopea puhdistustuote. Olen aika säästeliäs puhdistusliinojen käyttäjä, mutta harvoin ne ehtivät pakettiinsakaan kuivua.

Erityisen käteviä liinat ovat mielestäni yövuorojen jälkeen. Yritän laittaa yövuoroihin vain minimimäärän meikkiä, koska iho on kuitenkin aktiivisempi öisin ja ihoni rasvoittuu hurjasti yön aikana. Päivällä ihoni yleensä vain hieman kiiltelee t-alueelta, mutta yön jälkeen otsis on takuuvarmasti öljyinen. Päästyäni aamulla kotiin valvomasta, pyyhin meikinpuhdistuspyyheellä kasvot puhtaiksi meikinrippeistä ja kosteutan ihon. En halua alkaa tuolloin vesipesemään kasvoja, koska se virkistää liikaa ja unta pitäisi saada. Pyyheet ovat myös nopeakäyttöisiä, koska ei tarvi erikseen alkaa pelata puhdistusaineiden kanssa, pyyhiminen on nopea toimenpide ja kasvovettä erikseen ei tarvita. Pääsee nopeasti nukkumaan.

Meikinpuhdistuspyyheet tuntuvat kasvoilla ihanilta etenkin kesäaikaan, kun on kuuma ja hikeä puskee ohimoille. Monesti puhdistan pyyheillä kasvot ennen kuntosalia, koska valuva meikki ei tunnu kasvoilla hyvältä (eikä kyllä näytäkään). Olen jo pitkään käyttänyt vedenkestävää meikkivoidetta, jota en lähde pyyheillä poistamaan kasvoilta, mutta BB-voiteet ja normaalit meikkivoiteet lähtevät hyvin pyyhimällä.

Vakkarikäytössä minulla on ollut jo pitkään Rainbowin Face Care puhdistuspyyheet, jotka ovat hajusteettomia ja alkoholittomia. Ne on tarkoitettu kasvojen puhdistukseen ja meikin poistoon. Puhdistuspyyheet sisältävät rauhoittavaa aloe veraa sekä kosteuttavaa manteliöljyä, mutta pyyhiminen ei silti jätä öljyistä tunnetta kasvoille. Lopputulos on hyvin raikas iho. Puhdistuspyyheet eivät tuoksu miltään ja niitä on paketissa 25 kpl. Minulla kestää tuollainen paketti välillä yli kuukauden, eikä viimeisetkään pyyheet kuivu itsestään, kun muistaa sulkea pakkauksen hyvin.

Se onkin puhdistuspyyheissä huonoa, että koko paketti on pilalla, jos kiireessä, väsymyksessä tai epähuomiossa paketti jää sulkematta tai on suljettu huonosti. Rainbowin puhdistuspyyheissä on aika huono tarra (paketti sulkeutuu helposti siten, että tarran väliin jää poimuja), mutta kun viitsii sulkea paketin hyvin niin pyyheet pysyvät kosteina. Tarra ei siis ole huono, se on vaan viitsimiskysymys ;D

INCI ym tuotteen tiedot löydät täältä.

En muista tuotteen hintaa tarkalleen, mutta olisiko ollut neljän euron paikkeilla tämä paketti? Rainbowin tuotteiden hinnat eivät tunnetusti pilviä hivele, joten kokeilemisen arvoinen tuote siis! Omassa käytössäni olen kokenut nämä niin hyviksi, että ostan yhä uudelleen ja uudelleen. Nämä ovat niitä kosmetiikkanarkkarin kokokohtia, kun on koukussa johonkin tuotteeseen ja se sattuu olemaan edullinen. On ihan toista haksahtaa kalliisiin voiteisiin :D

 Simplen Kind To Eyes eye make-up remover padseihin tutustuin huhtikuun 2013 LivBoxin myötä. Meistä tuli hyviä ystäviä ja Simplet kuuluvat vakkarikalustoon kylpyhuoneessa. Näitä käytän yövuorojen jälkeen silmämeikin puhdistukseen. Painan laput kevyesti silmille ja annan kemian hetken vaikuttaa, jonka jälkeen pyyhin meikin kevyesti pois ja viimeistelen Rainbowin pyyheellä.

Simplet ovat aika hellävaraisia puhdistustyynyjä ja vähän epäilen niiden poistokykyä vedenkestävään ripsiväriin. Välillä puhdistustyynyt ovat jättäneet rippeitä vesiliukoisestakin ripsiväristä, jolloin joudun vielä pyyhimään Rainbowilla. Puhdistusteho on ollut kuitenkin riittävä minun tarpeisiini.

Paketissa on 30 tyynyä ja minun käytössäni paketillisella poistaa meikit 15 kertaa. Kestää minun käytössä siis n. 2kk. Hintaa paketilla on n. 6€. Pakkauksen tarra on jämäkkä (ihan eri luokkaa kuin Rainbowin) ja pakkaus on helppo sulkea. Paketti on myös näppärän kokoinen, koska se on melko pieni. Kokoeroa on vaikea nähdä kuvista, mutta Rainbowin pakkaus on selkeästi suurempi.

Simplen puhdistustyynyt ovat myös alkoholittomia ja hajusteettomia, jonka lisäksi ne sisältävät vitamiineja. Eivät ärsytä silmiä, kuten jotkut puhdistuspyyheet ja ovat siitä syystä miellyttäviä käyttää. Tykkään paljon! INCI yms tästä linkistä.

Tämä on ollut minun kasvoilleni huippukaksikko, joita hankin yhä uudelleen kaupasta. Harmikseni tosin en nähnyt Simplen tyynyjä Sokoksella tai Anttilassa yritettyäni sunnuntaina täydentää varastoja. Heräsi pelko, että ne on lopetettu :o Toivottavasti kyseessä on ollut vain hetkellinen varastojen tyhjyys ja aion käydä ainakin Prismassa tutkimassa tilanteen.

Mitkäs on teidän suosikkipuhdistuspyyheet ja moni ylipäätään käyttää puhdistuspyyheitä?

15 kommenttia:

 1. Pyyhkeet, pyyhkeitä, pyyhkiminen... jne. :D

  VastaaPoista
 2. Mulla on aina joitain pyyhkeitä, joko tuota Simpleä tai sitten Pirkkaa (siinä on niin kätsä se muovinen kansi niin eivät kuivahda). Yleensä en käytä niitä pahemmin meikin poistamiseen vaan ne ovat esim. meikkipöydällä ja niihin sitten pyyhin käteni tai poskille tippuneet luomivärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tohon tarkoitukseen vielä erikseen peppupyyheet meikkipöydällä :) Rainbowia nekin. Puhdistusliinat ovat liian kalliita siihen :p

   Poista
 3. Mä tykkäilen kans noista Rainbow'n pyyhkeistä! :) Ovat jotenkin kostetuttavampia kuin Lumenen kehutut vastaavat. Erityisen hyviä ovat huulipunaswatchailussa tai huulipunan poistossa: inhoan poistaa huulipunaa jollakin nestemäisellä aineella, mutta pyyhkeellä on helppo vain pyyhkäistä punat pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenen on vissiin aika öljyistä? En oo kokeillut. Mut joo huulipunan poistoon ihan parasta! Unohdin mainita sen postauksessa :)

   Poista
 4. Käytän aika harvoin, mutta jostain syystä olen huomannut, että näiden kanssa käännyn usein luonnonkosmetiikan puoleen, käytössä on joko Santen Gojit tai Logonan Aloe puhdistusliinat, jotka rauhoittavat ihanasti herkkää ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tullut edes ajatelleeksi, että luonnonkosmetiikkamerkeiltä voisi löytyä puhdistuspyyheitä, mutta miksi ei! Kiinnostuin katsomaan valikoimaa :) taitavat kyllä olla hintavia?

   Poista
 5. En oo pitkään aikaan törmännyt noin ärsyttävään kielioppi virheeseen! Vaikken itsekkään osaa kirjoittaa.. Mutta PYYHKEEEEET EI PYYHEET! Kamalan näköistä

  VastaaPoista
 6. Mä en ihan heti oikein tajunnut otsikkoa, koska minäkin taivutan pyyhkeen niin kuin pyyhe virallisesti taivutetaan. ;-) Mutta joo, en ole koskaan oikein luottanut noiden puhdistustehoon eli aina kuitenkin teen kaksoipuhdistuksen, mutta on mulla tuolla jemmassa pari pakettia (en muista merkkiä) noita puhdistusliinoja koska on ne ehkä kuitenkin siinä ykkösvaiheessa (ainakin mukamas) nopeampia ja näppärämpiä kuin normaali puhdistus. Reissuja varten lähinnä niitä joskus hankin. Tosin tässä reissuja odotellessa ne varmaan kuivuu itsekseen pakkaukseensa. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin jo ennen postauksen tekoa kumpaa kieliasua käytän, mennäänkö virallisesti vai murteella ja lopulta valitsin jälkimmäisen, koska pidän sitä hauskempana ja halusin testata herättääkö se tunteita ;) Näköjään aika moni kiinnitti huomiota siihen!

   Älä anna niiden kuivua vaan käytä ihmeessä arkena pois, jos on tullut hankittua. Reissuja varten voi sitten taas hankkia uudet ;D

   Poista
  2. No joo, ihan totta kyllä, kannattaa todellakin käyttää, niin monet kerrat kokeillut sitä säästämishommaa ja todennut sitten harmissaan, että ei voikaan enää käyttää ollenkaan! Juurikin löysin pakkauksen Korresin puhdistuspyyhkeitä joiden olemassaoloa en edes muistanut, auts!

   Kirjoitusasut tuntuu olevan aina varma nakki saada palautetta, aina se ei tosin välttämättä ole kovin positiivista....

   Poista
  3. Toivottavasti oli avaamaton pakkaus ettei mennyt koko paketti hukkaan :/

   Poista
 7. Ite ostin noi Rainbow Puhdistuspyyhkeet prismasta hintaan 1,40€ eli todella halpaan hintaan lähtee. Mut ei siis oo mitään neljää euroo. :)

  VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)