perjantai 24. toukokuuta 2013

Ajassa eteenpäin

Oletteko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi oikeasti nähdä itsensä vanhana? Netissähän on paljon erilaisia sovelluksia, jotka lisäävät kuviin juonteita ja tekevät siihen muutoksia, jotta kuvassa oleva henkilö näyttäisi mahdollisimman vanhalta. Usein sellaiset sovellukset ovat kuitenkin naurettavia, eivätkä ne onnistu tekemään aitoa vanhennusta. Luokkatoverini tarjosi minulle mahdollisuuden päästä kokeilemaan, miltä vähän oikeampi vanhennus tuntuu ja innostuin tietysti heti asiasta. Tähän väliin sanottakoon, että en erityisemmin ole itse innostunut tekemään maskeerauksia, sillä minua kiinnostavat töikseni ainoastaan kauneus ja muoti, mutta kokeilukappaleeksi erilaisiin maskeerauksiin on hauska lähteä.

Vaihe-vaiheelta kuvat olisivat tähän aika hauskat, mutta minulla on kuvia ainoastaan valmiista työstä. Vanhennusta lähdettiin tekemään piirtämällä kasvoihin juonteita, couperosaa sekä tummentamaan silmänalusia. Varsinainen vanhennus, jolla iho saatiin oikeasti ryppyiseksi, on tehty nestemäisellä lateksilla ja ripsiliimalla.

Minulla on sen verran ilmeikäs naama, että ryppyjä muodostui paljon. Juonteita lisättiin väreillä myös lateksikerrosten välissä, koska maitomainen lateksi ilmeisesti kuluttaa pohjaa pois. En oikeasti osaa selittää lateksivanhennuksesta mitään, koska en edelleenkään ole opiskellut maskeeraajaksi. Sen verran tiedän, että lateksi tuputeltiin sienellä ja kuivattiin hiustenkuivaajalla, ja vanhennuksessa käytetyt värit aktivoituivat alkoholilla. Kulmakarvoja ja ripsiä vaalennettiin myös (ei pysyvästi) ja vaalea peruukki päähän (= valmis Pirkko-mummu).

Pakollinen mummeliyhteiskuva!

Lateksivanhennus oli aika hauska kokemus mutta samalla aika creepy. Iho oikeasti tuntui todella ryppyiseltä ja sitähän se olikin. Asusteet päällä vanhenin vähintään 70 vuotta. Hui. Onneksi meidän mummulla, joka täytti juuri 75 vuotta, ei ole kasvoissa ryppyjä, joten myös minulla on toivoa elää pitkään rypyttömänä. Uskon vahvasti, että 50% ihon ryppyisyydestä johtuu geeneistä ja loput 50% ihonhoidosta, joten ''ei mitään hätää''.

Jos mietitte, miten lateksin saa kasvoista pois, niin se irtoaa helpommin, kun kastelee pyyheen lämpimällä vedellä ja painaa hetken kasvoja varten. Hiusrajasta ja silmänympärysihosta oli aika kivuliasta nyppiä tekoihoa pois, mutta muuten lateksi lähti ihan hyvin. Hauskinta koko hommassa oli, että oma iho jäi lateksin jäljiltä muutamaksi tunniksi ryppyiseksi ja meitsi paineli Helsingin keskustassa kaupoilla :)

Lateksivanhennusta käytetään muuten leffoissa paljon, vaikka osa vanhennuksesta tehdään myös digitaalisesti. Maskeeraajilla on edelleen iso rooli, jos halutaan tehdä onnistunut elokuva. Käsityönä tehty maskeeraus saadaan näyttämään aidommalta, kuin täysin tietokoneella tehty, joten nostan hattua alalla työskenteleville.

12 kommenttia:

 1. Mahtava stockamummo! Hemmetti ootte niin taitavaa sakkia, rispektiä!

  VastaaPoista
 2. Todella taidokkaasti tehty vanhennus! Näytät tosi söpöltä :D

  VastaaPoista
 3. oikein suloinen mummo sinusta kuoriutuikin ;)

  VastaaPoista
 4. Olisi hienoa nähdä itsekkin millaisena voisi vanhana näyttää! :) PS. Sinut on haastettu: http://crea-la-femme.blogspot.fi/2013/05/haaste-ja-kissoja-mukana-myos-mina.html

  VastaaPoista
 5. Haastettu toisen haasteeseen, teen mahdollisimman pian sun haasteen:).

  VastaaPoista
 6. Saatko uudesta kodistasi oikein oman meikkihuoneen? Ja makuuhuoneen? Mun mielestä ulkona on jo todella lämmintä.

  VastaaPoista
 7. Olet sitten unohtanut kokonaan blogilaisesi ja blogin kirjoittamisen?

  VastaaPoista
 8. Ei taida enään blogin kirjoittaminen kiinostaa ? :)

  VastaaPoista
 9. Upeaa maskeerausta. Itsekin haluaisin nähdä itseni vanhana.


  Anni @ rakkaudellaanni.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Mikset kirjoita enään bologia?

  VastaaPoista
 11. Ää miten olen missanut blogis, heti nyt seurantaan!

  VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)