perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: luukku 13

Kuva: Ilona / Eyeshadow and flame
Mukavaa Lucian päivää kaikille! Nyt aukeaa kauneusbloggaajien joulukalenterin luukku 13. tässä blogissa sekä Mohnin blogissa.

Moniko aikoo juhlia pikkujouluissa tänään? Taikauskoiset taitavat viettää tänään rauhallista koti-iltaa, sillä perjantai 13. päivä on tunnetusti epäonnen päivä. Kannattaako silloin edes lähteä juhlimaan? Ehdottomasti kyllä, kunhan varautuu mahdollisiin kommelluksiin tai ei usko epäonniseen päivään. Ajattelinkin antaa teille tänään vähän vinkkejä, miten ennaltaehkäistä joitan juhliin liittyviä katastrofeja.

Suosittelen käyttämään meikissä primeria sekä viimeistelemään meikki meikinkiinnityssuihkeella. MUFEn vihreä HD High Definition Primer peittää kasvojen punoitusta, joita mahdollinen punastuminen tai nolostuminen (tai drinksujen juominen) aiheuttaa. Primeri myös kiinnittää meikkipohjan paremmin ihoon ja ihosta tulee tasaisempi.

E.l.f.in Makeup Mist & Set kiinnittää meikin yhdellä suihkaisulla ja voit olla ainakin varma, että olet tehnyt tuotteilla kaiken mahdollisen meikkisi pysyvyyden eteen. Mikään ei tietystikään voita öljynpoistopapereita ja puuteria, joita tarvitset kuitenkin näistä tuotteista huolimatta. Älä siis unohda niitä juhlalaukusta, jos et halua nolostua kiiltävän öljyisen ihon vuoksi.

Näyttävä iltameikki saadaan aikaan käyttämällä mustaa luomiväriä. Harjoittele juhlameikkiä etukäteen, jotta saat sen onnistumaan tärkeänä päivänä. Teet sen myös juhlapäivänä nopeammin, kun tekotapa on jo ennestään tuttu.

Tässä perinteisellä tyylilllä tehty smokey eyes, jossa olen käyttänyt ripsien tyvessä Diorin mustaa luomiväriä, ja liu'uttanut sitä ylöspäin ruskealla Naked-paletin sävyllä Darkhorse & kultaisella Half Bakedilla. Kulmaluuta korostamassa Macin Orb.

Jos et kuitenkaan ole ihan varma mustan luomivärin käytöstä, niin jätä se suosilla pois ja käytä helpompia sävyjä. Vältyt näin yhdeltä katastrofilta, jos tumma luomiväri ei häivytykään halutulla tavalla ja jämähtää luomelle. En myöskään suosittele tekemään uusia kokeiluja meikissä juhlapäivinä ;)

Tekoripset ovat yksi lempijuttujani silmämeikeissä ja jos niihin tuntee samanlaista vetoa kuin minä, saa meikistä entistä näyttävämmän. Jos et ole tottunut ripsien käyttäjä, kokeile silti rohkeasti niiden laittamista ennen juhlapäivää. Ripsien kiinnittäminen ei ole niin vaikeaa kuin luullaan ja paljon on kiinni ripsistä, kuinka ne istuvat silmään. Itse tykkään kovasti Ardellin ripsistä, koska niiden nauha on kapea ja helppo taivuttaa, jolloin ne istuvat silmään paremmin kuin jäykät ripset. Muista leikata ripsinauhaa lyhyemmäksi tarvittaessa!

Kannattaa panostaa myös ripsiliimaan (Duo:n sininen on hyvä!), sillä valitettavan usein ripsipaketeissa mukana tulevat liimat ovat susia. Kannat myös pinsettejä ja liimaa mukana laukussa, jos tulee korjailuun tarvetta. Itse kannan myös pakettia ja mustaa eye lineria mukana, sillä jos kesken illan tulee ahdistus saada ripset pois tai jos ripsiä pitää korjailla eikä siihen ole aikaa, nyppään suosiolla ripset takaisin pakettiin ja korjaan aukot eyelinerillä. Nopea juttu eikä meikki mene pilalle ripsien takia.

Punainen huulipuna on näyttävän silmämeikin ohella kiva piristys pikkujoulumeikkiin! Pikkujoulun vakioväri, näyttää silmämeikissä monella aika rajulta, mutta punaiset huulet toimivat kaikilla. Muista kosteuttaa huulet hyvin ennen punaamista (omat huulet ovat tällä hetkellä rutikuivat ja mattahuulipuna vie loputkin kosteudet mennessään). Siksi suosinkin silmämeikkejä! Rajaa huulet ja puuteroi lopuksi, jotta huulet kestävät nesteitä ;) Muista tarkistaa usein, onko huulissa korjattavaa. Huulipunissa vähemmän on enemmän, joten mitä vähemmän punaa huuliisi laitat, sitä paremmin se yleensä ottaa kiinni ja pysyy. Eikä myöskään karkaile hampaisiin ja huulen juonteisiin niin helposti.

Ylläolevassa kuvassa olen käyttänyt jotain Inglotin mattapunaista (olen hävittänyt hylsyn ja survonut punan rasiaan). Huulet ovat vähän liioitellut, koska olen suurentanut niitä _paljon_, mutta näette kuitenkin, miten mattahuulipuna mahdollistaa huulien suurentamisen, koska se heijastaa valoa halutulla tavalla. Olen valinnut kuvaan tarkoituksella valaistuksen, jossa feikkihuulten raja näkyy hyvin, mutta normaalissa valossa ja etenkin hämärässä huulissa ei huomaa mitään outoa. Pidän yläpainoisista huulista ja minä raukka olen saanut päinvastaisen huuliparin, vaikka ero ei olekaan suuri. Onneksi huulten muotoa pystyy muokkaamaan paljon suurentamatta noinkaan paljoa :)Myös kynsissä punainen on ehdoton valinta pikkujouluihin. Jos olet ennen juhlia kiireinen, suosittelen lakkaamaan kynnet etukäteen, jotta ne ehtivät kuivua rauhassa. Oma taktiikkani on lakata kynnet jopa kaksi päivää ennen, jolloin ne ehtivät kulua vain hieman kärjistä. Glitterlakka pelastaa tilannetta paljon ja jos päätät lakata kynnet kuitenkin kiireessä, rullaantuneita kohtia voi yrittää pelastaa vaikka maalailemalla lumihiutaleita rikkinäisen kohdan päälle :D Kiireisen naisen pelastus ja kynnet eivät mene vahingosta huolimatta täysin pilalle. Ihailtavaa on, jos kynnet pystyy tekemään rauhassa mieluisikseen, mutta minä ainakin joudun joka kerta (ja etenkin epäonnenpäivinä) turvautumaan hätäkonsteihin.

Kuvan kynsilakka on Avonin Speed dry + sarjan Mambo Melon, jota ei myydä enää. Lakaksi kannattaa valita nopeasti kuivuva yksilö ja käyttää sen lisäksi pikakuivattajaa. Siltikin vahinkoja voi sattua, joten koristeita päälle vaan :D

 Jos sattuu olemaan yhtä kömpelö kuin minä ja kynsilakat ovat aina rullalla, kannattaa kokeilla myös kynsitarroja. Nämä Envy Wrapsit tulivat joulukuun livboxista. Eivät kovin jouluisia, mutta hauskoja kuitenkin :)kuva
Entä mitä tehdä, kun hiuksia olisi kiva kihartaa, mutta lopputulos latistuu jo tunnin kuluttua etenkin liukkaissa hiuksissa?

Nämä kaverit pitävät pääasiassa minulla huolen, että kiharakampaus pysyy tukevasti ja muotoutuu helposti. Tuotteet ovat pohjustuslakkoja eli kevyitä harjaamalla lähteviä hiuslakkoja. L'orealin Elnett on ollut markkinoilla jo iät ja ajat ja edelleen yhtä suosittu. Haisee todella pahalle, mutta antaa hiuksille hyvän rakenteen ennen muotoilua. Lakkaa tulee suihkuttaa reilusti ja harjata hiukset ennen rautakäsittelyä. Paul Mitchellin Hot Off The Press on minulla enemmän päivittäiskäytössä, kun suoristan hiuksia, mutta saman asian ajaa kuin Elnett. Elnettiä uskaltaa suihkia vain vähän reilummalla kädellä, kun hinta on murto-osa Mitchellin hinnasta.

Kevyt hiuslakka toimii minulla paljon paremmin kuin muotovaahto tai muotoilusuihke. Suosittelen kokeilemaan, jos haaveissa on kestävät bilekiharat. Kampaus täytyy tietysti viimeistellä melko kovalla lakalla.

Yksi ikuinen ongelma ja riesa on myös rikkinäiset sukkahousut. Miksi ne aina hajoavat väärissä paikoissa? Mikseivät ne kestä? Karkaavat silmukat voi pysäyttää kirkkaalla kynsilakalla tai hiuslakalla. Hiuslakkaa en ole kokeillut, mutta kuullut, että se toimii, jos kynsilakkaa ei ole tarjolla :D

Tiedän, että kaikki naiset tietävät tämän konstin, mutta tässä ei ole tarkoitus antaakaan neuvoja, miten rikkimenneet sukkahousut korjataan, vaan muistuttaa, että näin käy joka kerta, joten ottakaa varasukkahousut aina mukaan juhliin ja vielä se kirkas kynsilakkakin hätävarana mukaan jos mahtuu!

Muistutan myös, että ne lempparikorotkin alkavat jossain vaiheessa iltaa sattua päkijöihin, joten varautukaa geelityynyin ja mahdollisesti myös rakkolaastarein. Oli pakko laittaa tämä kuva, jossa kissa näyttää kameralle kieltä, vaikka kengistä olisi ollut parempiakin kuvia :D

Mitä tästä postauksesta opimme? Perjantai 13. päivän juhliin otettavan käsilaukun pitää olla suuri, jotta kaikki enemmän tai vähemmän tarpeelliset tavarat mahtuvat mukaan :D. Toivotankin kaikille mukavaa pikkujouluviikonloppua ja muistakaa myös kohtuus juhlimisessa eli välttäkää vajareita! (Ja övereitä ;))

Jotain onnekasta arpa suosii kuitenkin epäonnenpäivänäkin. Arvon nimittäin tällaisen pikkujoulupaketin yhdelle lukijalleni.


Paketti sisältää Avonin SuperShock ripsivärin ja violetin rajauskynän, Rimmelin punaisen huulipunan (käyttämätön, mutta avasin korkin, jotta sävy näkyy) ja Louis Widmerin kasvojenkuorinnan.

Arvon pikkujoulupaketin jo TÄNÄÄN illalla klo 21, jotta mahdollisesti saisin paketin toimitettua onnekkaalle jo ennen joulua. Osallistua arvontaan voit kommentoimalla jotain tähän postaukseen ja jättämällä sähköpostiosoitteesi. Otan yhteyttä voittajaan sähköpostitse ja postitan palkinnon vain Suomeen.

Onnea arvontaan :)


Jo menneet joulukalenteriluukut:
1. Lazy Dynamite
2. Miss Aria
3. Keyword: Love
4. Pirita's Beauty
5. Dixi
6. Eyeshadow and flame
7. Pitkät Kynnet
8. Deathlicious Kisses
9. Kosmetiikkaobsessio
10. Polishaholic & Wasting Lifestyle
11. Meikkileikkejä
12. Miten niin liikaa? & Piece of Panda
13. Ripsarit Poskilla & Pakolliset

Tulevat:

14. Kahvia ja kosmetiikkaa
15. Siamese Lipstick
16. Kvartsiharakka
17. Dazzling Glow
18. Fashioned in Finland
19. One of Beauty's Daughters
20. Va Va Voom by Ida
21. Tyttö ilman helmikorvakorua
22. Pieni Nutturapää
23. Juille's
24. Yllätysluukku!  

15 kommenttia:

 1. Ihana arvonta! :)

  tessaaaa@outlook.com

  VastaaPoista
 2. Oi, tuota huulimeikkineuvoa täytyy kokeilla!
  morgaise@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. löysin vasta tänään blogiisi, toivottavasti ei haittaa :) mahtavia ohjeita, sääli että omat pikkujoulut meni jo!

  supernatural-93@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Hyviä neuvoja kyllä, etenkin tuo viimeisin ;)
  nita.manninen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mattahuulipunia en olekaan vielä testannut, alkoi kummasti tehdä mieli :)
  an.nna ( a ) hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Hiuslakkaa sukkahousuihin heti seuraavalla katastrofikerralla! :D

  maya87(a)netti.fi

  VastaaPoista
 7. Kaunis silmämeikki! :)

  nagrom.retxed@facebook.com

  VastaaPoista
 8. Tollaiset lumihiutalekynnet ei taitaisi kyllä meikäläiseltä kiireessä onnistua :D zzabit@windowslive.com

  VastaaPoista
 9. Kiva arvonta :)

  meikinloppu@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Ihanan värinen huulipuna! :)

  sonjara@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Ooh, ihana arvonta! Ja upea silmämeikki :) hetkessablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Näillä vinkeillä on hyvä lähteä ensi viikonloppuna pikkujouluihin :)

  emmi.tolonen (at) netti.fi

  VastaaPoista
 13. olipas kaunis mattapuna. Olen etsinyt juuri tuon tapaista. Täytynee käydä ostoksilla huomenna.
  nsandbe1@welho.com

  VastaaPoista
 14. Ihana meikki, osallistun! :)
  Mirjuska01@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Hyviä neuvoja :)
  sanna_katariina(at)hotmail.com

  VastaaPoista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)