perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kirous vai ihanuus? Luonnonkiharat hiukset

Suorat vai kiharat? Taipuisat vai laineikkaat? Toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta - itselle ei vaan koskaan ole suotu sitä, mitä haluaa. Suorahiuksiset ovat aina ihailleet luonnonkiharia hiuksia ja toisinpäin, eikä tämä fakta tule miksikään muuttumaan. On toki niitäkin, joille on suotu juuri sellainen kuontalo, minkä itse toivoo, mutta olen huomannut, että nämä ihmiset ovat harvassa. Hiuslaatuaan on mahdoton mennä muuttamaan, sillä se on jo pienestä pitäen geeneissä ja pysyy hautaan saakka. Hiusten kunto voi tietysti vaihdella iän myötä, mutta harvemmin luonnonkiharoiden kanssa syntyneellä on aikuisena piikkisuora tukka, ellei huijaa suoristusraudalla.

Hiusten kihartuminen/taipuisuus yllätti minut vasta aikuisiällä, koska en muista, että minulla olisi lapsena ollut laineikas tukka. Taaperokuvista kuitenkin käy ilmi, että kyllä sitä silloin jo oltiin kiharalla. En laita nyt tähän lapsuuden tai nuoruusajan kuvia, mutta voitte kuvitella.

Peruskoulun luokkakuvissa minulla on ihan suorat hiukset, ellei niitä ole laitettu. Kutosluokalla hiukseni olivat piikkisuorat ja liukkaat, mikä tuntuu nyt ihan oudolta. Muistan tuon ajan vielä hyvin, kun menin ottamaan permanenttia, koska halusin niin kovasti kiharat hiukset! Lapsena tietysti hiukset ovat erilaiset kuin aikuisena, mutta järkytyin ylitettyäni 20 vuoden rajan, koska hiukseni pompahtivat miten sattuu ja muuttuivat karheiksi.


Ylläolevassa kuvassa olen mökillä pessyt hiukset ja kuivattanut ne ilman hiustenkuivainta. Ei muotoilutuotteita.

Asia on vaatinut sulattelemista vuosia, että nyt saan ''nauttia'' joka päivä haluamistani kiharoista, mutta yritän kaikin tavoin päästä niistä eroon. Välillä on päiviä, kun olen ihan sinut asian kanssa ja puristelen kiharoita, mutta en kyllä lähde ilman suoristusrautaa minnekään, missä hiukset saattaisivat kastua!

Olisipa tämän voinut kertoa 12v. Satulle, että ei kannata hiuksia pilata permanentilla ja nauti nyt vaan suorista kutreista.


Homma voisi olla ihan eri, jos hiukset olisivat KUNNOLLA luonnonkiharat, mutta ne jäävät todella ärsyttäviksi, jos en kuivaa niitä puhaltimella. Ylläolevassa kuvassa olen kuivannut kuivaajalla ja lopputulos on laineikkaampi ja siedettävämpi, sillä kuuma puhallusilma suoristaa hiuksia.

Joka päivä en jaksa suoristaa raudalla koko päätä, mutta etuhiukset on käsiteltävä päivittäin, joskus jopa kaksikin kertaa. Hienoa olla naimisissa GHD:n kanssa <3 NOT.


Hiusöljy on noiden elektroniikkavälineiden lisäksi tämän naisen best friend. Ilman öljyä hiukset menevät takkuun ja latvat jäävät pörröttäviksi sähiäisiksi. Hiusten kuivuus ja taipuisuus nyt vaan kävelevät käsikädessä...

Hiusten mallilla on myös ihan älyttömän iso merkitys, miltä lopputulos näyttää. Tykkään pitää pitkiä hiuksia, koska pitkässä mallissa hius on luonnollisesti raskaampaa, eikä se jaksa niin paljon kihartua, kuin se haluaisi. Ovelaa! Okei, ehkä se on vaan tämä pää? En ole tehnyt tutkimusta pitääkö asia oikeasti paikkaansa. Tasapitkä malli myös pitää minulla hiuksen suorempana kuin kerrostettu.

Toisaalta, jos saisin ihan oikeasti päättää ottaisinko suorat vai kiharat hiukset, valitsisin tällaiset taipuisat. Menetän hermoni näihin viikoittain, mutta ei sekään kivaa olisi, että mitkään kiharat eivät pysyisi, kun hius tahtoo väkisin mennä suoraan. Positiivisena puolena tehdyt kiharat pysyvät minulla tosi hyvin, silloin kun haluan niiden pysyvän. Vähän taipuisaan hiukseen on myös mielestäni helpompi tehdä kampauksia, sillä jotenkin hius asettuu paremmin. Onko joku huomannut saman? Ihailen silti suorahiuksisia kaunottaria, mutta onneksi suoristusraudat on keksitty ja toisinpäin myös kihartimet!

Pitääkin lukea tämä postaus aina, kun on huono tukkapäivä, sillä kyllä näissä hyvääkin on. Millainen hius sinulla on? Kommentoi alas myös sen hyvät ja huonot puolet :)

6 kommenttia:

 1. Sitä varmaan kaipaa sellaista mitä ei ole, mä antaisin noista sun hiuksista mitä tahansa! Ne näyttää niin runsailta. Vaihdetaanko? Itsellänihän on piikkisuora lasimainen hiuslaatu, lasimainen on siitä hyvä, että voin kasvattaa hiukset vaikka maahan asti ja ne näyttää aina hyvältä, ei kaksihaaraisia, ei katkeilua. Kiharat ei sitten pysy paria tuntia kauempaa ja tän pituiseen hiukseen niiden teko kestää jopa ammattilaiselta tunnin (itseltä ainakin 1,5), kannattaako, ei. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitaisi vaihtaa viikoksi, että pääsisi testaamaan jotain erilaista :D Kuulostaisi niin hyvältä, että hiukset olisi aina kiiltävät ja hoidetun näköiset! Se on täysin mahdotonta tällä päällä..

   Poista
 2. Mulla on myös ihan piikkisuora tukka ja todellakin vaihtaisin tommoseen pörrösempään hiuslaatuun ihan koska vain! Sillon joskus kun jaksan kihartaa koko pään, niin ihmettelen aina miksi en voinut voittaa geenilotossa ja saada luonnonkiharaa tukkaa kun se näytttäis mulla paljon paremmalta kuin tämä ohut ja suora luiska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se aina on, että ''ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen''. Mut mieti miten vähällä vaivalla sun tukka näyttää aina hyvältä, kun ei tarvitse silotella eikä suoristella :)

   Poista
  2. Eikun se ei just näytä hyvältä luonnontilassa :D pakko joka aamu kääntää vähintään otsatukka, muuten näytän ihan urpolta!

   Poista
  3. Kuulostaa ihan mun tukalta :D Jos edes yhtenä aamuna olis asettunut itsestään hyvin, niin se olisi historiallinen tapahtuma.

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)