sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Rasvauksia..

Hyvää Runebergin päivää kaikille ja hyvää syntymäpäivää Taitavalle Tiikerille!

Vaikka kasvojen rasvausta en jättäisi ikinäkään tekemättä, niin täytyy myöntää, että olen hyvin laiska kosteuttamaan kroppaani. Suurin syy sille on varmasti se, että ihoni ei ole kuiva eikä huuda rasvausta. Toiseksi, vihaan iljettävää tunnetta, jonka rasva saa iholle aikaan. Tarvitsisin sekunnissa olemattomiin kuivuvan rasvan, jotta olisin tyytyväinen.

Yksi asia kuitenkin on, jonka vuoksi joskus on kiva rasvailla: nimittäin hyväntuoksuinen vartalovoide! Mitä parempi tuoksu, sitä useammin tuotetta tulee käytettyä. Mistä päästäänkin seuraavaan mieltäni ilahduttavaan asiaan, nimittäin tuotteiden kulumiseen. Olen koukussa siihen tunteeseen, kun saan purkin tyhjäksi ja voin ottaa uuden käyttöön, mutta siitä voidaan jutella toiste. Nyt nimittäin haluan esitellä muutaman tuotteen, joilla tykkään rasvailla kroppaa ja käsiä.

Aloitetaan hieman kevyemmästä koostumuksesta. Avonin Naturals sarjaan kuuluva Sugar plum & Vanilla käsi- ja vartalovoide tuoksuu aivan ihanalta! (ei se turhaan päässyt best of the best -listalle). Rasvaan tällä koko kropan kerran parissa viikossa (en kestä iljettävää tunnetta yhtään useammin). Tällaiselle normaalille iholle body lotion on säännöllisesti käytettynä ihan riittävä kosteuttaja. Kuulun niihin, jotka ajattelevat ns. turhan rasvauksen (jos iho ei hilseile ja kuoriudu irti) olevan pahasta. Ajattelen sen vain heikentävän ihon omaa kosteutustehoa, mutta tästä voidaan olla montaa mieltä. Joka tapauksessa en koe itselleni kropan rasvausta kovin tarpeelliseksi, mutta tykkään ihan tuoksun ja hemmottelun vuoksi sitä joskus suorittaa.

Sen verran voin kyllä tunnustaa, että kädet tuntuvat näin talvisin jatkuvan pesemisen takia hieman kuivilta ja niitä koitan rasvata kerran pari päivässä. Käsirasvana Sugar plum & Vanilla on minulle turhankin kevyt ja siksi käytän mieluummin tuhdimpaa koostumusta näillä superpakkasilla. Muina vuodenaikoina tämä toimisi kyllä käsirasvanakin minulla.


Sitten vuorossa seuraava best of the best -kunniamaininnan saanut Oriflamen Daily Hand Cream. Sanon suoraan, että näillä pakkasilla myös tämä on liian vesimäinen käsirasva, mutta muina vuodenaikoina erittäin passeli nopeasti imeytyvä rasva. Pienen kokonsa vuoksi tämä on erittäin näppärä ja matkustaa hyvin käsilaukussa. Nyt olen kuitenkin viikon sisällä päättänyt jättää tämän rasvan hyllylle ja siirtyä tuhdimpaan käsirasvaan. Käsiparat eivät tykkää pakkasesta :( Tässä tuotteessa on mieto rasvamainen tuoksu, ei mitenkään herkullinen.

Seuraavaksi Kätsyn uusi suosikkikäsirasva :) Avonin Naturals sarjaa tämäkin ja ihana tuoksu on siis taattu. Tämä yksilö tuoksuu mansikalta ja guavalta, joka on mahdottoman hyväntuoksuinen yhdistelmä minun nokkaani. Koska tuoksu on niin valloittava, ei iljettävä rasvainen tunne käsissä haittaa pätkääkään, vaan voisin rasvailla käsiä tällä päivät pitkät. Olen saanut myös paljon kommentteja henkilöiltä, jotka ovat olleet samassa tilassa minun rasvaillessa käsiäni, ja ne ovat yleensä tällaisia: ''Kuka täällä tuoksuu näin hyvältä?'' ja vastaan innolla että: ''Jee, se olen minä!''. Koostumus on paljon paksumpaa, kuin Oriflamen käsirasvassa ja siksi tämä tuntuu nyt erityisen hyvältä ja kädet tykkäävät.


Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä The Body Shopin Body Butter duo. Pakko tämänkin tuoksua kommentoida (Sweet Pea) siten, että se on hyvin miellyttävä. Ei kovin erikoinen, mutta paranee joka tuoksuttelukerralla. Hyvää näissä TBS:n duoissa on se, että puolet purkkia on paksumpaa ja puolet purkkia löysempää koostumusta. Paksumpaa ''tahnaa'' käytän erityisesti kantapäiden ja oikeastaan koko jalkaterien rasvaukseen ja kevyempää rasvaa on ihana levittää säärille. Kun saan joskus kulutettua loppuun Sugar plum &Vanillan, niin otan tämän löysemmän puolikkaan käyttöön koko kropan rasvaajaksi. Tuntuu hölmöltä puhua löysemmästä puolikkaasta, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan :D


Sellaiset tuotteet ovat minulla tällä hetkellä käytössä. Onko teille tuotteen tuoksu tärkeää?

6 kommenttia:

 1. Kyllä tuotteen pitää tuoksua hyvältä (: Itselläni on tällä hetkellä käytössä H&M:n vartalovoide joka tuoksuu ihan mansikan ja tupakan risteytykseltä eikä siis todellakaan millään hyvällä tavalla, hyi! Ihana vaniljantuoksuinen voide olisi kaapissa odottamassa muttakun täytyy tuo kamaluus käyttää ensin loppuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkatupakkaa :D Toivottavasti ei oo purkissa enää paljoa jäljellä, että saat nopeasti kulumaan loppuun!

   Poista
 2. Mulla on tällä hetkellä käytössä aloeveeran ja mantelin tuoksuinen käsirasva ja siitä jää mielyttävä tuoksu käsiin.
  Olisiko käsirasvan merkki LBT.Ja on mulla tärkeää,että käsi rasva ja vartalorasva mitä käytän,että ne tuoksuvat hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy siis lisää tuoksuista pitäviä lukijoita :) Kuulostaa kyllä aika miellyttävältä yhdistelmältä tuo aloe+manteli.

   Poista
 3. Toi alovera shevoi ja manteliöljy käsirasva on todella hyvän tuoksuista ja pitää kädet pehmeinä ja imeytyy käsiin nopeasti.Sen merkki on LdB.Ja vartalorasvana mulla on garnierin hunajan tuoksuinen vartalorasva. Ja jalka rasvana bare footmerkkinen joka tuoksuu luumulta ja piparmintulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta löytyy myöskin tuota samaa jalkarasvaa! Luumu ja piparminttu tekee yhdessä siihen kyllä ihanan makean raikkaan tuoksun :)

   Poista

Rohkeasti vain raapustamaan omaa mielipidettä tai kysymystä kommenttikenttään! :)