torstai 23. toukokuuta 2013

Hävitä hylsyt

Tulevan viikonlopun kunniaksi blogi tarjoaa askarreltavaa meikkipöydälläsi. Projekti on hyvinkin koukuttava ja erittäin mieltä rentouttava. Kaiken lisäksi se on helppo toteuttaa ja kätevä käytössä.

Projekti on nimeltään ''hävitä hylsyt''.

Askarteluun tarvitset:

* Tyhjän muovirasian
* Huulipunia niin monta kuin rasia antaa myöden
* Spaattelin (mielellään metallinen)
* Kasvopaperia/muuta mihin voit putsata jälkesi

 Oma muovirasiani on ostettu Kicksistä hintaan 2,5€. MUFE:lta löytyy myös isompia rasioita, jotka maksavat yli 18€ (hieman liikaa muovirasiasta minun mielestäni, mutta ammattilaiset suosivat niitä).


Aloita katkaisemalla huulipuna spaattelilla ja kaavi se pohjaa myöden rasiaan. Huulipunissa on yleensä paljon tavaraa vielä hylsyn sisälläkin, joten se kannattaa käyttää myös hyödyksi.

Survo huulipuna spaattelin avulla omaan lokeroonsa ja aah, mieli lepää. Tämä se on terapiaa parhaimmillaan! Putsaa spaatteli kasvopaperiin jokaisen huulipunan välillä, ellet halua sekoittaa sävyjä.

Valmis paletti on näppärä ja sävyjä on helpompi vertailla, kun ne ovat vierekkäin ''paletissa''. Puikoista vertailtuna kaksi ylintä (keskimmäinen ja vasen sävy) näyttivät tismalleen samalta, mutta rasiassa katsottaessa niiden sävyeron huomaa selkeämmin. Rikottuna punan todellinen sävy tulee jotenkin paremmin esiin. Nyt ymmärrän, miksi naistenlehdissä harrastetaan tällaista väkivaltaa kosmetiikkaa kohtaan.

Minulle rasiat ovat olleet superkäteviä pakissa, kun olen tehnyt meikkauskeikkoja, koska olen voinut valita paletista helposti sävyn asiakkaalle ilman, että minun pitä avata monesta eri hylsystä korkkia. Rasiasta myös asiakkaan on helppo valita haluamansa sävy. Lisäksi tällainen pakkaustapa säästää tilaa laukussa.

Rasia on hyvä myös ihan omaan käyttöön, koska se on pieni ja samalla vaivalla laukussa kulkee monta eri huulipunasävyä (joita kyllä tuppaa pyörimään laukussa ihan muutenkin). Pelkästään omaan käyttöön tarkoitettua palettia ei edes tarvitse käyttää vaivalloisesti spaattelin avulla ja mukana voi kuljettaa kotelollista huulisivellintä (joita myyvät esim MAC ja Sedona Lace). Sen avulla huulimeikkiä on helppo korjailla myös naistenhuoneessa.

Rasian pohjaan voi hyvin myös kiinnittää huulipunassa olleen tarran, jotta jatkossakin muistat, miltä merkiltä ja mitä sävyä huulipunasi on. It's easy & fun :)

Tietysti vastaan tulee kysymys raaskiiko huulipunia tällä tavalla ''tuhota'', varsinkin, jos hylsy on kaunis ja huulipuna arvokas. Itselläni on tällä hetkellä kaksi tällaista rasiaa ja kolmas suunnitteilla, koska olen pitänyt ideasta. Ylimmästä kuvasta näkyykin, mitä punia tämä rasia sisältää, mutta toinen rasia on kokonaan pyhitetty Sensain huulipunille, joten voi kyllä, raaskiihan niitä kalliimpiakin muussata :D Macin punia en välttämättä muussaisi, mutta en sellaisia omistakaan yhtään, joten ei ole tullut houkutuksiakaan.

Idea on varmasti vanha, mutta blogeissa en ole yhteenkään aiheeseen liittyvää postausta nähnyt. Toukokuun viimeisen viikonlopun voisi merkata kalenteriin viralliseksi huulipunien survomis - viikonlopuksi ;) Pitäkää hauskaa <3

13 kommenttia:

 1. Apuaaaa Sensai-raukat! :D Hauska idea, mutta itse en pystyisi.

  Hmm saisikohan punat sulamaan nätisti rasiaan, jos sitä lämmittäisi varovasti vaikkapa föönillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Se vasta olikin hauskaa niitä operoida..

   Mä en välttämättä lähtisi sulattamaan, koska se osittain aina muuttaa huulipunan koostumusta, mutta kyllähän niitäkin ohjeita on :)

   Poista
 2. Loistava idea, kiitos Satu! MACin punia en todellakaan mene survomaan, koska ne ovat vauvojani, mutta moni muu saa kyllä muotoutua uuteen uskoon. Olen tähän asti nyhtänyt punaa spaattelilla suoraan hylsystä ja aina ihmetellyt jälkikäteen miten hirveästi tuotetta meni taas hukkaan. Tämä vinkki lähtee kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tästä vois sulle olla hyötyä :) Kokeile ihmeessä! Mä kyllästyin myös nyhtämään puikosta punaa.

   Poista
 3. Ihana Satu! :'D Sensain joukkue muusiksi, MACeilla on koskemattomuusvaltikka. :)
  Juur eilen törmäsin yhdessä kroatialaisessa blogissa tutoriaaliin, jossa huulipunia sulateltiin tyhjien luomivärinappien sisään ja napiteltiin palettiin. Odotan vielä että ohjeet ilmestyvät myös englanniksi, ennenkuin punnitsen uskallanko lähteä urheilemaan. Toisaalta, jos jo pelkkä valmiiden luomivärien epänapitus oli tehdä mut hulluksi, en tiedä onko järkeä lähteä sulattelemaan huulipunia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Taas paljastin oudon ajattelutapani. Johtuu kyllä oikeasti siitä, että oon saanut noita Sensain punia halvemmalla kuin Macia :) Mac kun ei myönnä alennusta edes ammattilaisille, mikä on mielestäni kurjaa! Onneksi rahoillaan voi äänestää..

   En tiedä jaksaisinko niin vaivalloista urheilusuoritusta lähteä tekemään, kun on näin helppo tapa tiedossa. Tulos on kyllä erilainen :) Tuossa jo ylempänä kommentoinkin Myylle, etten sulattaisi huulipunia koostumuksen takia, mutta saahan siten sileämmän pinnan tuotteeseen. Toivottavasti tulee enkunkieliset ohjeet, koska mäkin haluan tietää, miten ne sen oikein tekivät!

   Poista
 4. Missä säilytät kotonasi meikkejäsi ja kynsilakkojasi? Voisitko tehdä postauksen kesälookistasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä kaikki on pakattuna laatikkoihin, koska muutto on vielä alussa. Kotona ne löytävät paikan sitten uudesta meikkihuoneestani. Kynsilakat asuvat edelleen työkalupakissa, mutta olen ostanut Helmerin, jonne sijoitan ne uudessa kodissa. Voin tehdä lyhyen postauksen lempikesätyylistäni, mutta sitten vasta, kun tulee kunnon helteet!

   Poista
 5. Näytät ihan viidakontähtöset- Sabinalta :-D

  VastaaPoista
 6. I'm sorry, mulla teki vähän pahaa. Mutta ymmärrän kyllä tämän edut erityisesti ammattilaiskäytössä. Olen kuitenkin vähän tällainen herkkis, suren aina niitä naistenlehtien meikkejäkin. :)

  VastaaPoista
 7. Saatko oikein oman makuuhuoneen ja meikkihuoneen uudesta asunnosta? Mun mielestä ulkona on ollut jo lämmintä :)

  VastaaPoista
 8. Voitko esitellä joskus meikki pakkisi sisällön?

  VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)